Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.02.2015, 13:50:38
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de CristianR Vezi mesajul
Iartă-mă, frate, dar nu pot pentru ca să subscriu.
Sigur că în multe cazuri este valabil ce spui, dar nu în toate. Cum vezi situațiile de război, când hoardele nestăpânite de atacatori ard, ucid copii și violează tot ce prind? Îmi este greu să descopăr complicitatea victimei în astfel de situații.
Desigur, în astfel de cazuri ar putea exista o scuză... Și totuși, rămân la poziția mea - femeia care nu vrea să fie violată nu va fi violată. În fața agresorului poți face și altceva decât să îți cauți scuza că e război. S-ar găsi multe exemple de femei care au preferat să moară decât să fie violate dar, în fine, nu voiesc să insist.
Dincolo de acest aspect care ar putea duce la o polemică separată (și nu cred că are rost s-o purtăm), mi se pare mai important ce se întâmplă acolo unde nu e război. Cum rămâne cu violurile din timp de pace? Și, lucrul cel mai important pentru mine: cum rămâne cu copiii născuți în urma unui viol? Nu e firesc să îi scutim de povara unei discuții privind modul în care au fost concepuți? Nu e folositor să ne centrăm pe îngrijirea lor, fără să facem vreo diferență pe vreun plan în raport cu alți copii? Eu găsesc că mai degrabă merită să vorbim despre educația copilului decât despre filosofia violului.
Un copil are nevoie ca, indiferent din ce motive sau pe ce căi a fost conceput, să fie acceptat între oameni, să fie iubit și să învețe să devină om. Dacă se poate chiar om creștin, întrucât viața lui nu se oprește aici între blocuri și stadioane, între discuții morale și filosofii burgheze, ci abia începe...
Altminteri, vorba colegului Alin, ne rămâne alternativa facilă, nu-i așa, să-i scutim de griji înainte de a se naște... Or, asta e exclus, nu doar pentru un creștin ci, cred eu, pentru orice om care nu și-a pierdut cu totul judecata omenească și simțământul minunat al vieții.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare