La multi ani tuturor!
Am citit topicul si sunt trista sa observ ca unele persoane percep mersul la Biserica in seara de Anul Nou ca pe un lucru pe care-l fac doar oamenii suparati,tristi,care nu au iubita sau persoane dragi alaturi.
Si ce inseamna "calea de mijloc"? ca suntem habotnici daca noi suntem in Biserica atunci cand mai toata lumea e acasa/la club cu prietenii si in loc sa auzim "La multi ani 2015!" auzim "Doamne miluieste"? cred ca nu ati fost la astfel de slujbe,astfel n-ati mai vorbi asa usor.
ce e mai frumos decat sa multumesti Domnului la trecerea dintre ani,sa te gaseasca Anul Nou in rugaciune?de cand lucrul acesta e specific doar monahilor?
si nu,nu sunteti singuri.ati fost la astfel de slujbe,sa vedeti ca dupa ce sunt gata,oameni pe care nu ii cunosti si care nu te cunosc te imbratiseaza si iti ureaza "La multi ani!"?si am vazut si cupluri de indragostiti,tineri,frumosi,care au venit la slujba.ca altii vor sa faca lucruri diferite in noaptea de Anul Nou e treaba lor,dar asta nu inseamna ca cei care merg la Biserica ar trebui priviti ca niste habotnici sau persoane triste,care merg la Biserica doar pt. ca nu au alta ocupatie(desi,din pacate,exista cazuri...)
PS: la noi nu s-a facut TE DEUM,ci Acatistul Mantuitorului,apoi rugaciuni de multumire.am iesit apoi afara,sa privim artificiile,s-au tras clopotele,familia preotului ne-a dat sampanie si prajituri,ne-am urat toti "La multi ani!",a fost foarte frumos.singura problema a fost frigul...pana acasa eram deja sloi.
|