Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.02.2015, 23:48:35
Pelerin spre Rasarit
Guest

Smile

Ovidiu mereu am apreciat la tine bunavointa si sinceritatea. Am inteles perfect ca ai exprimat o opinie, si eu la fel, nu trebuie sa iti faci probleme, nu am nici o intentie sa te determin sa spui sau sa admiti ce cred eu :) Este un subiect dificil, am incercat sa studiez, de-a lungul timpului,opinii din mai toate sferele crestinismului si in plus din iudaism. Ultimele mi s-au parut surprinzatoare pe anumite aspecte. Fac doar un tur amator de orizont, nu iti face probleme, apreciez disponibilitatea.PS: inainte sa scrie evreii relatarea din Geneza, aveau si sumerienii una: zeul Enki, bolnav fiind cauta un leac si tot spunea ,,ma doare coasta". Zeita Ninhursag o creeaza pe Nin-ti din coasta lui, nume care in sumeriana putea insemna ,,doamna din coasta" dar si ,,doamna care face viata". Adam si Eva in versiunea sumeriana :) Multumesc pt dialog si pt recomandarile din trecut, foarte interesante.O seara placuta tuturor.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 23:50:44
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

bin te rog, sa tii cont, ca nu eu am deschis discutia despre varsta primilor oameni, eu eram doar la partea cu perpetuarea rasei, indiferent de varsta ei :) Cat ani are Sf Ilie? Mai putini ca Enoh :) Nu-i bai daca nu ai raspuns la intrebari,erau doar curiozitati, dar nu-mi pasa ateismul in brate pe post de scuza ca nu-i kosher :)

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 16.02.2015 at 23:54:41.
Reply With Quote
Vechi 16.02.2015, 23:55:32
bob2909 bob2909 is offline
Banned

Data înregistrării: 04.07.2010
Implicit

https://www.youtube.com/watch?v=eZMsx-cHNCU
Reply With Quote
Vechi 17.02.2015, 00:19:13
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Pai daca unii cred ca Dumnezeu stia inainte de creatie ca Adam o sa cada, atunci de ce nu ar fi plauzibila ideea lui Mihnea sau a teologilor catolici ( dupa cum am inteles de la voi ), ca Dumnezeu a creat si entropia de la inceput, dar a suspendat-o pana la cadere ?
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare