![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Sa nu ne credem dumnezei, ca ne trezim in iad! Sa nu ne facem alti dumnezei, caci incalcam o porunca divina. Sa nu ne facem nici idoli din bani, placeri sau din vreo persoana anume, caci riscam sa ne indepartam de Dumnezeu. Daca-l cautam pe Dumnezeu cu adevarat, trebuie sa ne smerim si atunci El ne va ajuta sa-L gasim. Vom intalni persoane care ne vor ajuta.
Sfantul Ciprian credea si el in vrajile lui cu toata fiinta, caci credea ca detine adevarul. Dumnezeu, vazandu-l dornic sa afle adevarul, i l-a descoperit. Bine este sa ne rugam sa ne descopere Dumnezeu adevarul si noua si sa nu ne invartosam inima nelasandu-L pe Dumezeu sa mai intre in ea. Cine-l cauta cu adevarat pe Dumnezeu, sa mearga de Boboteaza la Iordan, de Pasti la Sfantul Mormant si la Schimbarea la Fata pe Muntele Tabor. Si sa se roage acolo sa afle adevarul. Ortodoxia nu este un partid. Cine nu e ortodox si vine la ortodoxie dupa lungi cautari poate spori mai mult decat unul care s-a nascut ortodox, dar nu pretuieste cum se cuvine ortodoxia. Cine s-a nascut ortodox si i s-a explicat de ce binecuvantare a avut parte si a vrut sa inteleaga, acela stie ce scriu sfintii, ii intelege si le cere ajutor pentru a-l urma pe Hristos caulauziti si de ajutorul lor. Crestinismul a avut multi dusmani, deoarece necuratul este foarte deranjat de faptul ca oamenii se pot mantui, iar el ramane in iad. Nu vrea sa se smereasca, ci cauta mijloace de a-i atrage pe cat mai multi oameni in iad. Mai intai, a aparut islamul, catolicismul, apoi sectele, apoi ecumenismul... Numarul ortodocsilor s-a tot micsorat, cerul s-a umplut de sfinti, iar cand numarul sfintilor va fi egal cu al ingerilor cazuti, va veni sfarsitul lumii. Cine cauta mantuirea se poate mantui, urmandu-L pe Hristos. http://www.apologeticum.ro/2015/01/i...crestinatatii/ Last edited by antoniap; 22.02.2015 at 19:13:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sau așa?: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=941 Am impresia că nici măcar nu înțelegi sensul cuvântului. Dar nici o grupare de anarhiști speriați de duhul lumii! |
|
|||
|
|||
![]()
Se dau de gol corinusha ca spun lucruri care nu sunt primite de ortodocsi,eu am zis o parere nu ma cred Dumnezeu antoniap :) insa eu raman la parerea ca mai bine iau ce mi trebuie si nu provoc scandal cum fac sectarii unii nu toti.As dori sa nu mai intru pe forum caci e inceputul Postului Mare ,Doamne ajuta sper sa nu va supar da mai bine tac pentru ca asa am fost obisnuit.Iertati ma si Dumnezeu sa va ajute in acest post.Doamne ajuta
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Zambeste, maine poate fi mai rau. Iarta, maine poate ai tu nevoie de iertare. Iubeste si nu astepta nimic in schimb. Daruieste si vei primi la randul tau. Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata. |
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu,
Cum de ai inteles ca ti-am recomandat tie sa fii smerit? Si apoi ce vrei sa spui? Ca nu m-am smerit si recomand smerenie... Nu trebuie sa confundam smerenia cu lasitatea si cu indiferenta. Ne smerim in fata lui Dumnezeu, nu si in fata celor care Il rastignesc din nou pe Mantuitorul, caci ne facem partasi la pacate straine. Sper ca tu stii ce sunt acelea... Si apoi cum sa fim de acord cu duhul lumii actuale si sa fim si ortodocsi? Lumea ne mantuieste? Last edited by antoniap; 22.02.2015 at 20:26:36. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/prarsenie_smerenie.htm |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Poți să nu fii de acord cu duhul lumii și fără să protestezi. Tu ce zici, se poate? |
|
|||
|
|||
![]()
Spuneai asa:
,,Împotrivire în sens creștin nu înseamnă protest, lătrat la lună. Poți să nu fii de acord cu duhul lumii și fără să protestezi. Tu ce zici, se poate?" E ca si cum ai spune: ,,Poti sa fii bolnav si sa nu te mai tratezi!'" Sfintii Trei Ierarhi lamuresc mai bine ca mine cand si cum se protesteaza si cand sa ne smerim. Parintii elevilor care doresc ora de religie ortodoxa pentru copiii lor cauta modalitati de a fi intelesi in demersul lor. Crezi ca ei gresesc? |
|
|||
|
|||
![]()
Ovidiu,
Spuneai asa: ,,Împotrivire în sens creștin nu înseamnă protest, lătrat la lună. Poți să nu fii de acord cu duhul lumii și fără să protestezi. Tu ce zici, se poate?" E ca si cum ai spune: ,,Poti sa fii bolnav si sa nu te mai tratezi!'" Sfintii Trei Ierarhi lamuresc mai bine ca mine cand si cum se protesteaza si cand sa ne smerim. Parintii elevilor care doresc ora de religie ortodoxa pentru copiii lor cauta modalitati de a fi intelesi in demersul lor. Crezi ca ei gresesc? |
|