Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.12.2014, 09:46:45
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

E cu dus si intors aceasta chestiune.
Pe de o parte sora Florentinei se simte indreptatita sa instraineze bani(si bunuri)deoarece se gandeste ca prin casatorie ii revine si ei jumatate din castigul sotului;nu cred ca este departe de acest adevar.
Pe de o parte minte(sau ascunde adevarul)ca trebuie sa-si ajute parintii...

Minte pt o cauza buna,desi in religia noastra ,nimeni nu este absolvit de pacatul minciunii,fie el facut din cauze rele sau bune...
Teoretic intelegem asta insa practic,inima milostiva de crestin iti dicteaza sa faci orice sa-l ajuti pe celalalt.

Si eu as face intocmai ca sora ei.Recunosc ca nu fac bine,insa eu prefer sa mint sau sa ascund niste chestii ca oamenii sa nu se certe,sa nu duc vorba si sa nu stie stanga ce face dreapta,in general.
Fac asta deoarece si mama facea la fel,este din cale afara de generoasa si ne impartea mancarea cu toate rudele,spre disperarea tatalui meu,care este la polul opus,extrem de chibzuit(zgarcit).

Insa mama,asa nechibzuita si lipsita de gandul zilei de maine,nu ar fi putut supravietui fara sotul ei si mine,caci ar fi ramas pe drumuri la mila altora sau ar muri pur si simplu neavand bani sa-si plateasca medicamente si doctori.
Poate si din privinta asta,o tine Domnul sanatoasa pt ca nu are nici o mie pusa deoaparte pt zile negre.
Da stiu ca lumea ar condamna-o ca nu"strange pt casa" dar tocmai de acest lucru ne avertizeaza Domnul ,caci iubirea aia de aproapele nu este doar o teorie goala si nici grija de material nu ne sfinteste.

In concluzie,cred ca fiecare putem face ce dorim cu lucrurile si venitul nostru atata timp cat nu implica sa faci haiducie,furand de la straini.
Adica cum,sa ascultam de sotul nostru cand ne indeamna la rau?
Cum sunt unii ca isi indeamna sotiile la avort,la desfranare,se stramba din nas cand femeile lor merg la biserica,tin posturi etc.
Cum vine asta?
Nu stiu,eu una nu m-as insoti cu unul necredincios sau m-as desparti daca m-ar forta sa fac lucruri nepermise in sfera spiritual,de dragul maritisului,al uniunii noastre.
Si biserica ne spune sa nu ascultam de barbatul necredincios(ca asta al femeii care da pe ascuns).
Inchipuiti-va un barbat care nu va lasa la biserica,care face scandal ca tii post ,ca ai icoane in casa,ca dai de pomana...
Nu imi pare normal ca,cununia sa insemne tiranie =asta la propriu inseamna ca asculti mai mult de barbat decat de Dumnezeu!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare