![]()  | 
	   ![]()  | 

| 
 | 

| 
	 | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Cartea neamului lui Iisus Hristos, fiul lui David, fiul lui Avraam.   

2. Avraam a născut pe Isaac; Isaac a născut pe Iacov; Iacov a născut pe Iuda și pe frații lui; 3. Iuda a născut pe Fares și pe Zara, din Tamar; Fares a născut pe Esrom; Esrom a născut pe Aram; 4. Aram a născut pe Aminadav; Aminadav a născut pe Naason; Naason a născut pe Salmon; 5. Salmon a născut pe Booz, din Rahav; Booz a născut pe Iobed, din Rut; Iobed a născut pe Iesei; 6. Iesei a născut pe David regele; David a născut pe Solomon din femeia lui Urie; 7. Solomon a născut pe Roboam; Roboam a născut pe Abia; Abia a născut pe Asa; 8. Asa a născut pe Iosafat; Iosafat a născut pe Ioram; Ioram a născut pe Ozia; 9. Ozia a născut pe Ioatam; Ioatam a născut pe Ahaz; Ahaz a născut pe Iezechia; 10. Iezechia a născut pe Manase; Manase a născut pe Amon; Amon a născut pe Iosia; 11. Iosia a născut pe Iehonia și pe frații lui, la strămutarea în Babilon; 12. După strămutarea în Babilon, Iehonia a născut pe Salatiel; Salatiel a născut pe Zorobabel; 13. Zorobabel a născut pe Abiud; Abiud a născut pe Eliachim; Eliachim a născut pe Azor; 14. Azor a născut pe Sadoc; Sadoc a născut pe Achim; Achim a născut pe Eliud; 15. Eliud a născut pe Eleazar; Eleazar a născut pe Matan; Matan a născut pe Iacov; 16. Iacov a născut pe Iosif, logodnicul Mariei, din care S-a născut Iisus, Care se cheamă Hristos. 17. Așadar, toate neamurile de la Avraam până la David sunt paisprezece; și de la David până la strămutarea în Babilon sunt paisprezece; și de la strămutarea în Babilon până la Hristos sunt paisprezece neamuri. 18. Iar nașterea lui Iisus Hristos așa a fost: Maria, mama Lui, fiind logodită cu Iosif, fără să fi fost ei înainte împreună, s-a aflat având în pântece de la Duhul Sfânt. 19. Iosif, logodnicul ei, drept fiind și nevrând s-o vădească, a voit s-o lase în ascuns. 20. Și cugetând el acestea, iată îngerul Domnului i s-a arătat în vis, grăind: Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logodnica ta, că ce s-a zămislit într-însa este de la Duhul Sfânt. 21. Ea va naște Fiu și vei chema numele Lui: Iisus, căci El va mântui poporul Său de păcatele lor. 22. Acestea toate s-au făcut ca să se împlinească ceea ce s-a zis de Domnul prin proorocul care zice: 23. "Iată, Fecioara va avea în pântece și va naște Fiu și vor chema numele Lui Emanuel, care se tâlcuiește: Cu noi este Dumnezeu". 24. Și deșteptându-se din somn, Iosif a făcut așa precum i-a poruncit îngerul Domnului și a luat la el pe logodnica sa. 25. Și fără să fi cunoscut-o pe ea Iosif, Maria a născut pe Fiul său Cel Unul-Născut, Căruia I-a pus numele Iisus. (Sfânta Evanghelie după Matei, cap. 1)  
		Last edited by crinrin; 24.12.2015 at 13:57:07.  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Doamne, cercetatu-m-ai și m-ai cunoscut.  

