Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2015, 12:28:02
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Da, anume ramuri ale islamului sunnit sunt fanatice, de un fanatism vecin cu insanitatea. Dar nu mai echivala insanitatea cu alta religie.
Dar nu este vorba de "anumite ramuri". Toate ramurile islamului sunt fanatice, nu doar "anumite ramuri ale islamului sunnit". Ce sa mai spunem, atunci, despre crimele Revolutiei siite din Iran ?

Citat:
Baba care a mai pus un vreasc la rugul lui Jan Huss cum era, clinic, dupa tine? e normal sa ucizi? Pai eu stiu pe Unul Care a dat ceva porunci. A cincea parca suna "sa nu ucizi". Oi fi visat ca am citit o Carte in care scrie asa, cine stie...
Eu nu am auzit ca baba la care te referi sa fi fost nebuna. Nici fanatica. Ea si-a facut datoria civica de a ajuta executarea infractorului recidivist Huss Ian, care fusese condamnat la moarte de un tribunal competent (chiar daca extraordinar). Nu vad absolut nimic in neregula cu acel proces.
In ceea ce priveste porunca "sa nu ucizi" si inexistenta unei legaturi cu ideea ca pedeapsa capitala ar fi ilicita moral, am scris mai in detaliu aici.

Citat:
Orice credinta sau ideologie este vecina cu nebunia, daca e dusa pana la extreme.
Cand ai sa-mi arati un pilot convertit la crestinism anul trecut, care anul asta ii omoara pe toti ca sa se omoare el, am sa fiu de acord ca orice ideologie si orice credinta este in mod egal vecina cu nebunia. Cand ai sa-mi arati cinci piloti crestini care intra cu avioanele in blocuri de birouri stigand "Cristos este mare!", atunci am sa cred ca orice credinta este vecina cu nebunia.

Daca, de dragul ipotezei, ar putea exista asa ceva intr-o zi, acela nu ar fi un bun crestin, fiindca ar face ceva opus a ce il invata pe el Dumnezeul lui.

Dimpotriva, in cazul musulmanilor, daca ei se sinucid cu cat mai multi "caini" (=crestini) de gat, lucru pe care l-au facut si il fac frecvent, atunci sunt buni musulmani. Fiindca religia lor, Coranul lor, le porunceste asta. Fiindca falsul lor Profet a facut asta: a omorat oameni de alta credinta. Pentru ca erau de alta credinta. Adica, niste caini.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 31.03.2015 at 12:31:12.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare