Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.04.2015, 11:49:46
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Nu din cauza lor.
Ceea ce ti se intampla e una, ce faci tu cu ceea ce ti se intampla e altceva si tine de responsabilitatea ta.
Vechi 10.04.2015, 00:18:40
Ioan_Cezar Ioan_Cezar is offline
Banned

Data înregistrării: 17.06.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Problema e ca in ultimele zile tot sunt acuzata de diverse vini care nu-mi apartin...si pe langa toate astea, atunci cand chiar gresesc sau uit sa fac ceva, nu am parte de cea mai mica intelegere ...
Mă întreb ce rol, ce urmări (eventual și ce surse) au următoarele cuvinte în sufletul omenesc:
- problema
- sunt acuzată
- vină
- greșesc
- înțelegere

Se poate desprinde, oare, vreo tematică sufletească dominantă, vreo tendință, vreo orientare din conviețuirea acestor cuvinte?
Să fie termeni care revin întâmplător în discursul unei persoane? Să aibă mai degrabă vreun sens care se cere explorat?
Eu nu știu. Doar mă întrebam, fiind în trecere pe aici.
Iertare pentru comentariu!
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 07:59:30
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Si mie mi s-au intamplat chestii la serviciu...dar...incerc pe cat imi sta in putinta si chiar cer ajutoare externe(rugaciuni la ingeri,sfinti si Dumnezeu)sa-mi scoata obsesia din cap(ma supar repede,fumeg si ma gandesc numai la cele intamplate).
Slava Domnului ca dupa cateva ore de consum intern ,mi-a trecut si nu am mai fost suparata pe omul respectiv care mi-a facut o nedreptate gratuita iar cand a realizat ca nu mie trebuia sa-mi faca ci altuia,nu si-a cerut scuze pt raul cauzat.
In fine,sa nu crezi Fallen ca ti se intampla numai tie;dar mai ales sa nu crezi ca saptamana patimilor este asa o saptamana lina in care toti se imbratiseaza ca fratii si-si daruiesc flori si bomboane...
Saptamana asta este plina de caderi,de lucrarea celui rau de a nu sfarsi cu bine postul,de a fi impiedicati sa ne bucuram duhovniceste de slujbe si denii,de toata sfintirea din biserica.

Eu ce sa mai zic?Nu am avut nici macar ocazia sa merg la deniile de joi seara;ca dintr-un facut cineva la serviciu si-a luat liber ,revenindu-mi mie obligatia de a sta pana la inchiderea zilei.
Si uite asa,eu am aflat ultima!
Am vrut sa-mi iau liber asta-seara pt denii dar m-am gandit ca oricum voi sfarsi pe la 6:30 si ma duc direct la biserica;dar ca sa-si rada dracul si mai tare de mine,m-am grabit si am dat rasoleala am inchis rapoartele la 8:40 si am ajuns la biserica exact cand toti ieseau!!!! Nici macar nu am prins 5-10 min...
Vina mea,ar fi trebuit ca din ianuarie sa-mi fi luat ziua libera sa nu mi se mai intample pocinoguri din astea in ultima clipa si sa fiu ultima care afla ca stau tarziu la lucru in timp ce eu ma pregatesc sufleteste de mers de Denii!

Nu-I numai asta,dar parca sunt suparata si pe persoana care si-a luat liber,de parca mi-a facut un afront personal-desi ea nu are nicio vina...
Dumnezeu sa ma ierte
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.

Last edited by Yasmina; 10.04.2015 at 08:34:58.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 10:26:14
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Pt cine nu a ajuns asta seara la Denii,pun linkul asta poate va foloseste:

https://www.youtube.com/watch?v=IR0VauLA6RY
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 14:25:53
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu din cauza lor.
Ceea ce ti se intampla e una, ce faci tu cu ceea ce ti se intampla e altceva si tine de responsabilitatea ta.
Corect. Daca tu reusesti sa ierti pe cine ti-a gresit, sau el pe tine, daca ai gresit tu, si sa indrepti pocinogul care l-ai facut si sa se solutioneze conflictul, atunci e ok....
Dar daca se lasa cu vorbe grele si promisiuni ca " nu o sa mai am incredere in tine niciodata", sau " al naibii ala care te-o mai ajuta"....

Citat:
În prealabil postat de Ioan_Cezar Vezi mesajul
Mă întreb ce rol, ce urmări (eventual și ce surse) au următoarele cuvinte în sufletul omenesc:
- problema
- sunt acuzată
- vină
- greșesc
- înțelegere

Se poate desprinde, oare, vreo tematică sufletească dominantă, vreo tendință, vreo orientare din conviețuirea acestor cuvinte?
Să fie termeni care revin întâmplător în discursul unei persoane? Să aibă mai degrabă vreun sens care se cere explorat?
Eu nu știu. Doar mă întrebam, fiind în trecere pe aici.
Iertare pentru comentariu!
Probabil unele persoane sunt mai prostute si gresesc mai des, si pentru ca au fost invatate acasa ca nu trebuie sa greseasca, sa dezamageasca si sa se faca de rusine, le este greu sa poarte vina pentru greselile lor....iar daca ai lor au asteptari mai mari de la ele, si nu reusesc sa le satisfaca, cu atat mai mult...
Si mai mult decat atat nici nu stiu ce sa faca si cum sa fa a ca sa isi indrepte greselile...

Spunea preotul ca la caderea lui Adam in pacat acesta putea sa adopte trei atitudini:
- cea pe care a si avut-o, de a inceca sa se ascunda, sa nu isi recunoasca gresala si sa dea vina e ceilalti;
- sa recunoasca si sa isi ceara iertare, care ar fi fost cea mai buna
- sa ajunga precum multi din ziua de azi sa nu-i mai pese ca a gresit si sa nu mai simta deloc vinovatie...

