![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Hm... oare ce-ar fi facut Sfantul Nicolae intr-o asemenea situatie?
Dar Sfantul Stefan cel Mare? sau Sfantul Constantin cel Mare cand i s-a "soptit" intru acest semn vei invinge?! cred ca sunt foarte nimerite cuvintele IPS Iustinian Chira de acum 2 ani: Dumnezeu ne lasa sa ne facem de cap! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ps: compătimirea față de suferințele și nenorocirile altora poate fi o formă de milostenie. Last edited by ovidiu b.; 11.01.2015 at 00:07:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Vorbind despre cazul fericit, cand milosteniile (fie ca e vorba de bunuri materiale, rugaciuni, cuvinte de incurajare, empatie, sfaturi, invataturi etc. + cazul ultim si suprem - a ne da viata pentru aproapele nostru) ar fi facute asa cum ii sunt placute lui Dumnezeu, in enumerarea de mai sus nu are ce cauta si fapta milosteniei, deoarece ea este una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii aproapelui (si prin aproapele intelegem orice fiinta omeneasca, nu?) |
|
|||
|
|||
![]()
Se pare ca nici acum nu pricepuși. În enumerație vobesc de milostenia formală.
|
|
|||
|
|||
![]()
Nici tu nu pricepusi mare lucru, deoarece vorbeam despre cazul fericit - in care milostenia e facuta cum trebuie. Iar afirmatiile mele nu se doreau a fi contraziceri, cum gresit ai inteles; subliniam doar valoarea milosteniei, ca pe un colac de salvare, atunci cand ne trezim ca suntem presupusi crestini ortodocsi, fals evlaviosi sau asceti exigenti..
Last edited by crinrin; 11.01.2015 at 00:38:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Iar eu am vorbit despre cu totul altceva. Discuție fără sens.
|
|
|||
|
|||
![]()
In cazul asta, scuza-ma ca ti-am perturbat discursul. Da-i inainte!
|
|