Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Moaste
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.03.2015, 15:09:13
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Anakin Skywalker: "If you are not with me, you are my enemy !"
Obi Wan Kenobi: "Only a Sith deals in absolutes" (draws sword).

Este o altă caracteristică a sectarismului. După ce identifică criteriul de separare, pe care îl ridică la rand de realitate absolută, îl aplică în mod dualistic, maniheist: ești anticip, ești ortodox; nu ești anticip, înseamnă că ești PROcip, antiortodox. Cu noi sau împotriva noastră.

Ca întotdeauna, există o "logică", deși bazată pe premise false, în spatele acestui mod de gândire: dacă am identificat elementul X (cip, cod de bare, plombă etc.) ca fiind definitoriu pentru ANTIHrist, rezultă în mod logic că cei care se opun opunerii la elementul X sunt PRO X. Două negații dau o afirmație.

Premisa falsă este, evident, echivalarea unui subiect moral neutru cu un subiect care, prin natura sa, impune o alegere morală.
Reply With Quote
Vechi 31.03.2015, 15:15:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Ei se definesc ca ortodocsi, dar nu sunt.

Sau cel putin sunt tot atat de ortodocsi cat si cei care au facut din calendar criteriul suprem pentru a defini ortodoxia.

De asemeni nu fac diferenta intre o problema civica si una religioasa.

De altfel, de ce ar face, e mai frumoasa o poveste in care dobandesti peste noapte megavirtuti pentru ca iti impui o ascetica imaginara - a renunta la ceva care nu-ti afecteaza cu nimic viata de zi cu zi, pretinzand ca asta e "antrenament" pentru vremurile Apocaliptice.

Adica ceva gen sar micul dejun de duminica dimineata ca sa ma obisnuiesc cu aia 3 ani si jumatate de prigoana apocaliptica in care nu am sa pot cumpara si vinde deci nu o sa am nici ce manca

Last edited by AlinB; 31.03.2015 at 15:18:27.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2015, 13:03:31
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Anakin Skywalker: "If you are not with me, you are my enemy !"
Obi Wan Kenobi: "Only a Sith deals in absolutes" (draws sword).

Premisa falsă este, evident, echivalarea unui subiect moral neutru cu un subiect care, prin natura sa, impune o alegere morală.
Nu il pui si pe Hristos in “compania“ celor citati mai sus?:“Cine nu este cu Mine este împotriva Mea “...(Matei12,30)
:) ...de unde stii tu ca cipul nu va include o alegere morala? ...nu la inceput...dar dupa ce te vei obisnui cu el...In dialogul asta sunt 2 tabere extremiste una pro si una contra ideii cip =lepadare.Viata e...complexa.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2015, 13:16:37
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Desi nu stiu ce a vrut sa zica Mihai cu chestia aia, pot sa daug si eu un verset langa al tau:
"Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi." Marcu 9:40

La un moment dat crestinii erau testati punandu-i sa arunci tamaie in foc la templul unui Idol.
Ceea ce binenteles era inchinare la idoli, o problema morala majora pentru crestini.

Sigur, mai erau si caldicei care considerau ca e un gest fara importanta si din teama, il faceau.

Ei bine, voi suntei "crestinii" care in loc sa invatati omul sa recunoasca problemele morale, ii dati tinte false, nu-i spuneti ca a sluji la idoli este gresit, nu dezvoltati omului taria morala prin care sa recunoasca greutatea morala a unor gesturi aparent insignifiante.

Voi sunteti aia care ii spuneti ca tot ce trebuie este sa .... se fereasca de tamaie

Si daca se poate sa fie un pierde vara pe bloguri si forumuri unde sa vorbeasca despre ce periculoasa este tamaia si cate lucruri rele ti se pot intampla de la ea, ca in ziua de azi virtutea suprema a crestinului este sa evite tamaia, in timp ce au pe masa ditamai cutia cu tamaie

Cam asta este, o poveste de la cei saraci cu duhul pentru altii la fel sau si mai si.

Last edited by AlinB; 01.04.2015 at 13:37:51.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2015, 15:49:55
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Desi nu stiu ce a vrut sa zica Mihai cu chestia aia, pot sa daug si eu un verset langa al tau:
"Căci cine nu este împotriva noastră este pentru noi." Marcu 9:40

La un moment dat crestinii erau testati punandu-i sa arunci tamaie in foc la templul unui Idol.
Ceea ce binenteles era inchinare la idoli, o problema morala majora pentru crestini.

Sigur, mai erau si caldicei care considerau ca e un gest fara importanta si din teama, il faceau.

Ei bine, voi suntei "crestinii" care in loc sa invatati omul sa recunoasca problemele morale, ii dati tinte false, nu-i spuneti ca a sluji la idoli este gresit, nu dezvoltati omului taria morala prin care sa recunoasca greutatea morala a unor gesturi aparent insignifiante.

Voi sunteti aia care ii spuneti ca tot ce trebuie este sa .... se fereasca de tamaie

Si daca se poate sa fie un pierde vara pe bloguri si forumuri unde sa vorbeasca despre ce periculoasa este tamaia si cate lucruri rele ti se pot intampla de la ea, ca in ziua de azi virtutea suprema a crestinului este sa evite tamaia, in timp ce au pe masa ditamai cutia cu tamaie

Cam asta este, o poveste de la cei saraci cu duhul pentru altii la fel sau si mai si.
Inteleg ce zici dar si pozitia ta e la fel de gresita cand afirmi ca nu exista nici un pericol ...Siguranta ta ,nu e de bun augur.Siguranta si modul cum ai vorbit de unii parinti ai Bisericii care atrageau atentia,cum sunt pacaliti aceia si cum tu...intelegi realitatea mai bine.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2015, 17:04:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Nu e pozitia mea, e pozitia Bisericii.
Vezi ca este un document despre pozitia diverselor Biserici Ortodoxe in chestiunea asta:

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...lectronice.pdf

Cu exceptia grecilor a caror pozitie este una usor superstitioasa (stim din ce motive) ceilalti au spus ca nu este nici o problema sau daca este una este de ordin civic/social si nu spiritual.

In rest cutare si cutarescu pot sa-si dea si ei cu parerea insa oricine ar fi, nu inseamna ca nu pot gresi mai ales cand au avut grija unii sa ii dezinformeze in prealabil sau au citit ei insisi literatura de "informare" de 2bani si 3 parale.
Vechi 01.04.2015, 18:08:37
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu e pozitia mea, e pozitia Bisericii.
Vezi ca este un document despre pozitia diverselor Biserici Ortodoxe in chestiunea asta:

ftp://ftp.logos.md/Biblioteca/_Colec...lectronice.pdf

Cu exceptia grecilor a caror pozitie este una usor superstitioasa (stim din ce motive) ceilalti au spus ca nu este nici o problema sau daca este una este de ordin civic/social si nu spiritual.

In rest cutare si cutarescu pot sa-si dea si ei cu parerea insa oricine ar fi, nu inseamna ca nu pot gresi mai ales cand au avut grija unii sa ii dezinformeze in prealabil sau au citit ei insisi literatura de "informare" de 2bani si 3 parale.
Nu merge linkul.Poate dai unul de la Patriarhie,trebuie sa fie.
Apoi daca e problema de ordin civic/social si nu dogmatic ...e la latitudinea crestinilor sa o trateze cum considera ei impreuna cu duhovnicii lor.
Apoi...pe langa parintele Iustin sau Paisie,tu pentru mine ,esti un cutarescu.
Nu prea am ce invata de la tine,de la ei am invatat mult si multe...daca m~aintelegi.Ei stiau ca nu vor fi ascultati,dar au marit in cei receptivi gradul de trezvie,ceea ce nu e putin lucru.
Reply With Quote
Vechi 02.04.2015, 11:13:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Nu merge linkul.Poate dai unul de la Patriarhie,trebuie sa fie.
http://www.predania.ro/pdf/martor-id...libertatea.pdf

Daca nu poti sa o citesti sau daca o citesti stramb cum de altfel au facut cipofobii promovand intr-o perioada materialul asta ca "argument" pentru clauza lor (cand arata de fapt exact opusul) iti fac eu o sinteza.

Citat:
Apoi daca e problema de ordin civic/social si nu dogmatic ...e la latitudinea crestinilor sa o trateze cum considera ei impreuna cu duhovnicii lor.
Deci daca Biserica zice ca nu e o problema si majoritatea preotilor gandesc la fel, un alt "duhovnic" poate zice ca e lepadare de credinta si semn apocaliptic si se canoniseste si etc cum zic stilistii.

Nu stiu ce ortodoxie o fi asta, dar mie nu imi miroase ca atare.

Citat:
Apoi...pe langa parintele Iustin sau Paisie,tu pentru mine ,esti un cutarescu.
Apoi, nu esti obligat sa gandesti.
De unde e, nici Dumnezeu nu cere si chiar ar fi periculos la o adica pentru ca produsul final ar putea fi un rezultat cu totul nefericit.

Citat:
Nu prea am ce invata de la tine,de la ei am invatat mult si multe...daca m~aintelegi.Ei stiau ca nu vor fi ascultati,dar au marit in cei receptivi gradul de trezvie,ceea ce nu e putin lucru.
Au reusit sa creeze niste tensiuni in Biserica pentru false probleme, pe unii i-au indemnat sa ia niste atitudini pacatoase, inclusiv impotriva maimarilor Bisericii, ceea ce nu cred ca este laudabil.
Vechi 01.04.2015, 18:34:18
Barsaumas
Guest

Implicit

binule trei zero, lasa fanatismele de ortodox de blog. Mihai a pus genial citatul ala din "revenge of the Sith". Fanatismul de a crede ca "doar noi/ai nostri au dreptate" a dus la valuri de sange pe care nu le putem macar imagina, dar contabiliza.
Si, avand in vedere ca Biblia e multime inclusa in Traditie, nu invers, e clar poate acel citat din Domnul Isus era intr-un context mai larg. Isus NU era fanatic. Daca ar fi fost, NU ar fi vindecat fiica feniciencei, fiul centurionului, nu ar fi vorbit cu samarineanca.
Dar de, diferenta evolutiva intre oameni si tubifex nu e asa mare pe cat pare. Le place, si unora si altora, sa se agrege ca unul pentru o cauza, fie ea dreapta, idioata, imorala, sau chiar imaginara.
Reply With Quote
Vechi 01.04.2015, 23:51:16
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
binule trei zero, lasa fanatismele de ortodox de blog. Mihai a pus genial citatul ala din "revenge of the Sith". Fanatismul de a crede ca "doar noi/ai nostri au dreptate" a dus la valuri de sange pe care nu le putem macar imagina, dar contabiliza.
:))) ...exista si fanatismul de a crede ca toti au dreptate...ca totul e relativ...si ca toti care cred altfel decat ei (fanaticii ) sunt... fanatici...

Citat:
Si, avand in vedere ca Biblia e multime inclusa in Traditie, nu invers, e clar poate acel citat din Domnul Isus era intr-un context mai larg. Isus NU era fanatic. Daca ar fi fost, NU ar fi vindecat fiica feniciencei, fiul centurionului, nu ar fi vorbit cu samarineanca.
Dar de, diferenta evolutiva intre oameni si tubifex nu e asa mare pe cat pare. Le place, si unora si altora, sa se agrege ca unul pentru o cauza, fie ea dreapta, idioata, imorala, sau chiar imaginara.
Iisus era fanatic,a spus ca nimeni nu ajunge la Tatal decat prin El,nu prin Buddha,Zeus sau Horus.A mai spus ca El singur este Calea,Adevarul si Viata.Nu exista persoana mai exclusivista decat Hristos.Adevarul n~are treaba cu democratia si nu se schimba prin vot.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare