![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si crezi ca respectivii "se fac praf" doar cu ocazia asta? E o scuza, atata tot.
|
|||
|
|||
![]()
Adevaru e ca unii nu au nevoie de vreun motiv anume sa se faca praf...o fac si-n Vinerea mare, daca simt nevoia...( de suparare_??)
De fapt ce se sarbatoreste acum, martiriul sf. Patrick sau ziua cand s-a preaslavit, prin vreo minune (" soborul" sfantului)? Nu de alta, sa stim de ce se bea, de suparare sau de bucurie ??? ( sau spune " traditia" ca daca te prinde sf Patrick treaz, vei suferi de insomnii tot anul :)???) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
De la serviciu si pana acasa,trec pe langa unele...la pubul irlandez era coada afara,asteptare. De-a lungul timpului de cand locuiesc aici toti confirma ca St.Patrick's day este o scuza buna sa te faci praf. Probabil ca se fac praf si cu alte ocazii insa numai asta este safe s-o deconspire. De fapt pot sa spun ca am fost odata la o petrecere cu colegii si ca m-am"distrat" in jur de 40 min (era pe plaja) atata a durat pana au cazut toti pe jos. Apoi mi-am petrecut toata seara cautandu-i pe unii care au cazut pe niste strazi,tragandu-i de picioare pe unii in casa (erau prea grei sa-i car pe brate)si sunand mamele unor tineri pe care ii suspectam ca sunt deja in coma! De atunci nu-mi mai trebuie :) Vrei petrecere,du-te la cele organizate de biserica!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
|||
|
|||
![]()
Acum este adevarat ca de exemplul la o petrecere, nunta , nu e o problema daca servesti ca omul un pahar de vin, sau de exemplul daca la o ocazie te intalnesti cu prietenii in oras sa servesti o bere, insa de aici si pana la a te imbata ca porcul e cale lunga!
Cred ca cele mai frumoase nunti sau petreceri, se fac in zona Moldovei- datorita unei anumite "atmosfere", dar si datorita unei muzici de petrecere reusite, care nu prea te "lasa" sa stai pe scaun! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Tata e impatimit cu producerea vinului. Dar mai ales cu distilarea lui.
Pentru distilare foloseste tamaioasa 35% si 60% ceasla diferenta fiind un pic de zahar.(desciorchinat) Dupa zdrobit se lasa 4 zile in boasca la temperatura de 20-25 grade iar dupa se lasa la "rece" doua saptamani si se da prin teasc. Se tine in butoi de stejar 3-5 luni dupa care dubla distilare. (Atentie! sa nu aiba mai mult de 9,5 grade- Se poate folosi si vinul rosu dar sa nu aiba tanini... deci tineti 1 zi in boasca si dupa dat prin teasc insa e posibil sa stricati vinul pentru ca vinul rosu are nevoie de tanin) dar se poate in anumite cazuri... Prima distilare lichidul laptos intre 25~30grade iar a doua 60~70grade clara precum cristalul. Se tine in butoi de stejar 2~5 ani. In primii doi ani are o culoare galbuie, 45~50 de grade si se observa ca incepe sa primeasca aroma de stejar. Dupa trei ani ajunge la 40~45 de grade, culoarea ramane aproximativ la fel insa gustul incepe sa prinda diverse arome. Dupa 4 ani ajunge la 35~38 de grade culoarea rosiatica si gustul matur al stejarului. Acesta este coniacul matur. Dupa 5 ani culoarea este un rosu~ portocaliu aprins , 32~35 de grade iar gustul este deosebit si inconfundabil de vanilie si fructe de padure. Pierderea in cei cinci ani e mare... peste 40% ... Pentru un coniac care poate fi maturat intr-o perioada de peste 10 ani e nevoie de o calitate foarte buna a strugurilor, si distilatul sa aiba peste 80 de grade...Dar o asemenea bautura este extrem de scumpa, mii de euro/litru. Iar creme de la creme este coniacul de 30 de ani care e foarte rar si in marea majoritate se gaseste in cupaje de coniac de 15-20 de ani... Aici vorbim de zeci de mii de euro... Coniac 5 ani ![]() |
|