Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 29.01.2015, 14:38:26
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioana5760 Vezi mesajul
La sfestanie trebuie sa vina 3 preoti? Trebuie facuta si o masa? Masa cu aperitive, friptura etc sau e suficient numai niste pateuri de cumparat si un suc?
Asta ar mai lipsi, Doamne fereste! Poate doar daca sfintiti vreo fabrica, vreo institutie, cine stie...pentru o simpla locuinta sau firma e de ajuns un singur preot, si daca vreti un suc, o cafea, un aperitiv. Acum daca refuza, nu-i bai...doar sa va fie prieten apropiat, ruda, eventual venit de departe, il puteti pofti si la masa...

Pe vremuri bunica-mea avea un vecin preot, care are parohie undeva la tara, dar a venit cand l-au rugat cam la toate inmormantarile si parastasele celor din familie ( chiar mi s-a parut ca il vad lacrimand la inmormantarea cuiva din familie), si odata cand au renovat a venit sa faca si sfestanie, si atunci normal ca a ramas la masa...dar in general e asa cum spune Inorogul, nu au voie sa faca asemenea servicii decat in parohia lor sau in institutiile pe care le deservesc ( parintele pe care il cunosc eu spre exemplu serveste la o astfel de institutie, si desi multa lume il mai solicita pt servicii la domiciliu, de obicei refuza...probabil se mai duce doar la cei foarte apropiati...)
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare