![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Pentru a realiza asta, trebuia întâi să îl roage pe terorist să iasă în fața magazinului, pentru ca glonțul să nu ricoșeze din cauza impactului cu geamul; sau, cel puțin, să nu se ascundă după vreun stâlp, să se așeze într-o poziție mai favorabilă, nu?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un glonte poate sa treaca si prin geam, usa si tot sa-i rupa umarul.Si asta datorita energiei cinetice. |
|
|
|||
|
|||
|
Si daca erau prinsi in viata teroristii nu se schimba mare lucru.
Ce ar fi putut spune teroristii, ca ei ucid in numele credintei lor, nu o stim cu totii ? Dar ateii militanti ce ar fi putut spune, ca nu i-au provocat caricaturistii pe islamisti ? Acest conflict va fi folosit ca argument pentru intarirea masurilor de securitate si pentru ingradirea libertatii ... inclusiv de exprimare, ca pe atei nu libertatea-i preocupa asa cum afirma ci suprimarea libertatii de optiune religioasa. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si asta va fi la scara globala, sau quasi-globala, doar un naiv poate crede ca doar in Franta te va legitima securistul daca vrei sa iei paine de la magazin. Adevarul e ca ateismul militant e cea mai mare nenorocire spirituala, precum sodomia si avortul. Adeptii lui sunt si prosti si rai. Pe mine m-a alarmat ce declara porcurorul ala, Nitu, ca cica nici o masura nu e disproportionata in combaterea terorismului. Cu alte cuvinte, inutilii astia cu grade pe umar ne pregatesc legi de genul: "intra mascatii noaptea sau ziua, oricum fara mandat, si te duc in lagare, in interesul securiciunii statului". Adio demonstratii anti-sist: esti agent rus. Adio demonstratii pentru drepturi, fie ele religioase, salariale sau civice: esti agent islamist. Ce le urez in gind, cind reflectez la "istoria care se scrie sub ochii nostri", politicienilor, securistilor si familiilor lor, nu poate fi reprodus. :)) Cei ce de fapt meritau o moarte cruda sunt chiar liderii euroatlantici, si ideologii lor acum defuncti, Weishaupt si Pike. Ups, am scris ceva incorect politic. M-am ars! =)) Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 10.01.2015 at 14:24:20. |
|
|
|||
|
|||
|
Extras din CTP - http://www.gandul.info/puterea-gandu...penii-13757975
Mi-a rămas însă în minte afirmația lui Stéphane Charbonnier, directorul Charlie Hebdo, Dumnezeu să-l ierte: "Nu-mi pasă dacă îi supără caricaturile mele. Aici, în Franța domnește legea franceză, nu Coranul". Sau ale unor vorbitori din România, de felul: "Musulmanii, dacă doresc să trăiască în Europa, să se supună valorilor europene. Dacă nu, să plece de unde au venit". Cu o astfel de mentalitate, oricât de teribile măsuri de securitate s-ar lua, atentatele vor continua. Este o imensă provocare pentru Franța să-și stăpânească acum o reacție antiislam, rasistă, xenofobă, când, cu un președinte slab, țara alunecă deja spre o dreaptă naționalist-extremistă, antisemitismul, care îi face pe mulți evrei să plece, fiind în creștere - nu degeaba, cel de-al treilea terorist a ales un magazin evreiesc pentru a lua ostatici. Este crucial pentru Europa să înțeleagă că problema și soluția ei sunt în Europa, nu în Nordul Africii sau în Orientul Mijlociu. Că linia de ciocnire a culturilor trece acum prin inima Europei. Închei cu două întrebări adresate dumneavoastră și mie însumi: - Ce anume și cum îi poate determina pe doi tineri crescuți în splendida civilizație și cultură franceză să ucidă în masă și să se sinucidă în Franța? - Nu există nicio justificare, religioasă sau de alt fel, pentru acest atentat terorist, cum nu poate exista nicio justificare pentru niciun atentat terorist, niciunde în lume și nicicând. Vina pentru crimă o poartă criminalii. Dar, oare, vor sta puțin pe gânduri cei care scot acum Charlie Hebdo într-un milion de exemplare înainte de a mai tipări, în numele libertății absolute de expresie, încă o provocare mizerabilă și agresivă la adresa unor simboluri religioase în care niște oameni pașnici, nu niște descreierați, cred? Last edited by AlbertX; 10.01.2015 at 14:36:52. |
