![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
O noua biserica, unicat ca arhitectura, de tip Arca lui Noe, a fost nu demult sfintita la Alba-Iulia.
Detalii despre hram, arhitectura, exceptionala pictura (ubercool!), localizare, etc., in link http://www.pemptousia.ro/photo/sfint...om-alba-iulia/. ![]() ![]() ![]()
Last edited by delia31; 08.06.2015 at 16:31:04. |
|
|
||||
|
||||
|
continuare
Arca noetica de la Alba-Iulia ![]() ![]()
Last edited by delia31; 08.06.2015 at 16:29:12. |
|
|
|||
|
|||
|
Intrebare:
(fiindca firul tot oscileaza intre canon si gust. Cam care ar fi canoanele pentru constructia unei biserici? Sunt specificate undeva detalii tehnice ca: lumina, aerisire? Observ ca in biserici cam lipseste lumina de zi (ferestre) si atunci se foloseste mult curentul electric... Am mai observat ca in bisericile mari mai ales, este o problema cu aerul (vara mai ales). La intrare se mai poate deschide usa, in fata e greu. Lume multa, lumanari, candele... Biserica noetica nu-mi place ca arhitectura. Prea modernista. Interiorul nu e rau, dar lipsesc elemente (strane, iconostase, mobiliar, pangar etc.). Pare insa luminoasa si aerata.
|
||||
|
||||
|
Citat:
Stranele nu-s neapărat necesare.
|
|||
|
|||
|
Sfânta Cruce din turlă?
|
|
|
||||
|
||||
|
Sunt chiar și strane, se vede în una din poze.
Mi se pare o realizare extraordinară. Iată, pe de altă parte, două biserici care se construiesc în ultimii ani în Timișoara, la distanță de numai câteva sute de metri una de cealaltă. Una îmi place mult, una deloc. Puteți ghici care ? |
|
|
||||
|
||||
|
Absolut remarcabila aceasta noua biserica. Cel mai mult imi plac portile. Cel mai putin acoperisul.
|
|||
|
|||
|
Sunt de acord cu tine si partial cu sophia. Este o biserică. Unde este crucea de pe acoperiÈ? Am văzut biserică baptistă cu Sf. Cruce în vârf. De ce unei biserici ortodoxe îi lipseÈte?
|
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Arhitectura bisericilor (2) - culte heterodoxe | ioanna | Arta bisericeasca in general | 2 | 20.03.2014 18:05:04 |
| Recaderea de dupa | fallen | Impartasania (Taina Euharistiei) | 17 | 12.05.2012 21:57:32 |
| Setea dupa Liniste, setea dupa Dragoste.... | Mihailescu-Marin Daniel | Generalitati | 8 | 28.06.2011 00:03:13 |
| Ce ramane dupa noi? | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 22.09.2008 20:27:45 |
| Dupa 20 de ani. | Ioan_Ciobota | Generalitati | 10 | 22.08.2008 12:33:25 |
|
|