Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.03.2015, 22:47:07
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Religia: Ortodox
Implicit Rugaciunea femeii însărcinate

O, Împărate Sfinte, Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, izvorule al vieții și al nemuririi, îți mulțumesc că în căsătoria mea m-ai facut vas ales al binecuvântării și al darului Tău. Căci Tu Stăpâne ai zis:"creșteți și vă înmulțiți, umpleți pământul și-l stăpâniți!"
Îți mulțumesc și mă rog: Binecuvântează acest rod al trupului meu, care mi-a fost dat de către Tine; ocrotește-l și dă viață întru Duhul Tău cel Sfânt; dă-i creștere întru sănătate și trup curat cu mădulare bine întemeiate. Sfințește trupul lui, mintea, inima și toate simțurile și dăruiește acestui prunc care se naște suflet înțelept și întemeiază întru el frica Ta.
Înger credincios, păzitor sufletului și trupului îi dăruiește. Păzește-l, ține-l, întărește-l și-l adăpostește pe el în pântecele meu până în ceasul nașterii lui și nu-l tăinui pe el în pântecele maicii sale, pentru că mâinile Tale l-au alcătuit dându-i viața și sănătate.
O, Doamne Iisuse Hristoase întru Atotputernicile și părinteștile tale mâini încredințez copilul meu. Așează-l pe el sub mâna harului Tău și prin sfântul Duh, sfințește-l pe el sub mâna Harului Tău și prin sfântul Duh sfințește-l și-l înnoiește întru viața veșnică ca să fie mădular al cereștii Tale Împărății. Amin.
O întru tot Milostive Doamne Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, caută și mă păzește pe mine roaba Ta, de frică și de duhurile cele rele care caută să strice lucrul mâinilor Tale, iar când va veni ceasul și timpul meu, izbavește-mă de dureri. Luminează-mi neputințele cele din timpul ieșirii și dă-mi întărire și putere la naștere. Fă-o grabnică prin Atotputernicul Tău ajutor, ca slava lucrului Tău este aceasta și tăria Atotputerniciei Tale, lucrul Harului Tău și a inimii tale milostive. Amin!
Vechi 30.03.2015, 21:42:34
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit Doamne . . .

Flămândul își închipuie că umblă după pâine, dar îi e foame de Tine, Iisuse. Bolnavul râvnește sănătatea sa, dar boala lui nu-i decât lipsa de Tine. Cine caută bunurile și frumusețile de pe lume, Te caută pe Tine, fără să-și dea seama, Cel Ce ești frumusețea întreagă și desăvârșită. Cine urmărește adevărul, Te dorește fără voia lui pe Tine, Cel Ce ești singurul adevăr, iar cine se străduiește să statornicească pacea, Te caută pe Tine, singura pace în care nu pot odihni decât inimile liniștite. Toți Te cheamă fără a ști că Te strigă, iar strigătul lor e nespus mai sfâșietor ca al nostru care Te cunoaștem și credem în Tine…
Vechi 30.03.2015, 22:05:07
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Doamne, ajută-mă să le pot spune celor puternici adevărul în față. Să nu mint doar pentru a câștiga aplauzele celor slabi. Dacă-mi dai binecuvântări, nu-mi lua fericirea. Dacă-mi dai putere, nu-mi lua rațiunea. Dacă-mi dai succes, nu mă lipsi de umilință. Iar dacă-mi dai umilință, nu-mi lua demnitatea. Ajută-mă ca întotdeauna să văd și reversul medaliei. Nu mă lăsa să-i învinovățesc pe ceilalți pentru că nu gândesc ca mine. Învață-mă să iubesc oamenii ca pe mine însumi. Învață-mă să mă judec ca pe restul. Nu mă lăsa să alunec în orgoliu și nici în disperare sau eșec. Mai bine amintește-mi că eșecul este experiența care precede triumful. Învață-mă ca în ciuda suferinței să merg înainte. Învață-mă ca în ciuda decepțiilor să nu-mi pierd încrederea. Învață-mă că A IERTA este cel mai important lucru pentru cel puternic și că răzbunarea este semnalul primitiv al celui slab. Dacă îmi iei binecuvântările, lasă-mi speranța. Dacă îmi iei succesul, lasă-mi puterea de a trece peste eșec. Dacă eu aș greși cuiva, dă-mi curaj să-mi cer iertare. Dacă cineva mi-ar greși mie, dă-mi curaj să-l iert. Doamne, dacă eu uit de Tine, Tu să nu uiți de mine!
Vechi 01.04.2015, 23:16:18
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Tăcere, inimă!… se roagă Hristos…Tăcere, inima mea… ascultă, se-aud șoapte… se roagă Hristos! Grădina Ghetsimani e plină de noapte. Nici frunzele nu freamătă, iar vântul șade neclintit printe crengi. Domnul Hristos stă cu chipul plecat rugându-se. Tăcere,…inimă… Pleacă-te, inima mea… că plânge Hristos! O lume întreagă plânge în lacrimile Lui. A adunat toată durerea lumii în inima Sa și tot păcatul l-a luat pe umerii Lui nevinovați. Și plânge orfanul și văduva plânge în ohii Săi, iar tâlharul și vameșul își plâng păcatul cu lacrimile Lui. Și pe toate le primește Tatăl cu inimă blândă și îngeri trimite să steargă chipul Fiului Său Iubit! Ascultă, sufletul meu… pleacă-te și ascultă… tremură inima lui Hristos! Atâta batjocură are să primească Domnul! Atâtea palme vor lovi obrazul Său duios, atâtea mâini vor lua biciul să rănească Preacuratul Trup! Atâtea guri vor striga împotriva Lui… și-atâția spini Îi vor înțepa fruntea! Iar mâinile duioase și preacuratele picioare vor fi țintuite pe lemnul crucii. Și pieptul Lui cu lance va fi împuns. Și-atâția Îl vor scuipa… Ascultă, suflete… tremură inima lui Hristos cu dragoste pentru răstignitorii Săi… Tăcere, inimă!… se roagă Hristos…
Vechi 02.04.2015, 22:59:48
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Am uitat, Doamne, să Îți mulțumesc pentru toate câte am, dar nu am uitat să mă plâng de lucrurile care-mi lipsesc. Am uitat cât de mult bine mi s-a făcut, dar nu am uitat de răul ce l-am primit. Am uitat de câte ori am fost ajutat, însă n-am uitat de câte ori am fost refuzat. Am uitat de câte ori mi s-a spus adevărul, dar nu am uitat de câte ori am fost mințit. Am uitat de câte ori oamenii au fost cinstiți cu mine, dar n-am uitat de câte ori m-au înșelat. Am uitat de câte ori ceilalți au fost prezenți când am avut nevoie de ei, dar n-am uitat dățile în care ei au lipsit. Am uitat de câte ori am fost făcut să zâmbesc, dar n-am uitat de câte ori am fost făcut să plâng. Am uitat toată dragostea ce mi s-a oferit, dar n-am uitat de ura ce am primit-o. Am uitat toate clipele frumoase, dar nu le-am uitat pe cele triste. Am uitat de câte ori am fost mângâiat, dar n-am uitat de câte ori am fost lovit. Am uitat toate gesturile frumoase și faptele bune pe care le-au făcut ceilalți pentru mine, dar în schimb țin minte orice greșeală și orice rău, cât de mic
Vechi 04.04.2015, 21:28:57
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