|
|
|||
|
|||
|
zicea cineva pe facebook:
"Dacă are cineva o parte de vinovăție în acest conflict atentat care a zguduit Franța, aceia sunt....creștinii. Faptul că au acceptat atâția ani să fie calomniați, jigniți și umiliți de către extremiști atei precum cei de la Charlie Hebdo (sau, mai recent de extremistele de la Femen) să protesteze cu fermitate, fără să apeleze la instrumentele legale pentru a pune capăt mizeriilor acestor fundamentaliști ai secularismului, a făcut ca aceștia să prindă curaj și să devină tot mai agresivi. Dacă creștinii, apelând la mijloace perfect legale și democratice, ar fi pus capăt mizeriei de la Charlie Hebdo, jurnaliștii uciși acum câteva zile ar fi fost poate fără joburi, sigur fără mulți bani în conturi dar ar fi fost... în viață. Nu este semn nici de democrație, nici de toleranță, nici măcar de dragoste creștină, să te lași umilit și agresat de niște fanatici extremiști, ba chiar să îi încurajezi prin non-combatul tău. Libertatea cuvântului nu a fost, nu este și nu trebuie să fie libertatea calomniei și a îndemnului la ură." |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Pentru situatia de acum, este vinovat in primul rand statul francez, deoarece:
-Nu a luat masurile care se impuneau impotriva lui Charles Hebbo, deoarece acesta a instigat (prin caricaturile sale jignitoare si provocatoare), la ura intereligioasa! Libertatea de expresie nu trebuie inteleasa ca libertate de a jigni, calomnia sau denigra pe oricine si pe orice. Asadar nu stiu daca exista- dar ar trebui sa existe- in codul penal al oricarei tari- un articol care sa prevada si pedepse (amenda penala) pentru cei care incita la ura interasiala, intereligioasa sau interetnica, prin publicarea unor materiale in mass-media cu continut provocator sau ofensator la adresa unei religii, minoritati etnice. Ce a facut Charles Hebbo nu se intampla nici macar in Romania de dinainte de 1989- "caricaturile" ca ale sale - adevarate blasfemii atat la adresa crestinismului cat si la adresa islamismului nu am vazut sa fi aparut nici macar in "Scanteia". -Pe de alta parte, ce au facut acei teroristi islamisti se numeste crima, si evident ca isi merita soarta! Chiar daca Charles Hebbo a gresit si i-a provocat, totusi nu se poate admite intr-un stat ca cineva sa-si "faca dreptate" pe cont propriu, ca in codru. -In perspectiva, daca guvernele occidentale nu vor intelege specificul lumii musulmane, si ca asa-zisele "valori europene" nu pot fi aplicate si nu pot functiona peste tot pe Glob, daca nu se va aveea in vedere diferentele culturale, sociale, politice si economice intre lumea occidentala si cea musulmana, atunci aceste evenimente tragice vor mai aveea loc. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
legatura cu acest subiect |
|
|
|||
|
|||
|
In alta ordine de idei sa nu uitam ca si musulmanii sunt eretici:
RÂNDUIALA RUGĂCIUNII lepădării de la credința cea necurată a musulmanilor: http://cartearomaneasca.blogspot.ro/...rii-de-la.html "Întrebare: Mai întâi te întreb pe tine, te lepezi de toată credința mahomedană cea potrivnică lui Dumnezeu și de toate ale lor spurcate socoteli, și le afurisești pe ele? Răspuns: Mă lepăd de toată credința mahomedană cea potrivnică lui Dumnezeu și de toate ale lor spurcate socoteli, și le afurisesc pe ele. Întrebare: Te lepezi de Mahomed, pe care turcii îl cinstesc ca pe un apostol și prooroc al lui Dumnezeu, și-l blestemi pe el, ca pe o slugă a diavolului și nu a lui Dumnezeu, și ca pe un prooroc mincinos? Răspuns: Mă lepăd de Mahomed ca de o slugă diavolească și ca de un prooroc mincinos, și-l afurisesc pe el. Întrebare: Te lepezi de cartea cea hulitoare asupra lui Dumnezeu, a blestematului Mahomed, care se numește Coran, și de toate învățăturile și pravilele și obiceiurile și de hulele lui, și le blestemi pe ele, ca pe niște potrivnice lui Dumnezeu și stricătoare de suflet? Răspuns: Mă lepăd de Coran și de toate cărțile și învățăturile blestematului Mahomed, și le blestem pe ele, ca pe cele ce sânt potrivnice lui Dumnezeu și hulitoare și pierzătoare de suflet." |
|
|