Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Imi pare rau. Aluzia mea avea o alta directie. Lucrurile se intampla asa cum se intampla. Lectia ne-o insusim sau nu. Nu cred ca exista vreun roman de buna-credinta care sa fi fost de acord cu executarea cuplului Ceausescu, mai ales in ziua nastrii Domnului. Si totusi Dumnezeu a ingaduit-o pentru tot raul si suferinta acestui neam, dar si credintei crestine. Ne doare, dar pana la urma Ceausestii si-au facut-o cu mana lor, construind buncăre speciale tocmai pentru a... "scapa". Si... n-au scapat! Acum a venit randul acelor nefericiti. Ce-ar fi trebuit? Sa trimita Dumnezeu un meteorit exact acolo pentru a ne multumi pe noi? Nu. Intotdeauna vor exista destui "fara Dumnezeu" prin care anumite sentinte sau planuri se pun in aplicare. Asta nu inseamna deloc ca acesti indivizi sunt trimisii Lui, ci doar ingaduie satanei sa-si ia ceea ce-i apartine.
|
De unde știi frate motivul pentru care Dumnezeu a îngăduit executarea Președintelui Ceaușescu și a soției lui? Doar pentru că așa ai auzit în larma bulevardieră a propagandei?
*
Buncărele au fost construite și din alte motive. Mai ales din alte motive. De ce repeți, iarăși, ce vrea propaganda?
*
Consideri, deci, că ziariștii și caricaturiștii de la Charlie sunt oamenii satanei. De unde ai certitudinea că satana le-a luat sufletele?
Moshule, spre deosebire de tinereii fascinați de aromele superficiale ale propagandei ideologiilor de orice tip, un bătrân creștin, un adevărat Mosh, are de obicei niscaiva scepticism și oarece putere de cuprindere mai nuanțată în raport cu gura lumii. Ceea ce tinerii nu știu, tu ai pricepit desigur: că fiecare etapă de vârstă se crede suverană. Apoi trece... Și vine alta care se crede suverană și tot așa. Poartă-ți vârsta, Moshule, că nu ți-a dăruit-o Bunul Dumnezeu degeaba!
Inutil să-ți spun că mă dezamăgește schematismul cugetării în această problemă cruntă care se ridică din nou în lume. Schematism, formalism, iuțeală în judecarea unor lucruri atât de complexe, de cutremurătoare. Păi, se poate căruntețea voastră?