Alesule Împărat al Sionului de Sus, Blândule Biruitor și Dreptule Izbăvitor, Cel ce întru cele de sus ești purtat de Heruvimi și cântat de Serafimi, Te vedem acum pe mânz de asin intrând in Ierusalim, la patima cea de voie. Pentru acesta ne închinăm coborârii Tale celei negrăite și cu stâlpări și ramuri de copaci, Te întâmpinăm în smerenie si cu pruncii Îti cântăm: Binecuvântat esti Cel ce vii intru numele Domnului! Osana întru cei de sus!

Cetele Arhanghelilor și ale îngerilor au văzut, cu frică și cu cutremur din înăltimile ceresti, intrarea Ta în Ierusalim, la patima cea de bună voie, Hristoase Mântuitorule. În chip nevăzut Te-au urmat cu Apostolii și cu pruncii evreilor au cântat: “Osana întru cei de Sus” si au zis unele ca acestea:
Binecuvântat ești, Doamne Dumnezeul nostru, că ai cercetat și ai săvârsit mântuirea poporului Tău;
Binecuvântat esti, Stăpâne Hristoase că ai venit si ai dăruit prin Cruce mântuirea fiilor Tăi;
Binecuvântat esti, Cel ce ai venit să-l chemi pe Adam din adâncurile iadului;
Binecuvântat ești, Cel ce ai venit să slobozești pe Eva din mâhnirea cea de demult;
Binecuvântat ești, Cel ce ai binevestit pace lui Israel și mântuire neamurilor;
Binecuvântat ești, Cel ce ai vestit Noul Legământ prin curgerea Sângelui Tău;
Binecuvântat esti, Cel ce vii întru numele Domnului! Osana întru cei de sus!
Vechi 10.04.2015, 15:37:32
cristiboss56's Avatar
Senior Member

Implicit

„Astăzi a fost spânzurat pe lemn Cel ce a spânzurat pământul pe ape. Cu cunună de spini a fost încununat Împăratul îngerilor. Cu porfiră mincinoasă a fost îmbrăcat Cel ce îmbracă cerul cu nori. Lovire peste obraz a luat Cel ce a slobozit în Iordan pe Adam. Cu piroane a fost pironit Mirele Bisericii. Cu sulița a fost împuns Fiul Fecioarei! Închinămu-ne Patimilor Tale, Hristoase. Arată-ne nouă și slăvită Învierea Ta.“ (Denia celor 12 Evanghelii, Stihuri din Antifonul al 15-lea)
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) cristiboss56 Rugaciuni 592 14.11.2022 14:08:21
O problema cu un prieten . Templier Knight Generalitati 3 12.03.2012 14:01:38
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? giovaninnaa Rugaciuni 14 23.09.2011 16:18:24
Alta minune a bunului dumnezeu ionut12 Generalitati 3 25.10.2010 15:48:34
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... inorog Arta bisericeasca in general 4 31.01.2010 22:49:41