![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
si cadeai pe langa carul cu fan : desynchronized |
|
|
|||
|
|||
|
Deja cred ca s-a sarit calul cu arta poetica.
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu s-a sarit ...
Frumos n-a fost sa fie... Vrei timp din viata mea ...? Jelesti p-aici la fel ca o manea, Hai, fii atent acum, asculta-mi glasu’ Ca-ti dau in clar mesaju’ meu Si Eminescu iti da-n cap cu basu' Ti-am ghicit intentia! Treaba suna a belea! Bate-n usa altuia! Proasta atitudinea! Ieftina vrajeala ta! Ce ai tu e boala grea! Daca ai sa spui ceva, spune in fata nu o mai da, ca si cum nu ar fi asa ... |
|
|
|||
|
|||
|
A sarit pe langa cu altele mai serioase, ii atrageam atentia de acu' vreo 2 ani cand lasa inca impresia de crestin cat de cat ok, sectar dar un gen relativ decent.
Acu' e probabil un soi de gnostic cu accente satanice pe alocuri.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Oaie, ai un umor excelent. Raspunsul la problema pusa de asasinul din forum e simpla: sa nu ne inaltam cu mintea la cele divine. Cum e, de pilda, modul in care liberul arbitru uman interactioneaza cu pronia divina si cu insidiozitatea diabolica. Astea sunt taine. Un ateu nu are cum le intelege, iar un credincios nu are de ce le iscodi. Punct. |
|
|
|||
|
|||
|
<<Cu umbre, care nu sunt, v-a-ntunecat vederea
Și v-a făcut să credeți că veți fi răsplătiți... Nu! moartea cu viața a stins toată plăcerea - Cel ce în astă lume a dus numai durerea Nimic n-are dincolo, căci morți sunt cei muriți.>> IMPARAT SI PROLETAR-MIHAI EMINESCU.NICIDECUM ION BARBU. Referitor la problema suferintei si raului,treaba e clara: 1/"Omul este condamnat sa fie liber"(Sartre); 2/Libertatea presupune alegere; 3/Alegerea presupune doua variante:alb sau negru,adevar sau minciuna,bine sau rau. 4/Aici si acum,pe lumea asta,Dumnezeu nu se amesteca de fiecare data cand unuia ii da prin cap sa violeze sau sa omoare(desi stie ca o alta fiinta va suferi),pt.ca ar insemna sa-i ingradeasca libertatea celui care comite respectiva fapta.Nici n-ar mai avea sens sa vorbim despre o judecata viitoare(dupa moarte)-ce sa judeci?Ai putea judeca doar intentiile rele,ca fapte rele n-ar avea nimeni cum sa faca.Ar fi o lume de roboti.Probabil ca n-ar mai face nimeni raul,stiind ca numai ce i-a trecut prin cap intentia rea si Dumnezeu ii ia posibilitatea de actiune.Unde ar mai fi alegerea ta?Dumnezeu ar alege tot timpul pt.tine. Putem doar spera ca,undeva,candva,o sa fie o judecata.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Cum dezbraci a noastre ganduri Si le faci sa fie visuri ... . Cum sa judeci toata lumea? Cand pacatul si virtutea Au nascut ipocrizia ... Toate sentimentele-n multime Ca-n tarana sa se adune Cu o negura achitate... Si de-a mediului greseala Pedepsesc un prostovan Ce-i asa mare scofala? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
"17. Căci n-a trimis Dumnezeu pe Fiul Său în lume ca să judece lumea, ci ca să se mântuiască, prin El, lumea. 18. Cel ce crede în El nu este judecat, iar cel ce nu crede a și fost judecat, fiindcă nu a crezut în numele Celui Unuia-Născut, Fiul lui Dumnezeu. 19. Iar aceasta este judecata, că Lumina a venit în lume și oamenii au iubit întunericul mai mult decât Lumina. Căci faptele lor erau rele. 20. Că oricine face rele urăște Lumina și nu vine la Lumină, pentru ca faptele lui să nu se vădească. 21. Dar cel care lucrează adevărul vine la Lumină, ca să se arate faptele lui, că în Dumnezeu sunt săvârșite." Atenție Ezio: crezi adevarul, cunoști adevarul - savarșești faptele in Dumnezeu. P.S. tu ai scris poezia? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Inghititi de soarta fara sa gandim macar, Ne cufundam privirea in orizontul de pareri Judecata, tu nu stii ca viata asta-i un trial? Si cu patima adanca am trai fara dureri La a vocei tinerete cand in inima-ti tresar Doruri vii de nemurire cu a boltei de luceferi Ne-nmultim si vrem copii intr-un final. Si pe acest pamant cand viata inca n-a dospit Suntem purtati de vant, pe al patriei vesmant Si cu gandu-n alt taram, judecat-am adormit Si vazand ca prin vis cum pierim, salivand Asteptandu-L pe Messia care inca n-a venit. Astfel miliarde inecandu-se-n iluzii, sperand Clipesc la nemurire in mormantul de granit Pentru a alesilor destin ce ei nu au avut. Dar atuncea ce va fi? Cand vei vedea ca omul nu va imbatrani. Au meritat aceste miliarde de stramosi Sa parcurga anii grei si intunecosi? Iar o stea ca sa se nasca Nori de praf se dezintegreaza. P.S. Da. |
|
|
|||
|
|||
|
Consiliul compus din mine, blatidele locale si tabletele mele, precum si acest computer, il propune in unanimitate pe colegul nostru pentru premiul Ileana Albu, pentru poezie nihilista.
Acum, vorbidn serios. Colegul are talent, insa nu e clar ce crede de fapt despre tema topicului. Chestiunile abstracte sunt prea inalte pentru mine. Pur si simplu, fineturi gen liber arbitru, jucator captiv, pronie divina, opresiune diabolica, etc., ma lasa rece. Ma rog Dumnezeului meu, Care a creat Natura si Omul, si gata. |
|
|