2. Tu ai cunoscut șederea mea și scularea mea; Tu ai priceput gândurile mele de departe. 3. Cărarea mea și firul vieții mele Tu le-ai cercetat și toate căile mele mai dinainte le-ai văzut. 4. Că încă nu este cuvânt pe limba mea 5. Și iată, Doamne, Tu le-ai cunoscut pe toate și pe cele din urmă și pe cele de demult; Tu m-ai zidit și ai pus peste mine mâna Ta. 6. Minunată este știința Ta, mai presus de mine; este înaltă și n-o pot ajunge. 7. Unde mă voi duce de la Duhul Tău și de la fața Ta unde voi fugi? 8. De mă voi sui în cer, Tu acolo ești. De mă voi coborî în iad, de față ești. 9. De voi lua aripile mele de dimineață și de mă voi așeza la marginile mării 10. Și acolo mâna Ta mă va povățui și mă va ține dreapta Ta. 11. Și am zis: "Poate întunericul mă va acoperi și se va face noapte lumina dimprejurul meu". 12. Dar întunericul nu este întuneric la Tine și noaptea ca ziua va lumina. Cum este întunericul ei, așa este și lumina ei. 13. Că Tu ai zidit rărunchii mei, Doamne, Tu m-ai alcătuit în pântecele maicii mele. 14. Te voi lăuda, că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrurile Tale și sufletul meu le cunoaște foarte. 15. Nu sunt ascunse de Tine oasele mele, pe care le-ai făcut întru ascuns, nici ființa mea pe care ai urzit-o ca în cele mai de jos ale pământului. 16. Cele nelucrate ale mele le-au cunoscut ochii Tăi și în cartea Ta toate se vor scrie; zi de zi se vor săvârși și nici una din ele nu va fi nescrisă. 17. Iar eu am cinstit foarte pe prietenii Tăi, Dumnezeule, și foarte s-a întărit stăpânirea lor. 18. Și-i voi număra pe ei, și mai mult decât nisipul se vor înmulți. M-am sculat și încă sunt cu Tine. 19. O, de ai ucide pe păcătoși, Dumnezeule! Bărbați vărsători de sânge, depărtați-vă de la mine! 20. Aceștia Te grăiesc de rău, Doamne, și vrăjmașii Îți hulesc numele. 21. Oare, nu pe cei ce Te urăsc pe Tine, Doamne, am urât și asupra vrăjmașilor Tăi m-am mâhnit? 22. Cu ură desăvârșită i-am urât pe ei și mi s-au făcut dușmani. 23. Cercetează-mă, Doamne, și cunoaște inima mea; încearcă-mă și cunoaște cărările mele 24. Și vezi de este calea fărădelegii în mine și mă îndreptează pe calea cea veșnică. (Psalmul 138)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Oare nu lui Dumnezeu se va supune sufletul meu? Că de la El este mântuirea mea;   

2. Pentru că El este Dumnezeul meu, Mântuitorul meu și Sprijinitorul meu; nu mă voi clătina mai mult. 3. Până când vă ridicați asupra omului? Căutați toți a-l doborî, socotindu-l ca un zid povârnit și ca un gard surpat! 4. S-au sfătuit să doboare cinstea mea, alergat-au cu minciună; cu gura lor mă binecuvântau și cu inima lor mă blestemau. 5. Dar lui Dumnezeu supune-te, suflete al meu, că de la El vine răbdarea mea; 6. Că El este Dumnezeul meu și Mântuitorul meu, Sprijinitorul meu; nu mă voi strămuta. 7. În Dumnezeu este mântuirea mea și slava mea; Dumnezeu este ajutorul meu și nădejdea mea este în Dumnezeu. 8. Nădăjduiți în El toată adunarea poporului; revărsați înaintea Lui inimile voastre, că El este ajutorul nostru. 9. Dar deșertăciune sunt fiii oamenilor, mincinoși sunt fiii oamenilor; în balanță, toți împreună sunt deșertăciune. 10. Nu nădăjduiți spre nedreptate și spre jefuire nu poftiți; bogăția de ar curge nu vă lipiți inima de ea. 11. O dată a grăit Dumnezeu, aceste două lucruri am auzit: că puterea este a lui Dumnezeu și a Ta, Doamne, este mila; că Tu vei răsplăti fiecăruia după faptele lui. (Psalmul 61)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Doamne, strigat-am către Tine, auzi-mă; ia aminte la glasul rugăciunii mele, când strig către Tine.   

