Poate ar trebui luat in calcul si faptul ca unele " filii" nu se pot manifesta dcat ca abuzuri asupra altor persoane, fiinte sau chiar obiecte ( ma rog, nu stiu cat de imoral e sa abuzezi sexual de un obiect neinsufletit, cel putin nu din pct lui de vedere :)). Asemenea practici abuzive sunt pedofilia, necrofilia, zoofilia), ca si abuzurile sexuale de orice fel. Aici avem de-a face cu incalcarea drepturilor si libertatilor altor indivizi. Pecand in cazul relatiilor homosexuale consimtite de ambele parti, nu intotdeauna e vorba de un abuz fizic propriu-zis. Acum in orice relatie interumana fie ea ( hetero) sexuala sau nu pot aparea abuzuri de orice fel.
La fel e de adevarat ca multi dintre noi se auto-abuzeaza sau se lasa de buna voie abuzati.
Poate unii stiu din propria experienta sau a celor apropiati ca homosexualitatea se vindeca. Sau poate cred ca daca majoritatea oamenilor renunta la masturbare atunci cand isi gasesc o partenera, sau renunta la fumat, alcool sau alte teribilisme cand au altceva mai bun de facut, se poate renunta la orice...e adevarat, in oarecare masura, daca a fost o chestie facultativa, conditionata de mediul si conditiile de la acel moment.
Insa ma tem ca in cazul homosexualitatii vera, ca si in cazul alcoolismului, vindecare propriu-zisa nu se poate obtine, ci doar abtinere ( abstinenta) de la consum. Desi efectele alcoolismului sunt aparent mult mai grave si mai nocive atat asupra individului afectat, cat si a celor de langa el....
|