Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.01.2015, 23:34:32
eliza-georgiana eliza-georgiana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.08.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Hm... oare ce-ar fi facut Sfantul Nicolae intr-o asemenea situatie?
Dar Sfantul Stefan cel Mare?
sau Sfantul Constantin cel Mare cand i s-a "soptit" intru acest semn vei invinge?!

cred ca sunt foarte nimerite cuvintele IPS Iustinian Chira de acum 2 ani: Dumnezeu ne lasa sa ne facem de cap!
Vechi 10.01.2015, 23:40:19
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Vorbind despre cazul fericit, cand milosteniile ar fi facute asa cum ii sunt placute lui Dumnezeu, in enumerarea de mai sus nu are ce cauta si fapta milosteniei, deoarece ea este una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii aproapelui.
Vorbim de nuanțe diferite. Degeaba dăruiești celui ce te iubeșe sau nu te urăște și pe ceilalți (atei, musulmani) îi ucizi în sufletul tău. Nu poți iubi și în același timp să ucizi. E clar că forma de milostenie (iubire) e fariseism.

ps: compătimirea față de suferințele și nenorocirile altora poate fi o formă de milostenie.

Last edited by ovidiu b.; 11.01.2015 at 00:07:56.
Vechi 11.01.2015, 00:08:06
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Vorbim de nuanțe diferite. Degeaba dăruieșt celui ce te iubeșe sau nu te urăște și pe ceilalți (atei, musulmani) îi ucizi în sufletul tău. Nu poți iubi și în același timp să ucizi. E clar că forma de milostenie (iubire) e fariseism.

ps: compătimirea față de suferințele și nenorocirile altora poate fi o formă de milostenie.
Ce te-a facut sa crezi ca m-am referit doar la o fata a milosteniei? Atunci, aduc completarile de rigoare:

Vorbind despre cazul fericit, cand milosteniile (fie ca e vorba de bunuri materiale, rugaciuni, cuvinte de incurajare, empatie, sfaturi, invataturi etc. + cazul ultim si suprem - a ne da viata pentru aproapele nostru) ar fi facute asa cum ii sunt placute lui Dumnezeu, in enumerarea de mai sus nu are ce cauta si fapta milosteniei, deoarece ea este una dintre cele mai importante dovezi ale iubirii aproapelui (si prin aproapele intelegem orice fiinta omeneasca, nu?)
Vechi 11.01.2015, 00:15:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Se pare ca nici acum nu pricepuși. În enumerație vobesc de milostenia formală.
Vechi 11.01.2015, 00:26:55
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
Se pare ca nici acum nu pricepuși. În enumerație vobesc de milostenia formală.
Nici tu nu pricepusi mare lucru, deoarece vorbeam despre cazul fericit - in care milostenia e facuta cum trebuie. Iar afirmatiile mele nu se doreau a fi contraziceri, cum gresit ai inteles; subliniam doar valoarea milosteniei, ca pe un colac de salvare, atunci cand ne trezim ca suntem presupusi crestini ortodocsi, fals evlaviosi sau asceti exigenti..

Last edited by crinrin; 11.01.2015 at 00:38:05.
Vechi 11.01.2015, 00:42:34
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crinrin Vezi mesajul
Nici tu nu pricepusi mare lucru, deoarece vorbeam despre cazul fericit - in care milostenia e facuta cum trebuie.
Iar eu am vorbit despre cu totul altceva. Discuție fără sens.
Vechi 11.01.2015, 00:46:08
crinrin
Guest

Implicit

Citat:
Iar eu am vorbit despre cu totul altceva. Discuție fără sens.
In cazul asta, scuza-ma ca ti-am perturbat discursul. Da-i inainte!
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare