Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Dogmatica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.01.2015, 14:28:05
ovidiu b.
Guest

Implicit

Papistașule postezi citate pe care nu le prea pricepi.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2015, 14:31:39
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
... postezi citate pe care nu le prea pricepi.
Mai magarule, ia sa vedem ce intelegi tu din ele ...
Reply With Quote
Vechi 23.01.2015, 15:00:51
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Albert, spre diferenta de domnul cu pasiuni orientale, eu nu am spus ca ar contine neadevaruri crase, ci am comentat,strict din perspectiva citatului, faptul ca, in opinia mea, este o analiza subiectiva. Citatele pot genera aceasta problema, daca sunt scoase din context. Ca sa evit asta voi incerca sa citesc in viitor cartea, este o promisiune onesta pe care ti-o fac. Momentan lista mea de lecturi, raportata la timpul liber de care dispus, este plina iar cartea pe care o citesc acum nu as abandona-o pt ca ma intereseaza foarte mult.Insa am pus cartea ta pe lista.

Am citit mai demult marturia acelui domn, nu m-a impresionat in mod deosebit.Am citit si marturii ale celor trecuti la alte credinte si in absolut toate exista particularitati ce tin de viata si modul de a fi al fiecaruia. Eu,de exemplu,nu m-am confruntat cu problemele cu care s-a confruntat dansul si prin urmare ii inteleg cumva decizia, raportata la experienta lui de viata, dar nu rezonez cu ea. Fiecare om se confrunta cu diverse probleme in viata si gandeste si actioneaza oarecum diferit. Ce sa zic, sa fie bucuros si sa-si traiasca credinta si Dumnezeu cu ocrotirea Lui pentru toti.Numai bine.
Reply With Quote
Vechi 23.01.2015, 15:42:15
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Momentan lista mea de lecturi, raportata la timpul liber de care dispus, este plina iar cartea pe care o citesc acum nu as abandona-o pt ca ma intereseaza foarte mult.
Te-ai apucat in sfarsit sa citesti Levantul ?
Reply With Quote
Vechi 23.01.2015, 15:47:07
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Te-ai apucat in sfarsit sa citesti Levantul ?
Nope :) citesc o foarte interesanta carte despre un mare teolog, o personalitate uluitoare,supranumit ,,Adamantios".
Reply With Quote
Vechi 24.01.2015, 04:16:13
AlbertX AlbertX is offline
Banned

Data înregistrării: 14.05.2014
Locație: Sibiu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerin spre Rasarit Vezi mesajul
Albert, spre diferenta de domnul cu pasiuni orientale, eu nu am spus ca ar contine neadevaruri crase, ci am comentat,strict din perspectiva citatului, faptul ca, in opinia mea, este o analiza subiectiva. Citatele pot genera aceasta problema, daca sunt scoase din context. Ca sa evit asta voi incerca sa citesc in viitor cartea, este o promisiune onesta pe care ti-o fac.
Pelerinule, desi esti protestant ai mai multa credinta ca multi "crestini" declarati "ortodocsi" pe acest forum. Prin abordarea mea am dorit sa scot in evidenta complexitatea subiectului si nu faceam o referire indirecta la tine. Eu citesc acum aceasta carte si te asigur ca merita citita ... Subiectivitatea autorilor este doar o aparenta, parerile lor se bazeaza pe invatatura Sfintilor Parinti si pe Sfanta Traditie a Bisericii Ortodoxe.

Doamne ajuta!

Last edited by AlbertX; 24.01.2015 at 04:20:20.
Reply With Quote
Vechi 24.01.2015, 11:52:53
Pelerin spre Rasarit
Guest

Smile

Albert multumesc pt aprecierile tale dar sunt departe de ele. In viata de zi cu zi nu ai mai avea o asemenea parere despre mine, te rog sa ma crezi, dar cred ca te-ai intelege mult mai bine, poate paradoxal, cu cei cu care ai acum scurte polemici. Daca v-ati vedea fata in fata, ati petrece timp impreuna si ati sta mai mult de vorba, in viata reala, cu siguranta cele mai multe polemici de aici ar muri in fasa. Sunteti foarte temperamentali si turnati pasiune in discutii, lucrurile se aprind repede si apoi ard zile intregi :) Numai bine si tie, Dumnezeu sa-ti fie mereu alaturi.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare