![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Iluminatu nu cu mine te certi, ci cu un text ortodox care spune ca Arhanghelul l-a ingropat :) Greu sa spui ,,Nu stiam" ? Nu moare orgoliul din atat. Sa mai ma chinui sa-ti spun ca scena relatarii mortii lui Moise sau Elisei, din pasajele biblice respective, nu mentioneaza nici un detaliu similar si speculezi, acuzandu-ma pe mine de asta? Eu iti spun iar..patima :) Stii cum spunea cineva ,,Vanity is my favorite sin" :) Stii cat de de tare si-au adus aminte, in textele biblice, de acel miracol? Daca imi dai un singur verset te cred de buna-credinta, daca nu te las in plata lu" Trice, rezista mai mult la acest gen de dialog.Recunoaste: iti sunt drag :)) PS: vezi ce a spus Bartolomeu Anania,idolatria a fost mereu in umbra evreilor.
Vrei sa ai ultimul cuvant sau sa spui doar tu fara sa te contrazic? Se rezolva daca vrei, nu ma deranjeaza.Am o curiozitate insa: am zis de prima data cu cine doresc sa discut.De ce ai dorit sa vorbim, nici in trecut nu ne-am inteles prea bine.Igor sa descurca singur, te rog sa ma crezi.Daca am cerut politicos un lucru nu era normal si civilizat sa ma lasi sa discut cu el si apoi noi doi? Am cerut ceva deplasat? Last edited by Pelerin spre Rasarit; 21.02.2015 at 01:18:25. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Esti un biet cartofor ahtiat dupa amanunte fara o viziune globala asupra subiectelor discutate. Imaginea ta in mintea mea e cea a lui Iuda Iscarioteanul.
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|
||||
|
||||
|
Frate Andrei, ajunge, frățioare. Lasă-l de acum, te rog, pe seama mea. Cu mila Domnului. Roagă-te pentru noi. Să ajungă pelerinul la destinație. Și laurii să fie ai Bisericii. Ai lui Hristos, nu ai mei. "Nu știți oare că voi nu puteți să faceți nimic fără Mine"? ne spune Hristos.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
...nu se cearta cu nici un text ortodox,e diferenta intre inmormantarea rituala propriu-zisa si mutarea in alta parte...in taina.
|
|||
|
|||
|
"Sa mai ma chinui..."
Asta e ca acel "decat" in limbajul bucurestenilor: "am decat trei asi biblici in maneca".
"Pentru că mulți amăgitori au ieșit în lume, care nu mărturisesc că Iisus Hristos a venit în trup; unul ca acesta e amăgitorul și antihristul." 2 Ioan 1,7. "Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru, ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai marita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu Cuvantul L-ai nascut, pe tine cea intru adevar Nascatoare de Dumnezeu te marim!" |
|
|
|||
|
|||
|
Bine Igor atunci asa ramane, apreciez bunavointa. Cu privire la cel de-al doilea aspect, cum crezi si cum te va calauzi EL,nu te pot obliga.Ne vedem in zilele urmatoare. Nu iti face griji, nu te voi menaja si nu cer sa fiu menajat.La final nu se va schimba nimic, nu sunt adeptul unei metanoia virtuale,dar discutia va fi interesanta.
Iluminatu chiar imi esti simpatic :)) Nu sunt atat de rau pe cat ma crezi, nici atat de ostil, nu ma deranjeaza sa ma critici cum vrei si uite, ca sa dau un semn de simpatie: cand vom vorbi noi doi o sa iti pun o intrebare.Iti promit ca daca imi raspunzi patristic, dar amplu si frumos argumentat, in semn de apreciere iti ofer in dar o exceptionala carte ortodoxa, din partea mea.Sunt convins ca iti va fi de folos.Nu este nimic ironic in propunerea mea ci este sincera si directa. Tu apreciezi bineinteles.Numai bine. Last edited by Pelerin spre Rasarit; 21.02.2015 at 01:40:24. |
|
|
||||
|
||||
|
Să știi că nu te aștept. Fiindcă-mi doresc să fi de acord cu mine. Consider că ce am zis, e și poziția Bisericii lui Hristos. Nefiind de acord, lupți contra lui Hristos. Dar dacă Hristos n-are nimic împotrivă, fiindcă te iubește, și eu trebuie să fac la fel. Deci orice va fi, primim cu drag, căci "toată Scriptura este insuflată de Dumnezeu și de folos spre învățătură, spre mustrare, spre îndreptare, spre înțelepțirea cea întru dreptate", nu? - II Timotei, 3, 16
Dar să fi foarte atent, te rog, la ce am scris, că îmi doresc să te ajute. Mă bucur mult că ești pașnic.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia Last edited by Igor_Paslusnik; 21.02.2015 at 01:45:01. |
|
|