2. Să se îndrepteze rugăciunea mea ca tămâia înaintea Ta; ridicarea mâinilor mele, jertfă de seară. 3. Pune Doamne, strajă gurii mele și ușă de îngrădire, împrejurul buzelor mele. 4. Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; iar cu oamenii cei care fac fărădelege nu mă voi însoți cu aleșii lor. 5. Certa-mă-va dreptul cu milă și mă va mustra, iar untdelemnul păcătoșilor să nu ungă capul meu; că încă și rugăciunea mea este împotriva vrerilor lor. 6. Prăbușească-se de pe stâncă judecătorii lor. Auzi-se-vor graiurile mele că s-au îndulcit, 7. Ca o brazdă de pământ s-au rupt pe pământ, risipitu-s-au oasele lor lângă iad. 8. Căci către Tine, Doamne, Doamne, ochii mei, spre Tine am nădăjduit, să nu iei sufletul meu. 9. Păzește-mă de cursa care mi-au pus mie și de smintelile celor ce fac fărădelege. 10. Cădea-vor în mreaja lor păcătoșii, ferit sunt eu până ce voi trece. (Psalmul 140) https://www.youtube.com/watch?v=iay5obLz454  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Nu judecați, ca să nu fiți judecați.  

2. Căci cu judecata cu care judecați, veți fi judecați, și cu măsura cu care măsurați, vi se va măsura. 3. De ce vezi paiul din ochiul fratelui tău, și bârna din ochiul tău nu o iei în seamă? 4. Sau cum vei zice fratelui tău: Lasă să scot paiul din ochiul tău și iată bârna este în ochiul tău? 5. Fățarnice, scoate întâi bârna din ochiul tău și atunci vei vedea să scoți paiul din ochiul fratelui tău. 6. Nu dați cele sfinte câinilor, nici nu aruncați mărgăritarele voastre înaintea porcilor, ca nu cumva să le calce în picioare și, întorcându-se, să vă sfâșie pe voi. 7. Cereți și vi se va da; căutați și veți afla; bateți și vi se va deschide. 8. Că oricine cere ia, cel care caută află, și celui ce bate i se va deschide. 9. Sau cine este omul acela între voi care, de va cere fiul său pâine, oare el îi va da piatră? 10. Sau de-i va cere pește, oare el îi va da șarpe? 11. Deci, dacă voi, răi fiind, știți să dați daruri bune fiilor voștri, cu cât mai mult Tatăl vostru Cel din ceruri va da cele bune celor care cer de la El? 12. Ci toate câte voiți să vă facă vouă oamenii, asemenea și voi faceți lor, că aceasta este Legea și proorocii. 13. Intrați prin poarta cea strâmtă, că largă este poarta și lată este calea care duce la pieire și mulți sunt cei care o află. 14. Și strâmtă este poarta și îngustă este calea care duce la viață și puțini sunt care o află. 15. Feriți-vă de proorocii mincinoși, care vin la voi în haine de oi, iar pe dinăuntru sunt lupi răpitori. 16. După roadele lor îi veți cunoaște. Au doară culeg oamenii struguri din spini sau smochine din mărăcini? 17. Așa că orice pom bun face roade bune, iar pomul rău face roade rele. 18. Nu poate pom bun să facă roade rele, nici pom rău să facă roade bune. 19. Iar orice pom care nu face roadă bună se taie și se aruncă în foc. 20. De aceea, după roadele lor îi veți cunoaște. 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. 24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele și la îndeplinește asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă. 25. A căzut ploaia, au venit râurile mari, au suflat vânturile și au bătut în casa aceea, dar ea n-a căzut, fiindcă era întemeiată pe stâncă. 26. Iar oricine aude aceste cuvinte ale Mele și nu le îndeplinește, asemăna-se-va bărbatului nechibzuit care și-a clădit casa pe nisip. 27. Și a căzut ploaia și au venit râurile mari și au suflat vânturile și au izbit casa aceea, și a căzut. Și căderea ei a fost mare. 28. Iar când Iisus a sfârșit cuvintele acestea, mulțimile erau uimite de învățătura Lui. 29. Că îi învăța pe ei ca unul care are putere, iar nu cum îi învățau cărturarii lor. (Sfânta Evanghelie după Matei, 7)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Pentru aceea, oricine ai fi, o, omule, care judeci, ești fără cuvânt de răspuns, căci, în ceea ce judeci pe altul, pe tine însuți te osândești, căci același lucruri faci și tu care judeci.  

2. Și noi știm că judecata lui Dumnezeu este după adevăr, față de cei ce fac unele ca acestea. 3. Și socotești tu, oare, omule, care judeci pe cei ce fac unele ca acestea, dar le faci și tu, că tu vei scăpa de judecata lui Dumnezeu? 4. Sau disprețuiești tu bogăția bunătății Lui și a îngăduinței și a îndelungii Lui răbdări, neștiind că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăință? 5. Dar după învârtoșarea ta și după inima ta nepocăită, îți aduni mânie în ziua mâniei și a arătării dreptei judecăți a lui Dumnezeu, 6. Care va răsplăti fiecăruia după faptele lui: 7. Viață veșnică celor ce, prin stăruință în faptă bună, caută mărire, cinste și nestricăciune, 8. Iar iubitorilor de ceartă, care nu se supun adevărului, ci se supun nedreptății: mânie și furie. 9. Necaz și strâmtorare peste sufletul oricărui om care săvârșește răul, al iudeului mai întâi, și al elinului; 10. Dar mărire, cinste și pace oricui face binele: iudeului mai întâi, și elinului. 11. Căci nu este părtinire la Dumnezeu! 12. Câți, deci, fără lege, au păcătuit, fără lege vor și pieri; iar câți au păcătuit în lege, prin lege vor fi judecați. 13. Fiindcă nu cei ce aud legea sunt drepți la Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea vor fi îndreptați. 14. Căci, când păgânii care nu au lege, din fire fac ale legii, aceștia, neavând lege, își sunt loruși lege, 15. Ceea ce arată fapta legii scrisă în inimile lor, prin mărturia conștiinței lor și prin judecățile lor, care îi învinovățesc sau îi și apără, 16. În ziua în care Dumnezeu va judeca, prin Iisus Hristos, după Evanghelia mea, cele ascunse ale oamenilor. 17. Dar dacă tu te numești iudeu și te reazimi pe lege și te lauzi cu Dumnezeu, 18. Și cunoști voia Lui și știi să încuviințezi cele bune, fiind învățat din lege, 19. Și ești încredințat că tu ești călăuză orbilor, lumină celor ce sunt în întuneric, 20. Povățuitor celor fără de minte, învățător celor nevârstnici, având în lege dreptarul cunoștiinței și al adevărului, 21. Deci tu, cel care înveți pe altul, pe tine însuți nu te înveți? Tu cel care propovăduiești: Să nu furi - și tu furi? 22. Tu, cel care zici: Să nu săvârșești adulter, săvârșești adulter? Tu cel care urăști idolii, furi cele sfinte? 23. Tu, care te lauzi cu legea, Îl necinstești pe Dumnezeu, prin călcarea legii? 24. "Căci numele lui Dumnezeu, din pricina voastră, este hulit între neamuri", precum este scris. 25. Căci tăierea împrejur folosește, dacă păzești legea; dacă însă ești călcător de lege, tăierea ta împrejur s-a făcut netăiere împrejur. 26. Deci dacă cel netăiat împrejur păzește hotărârile legii, netăierea lui împrejur nu va fi, oare, socotită ca tăiere împrejur? 27. Iar el - din fire netăiat împrejur, dar împlinitor al legii - nu te va judeca, oare, pe tine, care, prin litera legii și prin tăierea împrejur, ești călcător de lege? 28. Pentru că nu cel ce se arată pe din afară e iudeu, nici cea arătată pe dinafară în trup, este tăiere împrejur; 29. Ci este iudeu cel întru ascuns, iar tăierea împrejur este aceea a inimii, în duh, nu în literă; a cărui laudă nu vine de la oameni, ci de la Dumnezeu. (Epistola către Romani a Sfântului Apostol Pavel, 2)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Laudă, suflete al meu, pe Domnul.   

2. Lăuda-voi pe Domnul în viața mea, cânta-voi Dumnezeului meu cât voi trăi. 3. Nu vă încredeți în cei puternici, în fiii oamenilor, în care nu este izbăvire. 4. Ieși-va duhul lor și se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor. 5. Fericit cel ce are ajutor pe Dumnezeul lui Iacob, nadejdea lui, in Domnul Dumnezeul lui, 6. Cel ce a făcut cerul și pământul, marea și toate cele din ele; Cel ce păzește adevărul în veac; 7. Cel ce face judecată celor năpăstuiți, Cel ce dă hrană celor flămânzi. Domnul dezleagă pe cei ferecați în obezi; 8. Domnul îndreaptă pe cei gârboviți, Domnul înțelepțește orbii, Domnul iubește pe cei drepți; 9. Domnul păzește pe cei străini; pe orfani și pe văduvă va sprijini și calea păcătoșilor o va pierde. 10. Împărăți-va Domnul în veac, Dumnezeul tău, Sioane, în neam și în neam. (Psalmul 145)  | 
| 

| 
||||

| 
||||
| 

Citat: 

[si eu fac adesea lucrul ăsta] Dar ce ai pus de pe youtube? just curious :) I cannot play/run it, because it's 2:15 am here in nyc and I don't want to wake up my hubby. :) - or he's gonna kill me when the music bursts! I only assume it's some byzantine chant. correct? :)  | 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

Continua sa citesti si fa liniste! Daca te-ai plictisit, treci mai departe.

| 
| 

| 
|||

| 
|||
| 

1. Veniți să ne bucurăm de Domnul și să strigăm lui Dumnezeu, Mântuitorului nostru.   

2. Să întâmpinăm fața Lui întru laudă și în psalmi să-I strigăm Lui, 3. Că Dumnezeu mare este Domnul și Împărat mare peste tot pământul. 4. Că în mâna Lui sunt marginile pământului și înălțimile munților ale Lui sunt. 5. Că a Lui este marea și El a făcut-o pe ea, și uscatul mâinile Lui l-au zidit. 6. Veniți să ne închinăm și să cădem înaintea Lui și să plângem înaintea Domnului, Celui ce ne-a făcut pe noi. 7. Că El este Dumnezeul nostru și noi poporul pășunii Lui și oile mâinii Lui. 8. O, de I-ați auzi glasul care zice: "Să nu vă învârtoșați inimile voastre, 9. Ca în timpul cercetării, ca în ziua ispitirii în pustiu, 10. Unde M-au ispitit părinții voștri, M-au ispitit și au văzut lucrurile Mele. 11. Patruzeci de ani am urât neamul acesta și am zis: "Pururea rătăcesc cu inima". 12. Și ei n-au cunoscut căile Mele, că M-am jurat întru mânia Mea: "Nu vor intra întru odihna Mea". (Psalmul 94)  | 
![]()  | 

| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |

| 

Subiecte asemănătoare
		 | 
	||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari | 
| Un chestionar cosmologic original | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 151 | 04.12.2012 21:55:57 | 
| biblia | AlexieOmulLuiDumnezeu | Rugaciuni | 0 | 19.09.2011 18:33:45 | 
| Original Apocalipsa? | JeanneArc | Secte si culte | 3 | 20.11.2010 16:21:37 | 
| Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara | pac_man_c | Generalitati | 5 | 28.12.2009 04:52:06 | 
| biblia | The_Fallen | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 04.10.2009 13:47:18 | 
| 
 |