![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Catolicii folosesc citate traduse gresit, scoase din context sau care au o interpretare diferita. De exemplu crezul atanasian, care e citat des pe topic. Crezul dateaza de la sfarsitul sec. V, iar Filioque se gaseste doar in varianta latina, nu si cea greceasca, dovada ca a fost introdus ulterior de latini. Cum am mai spus, unii sfinti folosesc "Duhul purcede de la Tatal prin Fiul." In latina nu exista aceatsa distinctie, iar "prin" s-a tradus cateodata "si". Si Sfantul Chril spune "de la Tatal prin Fiul.", aceasta neinsemnand purcederea din vesnicie, ci purcederea din Tatal si trimiterea in lume prin Fiul (la Cincizecime).Cine nu stie aceste precizari nu stie ce sa le raspunda catolicilor, e mai usor sa spui un neadevar decat sa-l combati. Chiar Sf. Ciril face aceasta distinctie in epistola catre Ioan din Antiohia: "âDuhul Sfânt provine din Tatăl Cel viu după fire și prin Fiul Se dăruiește făpturiiâ. Catolicii nu dau si citatele care ii contrazic, daor cele scoase din context. Si neoprotestantii dau citate din Sfanta Scriptura care le sustin dogma, facandu-se ca nu le vad pe cele care contrazic chiar acel citat (interpretarea data de ei). Aici sunt analizate foarte pe scurt arguemntele catolice, era o lucrare putin mai ampla, n-o mai caut acum: file:///C:/Documents%20and%20Settings/Administrator/My%20Documents/Downloads/Filioque%20%C5%9Fi%20combaterea%20lui%20(1).pdf |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Dar poate vrea sa ne dea access
|
|||
|
|||
|
:)))
Misto asta. |
|
|
|||
|
|||
|
Pentru cei care n-au acces la PC-ul meu (primul link): https://www.google.ro/#q=Filioque+si...ea+lui&start=0
Al patrulea link e o carte in care e prezentata mai in detaliu problema. |
|
|
||||
|
||||
|
Așa da, să-ți dea Dumnezeu ce-ți trebuie!
|
||||
|
||||
|
BIBLIA, spune așa:
"Iar când va veni Mângâietorul (DUHUL SFÂNT), pe Care Eu (HRISTOS) Îl voi trimite vouă de la Tatăl (DUMNEZEU-TATĂL), Duhul Adevărului (DUHUL SFÂNT), Care de la Tatăl purcede, Acela va mărturisi despre Mine." - Ioan 15, 26 Deci dacă DUHUL SFÂNT, ar fi purces și de la FIUL: DUMNEZEU-HRISTOS, ar fi specificat asta BIBLIA, deci Sfânta Treime, ar fi menționat asta în Biblie, că DUHUL SFÂNT purcede ȘI DE LA FIUL. Dar pentru că BIBLIA nu spune așa ceva, FILIOQVE, ESTE EREZIE ! DUHUL SFÂNT nu a purces niciodată și NU va purcede niciodată ȘI DE LA FIUL, ci întotdeauna, NUMAI de la TATĂL. Amin.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
|