Acum din pacatenu toti cei fata de are gresim judeca precum Dumnezeu si ar aprecia pozitiv ceea ce presupunem ca ar fi apreciat El....

Last edited by fallen; 10.04.2015 at 14:34:13.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 14:45:44
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul

Multumesc
De fapt ,doar daca te duci joi la denie ,vei avea vineri starea necesara pentru a retrai patimile Domnului.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 14:55:56
Senior Member

Implicit

Citat:

:)) Se pare ca ai postat exact slujba la care am fost eu.
Cautam una cu cantarile de la denii dar fara cor, caci nu imi place corul , mi se pare laic
Cea mai frumoasa slujba de denii din joia mare am intalnit-o la biserica de lemn de langa circa 13
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 15:05:06
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Implicit

Citat:
Si mie mi s-au intamplat chestii la serviciu...dar...incerc pe cat imi sta in putinta si chiar cer ajutoare externe(rugaciuni la ingeri,sfinti si Dumnezeu)sa-mi scoata obsesia din cap(ma supar repede,fumeg si ma gandesc numai la cele intamplate).
Slava Domnului ca dupa cateva ore de consum intern ,mi-a trecut si nu am mai fost suparata pe omul respectiv care mi-a facut o nedreptate gratuita iar cand a realizat ca nu mie trebuia sa-mi faca ci altuia,nu si-a cerut scuze pt raul cauzat.
In fine,sa nu crezi Fallen ca ti se intampla numai tie;dar mai ales sa nu crezi ca saptamana patimilor este asa o saptamana lina in care toti se imbratiseaza ca fratii si-si daruiesc flori si bomboane...
Saptamana asta este plina de caderi,de lucrarea celui rau de a nu sfarsi cu bine postul,de a fi impiedicati sa ne bucuram duhovniceste de slujbe si denii,de toata sfintirea din biserica.

Eu ce sa mai zic?Nu am avut nici macar ocazia sa merg la deniile de joi seara;ca dintr-un facut cineva la serviciu si-a luat liber ,revenindu-mi mie obligatia de a sta pana la inchiderea zilei.
Si uite asa,eu am aflat ultima!
Am vrut sa-mi iau liber asta-seara pt denii dar m-am gandit ca oricum voi sfarsi pe la 6:30 si ma duc direct la biserica;dar ca sa-si rada dracul si mai tare de mine,m-am grabit si am dat rasoleala am inchis rapoartele la 8:40 si am ajuns la biserica exact cand toti ieseau!!!! Nici macar nu am prins 5-10 min...
Vina mea,ar fi trebuit ca din ianuarie sa-mi fi luat ziua libera sa nu mi se mai intample pocinoguri din astea in ultima clipa si sa fiu ultima care afla ca stau tarziu la lucru in timp ce eu ma pregatesc sufleteste de mers de Denii!

Nu-I numai asta,dar parca sunt suparata si pe persoana care si-a luat liber,de parca mi-a facut un afront personal-desi ea nu are nicio vina...
Dumnezeu sa ma ierte
Eu ieri am facut una si mai lata...am scapat chinchiloiul din colivie, de dimineata, al meu a presupus ca il bag la loc, eu am presupus ca-l baga el, am plecat amandoi de acasa si cand s-a intors pe seara l-a gasit..in veceu...in hipotermie, desigur, a crezut ca moare...din fericire a reusit sa-l incalzeasca si sa-l usuce si si-a revenit, prin grija lui, desigur...si iti dai seama ca mi-a pierit tot cheful....mai ales ca am avut un feeling ca daca il lasam nesupravegheat ar putea cadea fix acolo....+ mi-au mai cazut doua pisici in decursul timpului, dar alea fiind mai mari au putut iesi singure, iar celalalt chinchiloi a sarit singur intr-o galeata cu apa, dar la fel a putut iesi..)...chestia e ca daca mi-ar fi venit mie la sfarsit de program si in ajun de sarbatoare cineva cu um asemenea accident stupid produs printr-o mare lipsa de bagare de seama, m-as fi ofticat rau; si apoi sa mai si dea vina pe mine daca nu mai puteam sa-l salvez ca a stat prea mult in apa rece...eram chiar revoltata...dar iata ca nici eu nu sunt mai breaza ...daca asa o sa am grija si de copil....

M-am oprit in drum spre casa la biserica mare din intersectie, ca ne-am mutat de unde stateam, dar e foarte aglomerat acolo, nici nu am reusit sa intru, iar afara batea un vant turbat; si atunci mi-am dat seama ca asa cum reusita in viata si in afaceri e o chestiune bazata 90% pe noroc, la fel e probabil si mantuirea..poti sa ai noroc de o biserica unde te duci de placere si un duhovnic bun, sau poti sa stai intr-un cartier unde e imposibil sa intri din cauza aglomeratiei si afara sunt numai derbedei care fac caterinca, mai ales acum de sarbatori....
....si apoi ascultand cele spuse la una din cele 12 Evanghelii, dupa ce l-au rastignit si ziceau ca daca e fiul lui Dumnezeu sa se mantuiasca pe el primul, mi-a revenit aceasi idee ca anul trecut: daca era Dumnezeu, de ce nu a parasit a si blestemat ceasta lume, ca pe sodoma si gomora, dupa toate cate i s-au intamplat ??? Pentru ce s-a mai intors si " a inviat", cand atat de putina lume a crezut si atat de multa nu crede cu adevarat in invierea lui ???
Oare nu cumva adevaratul Dumnezeu este cel din vchiul testament, care ii sustine intotdeauna pe cei puternici, oricare ar fi ei, nu neaparat evrei, i-a sustinut si pe ei cand au iesit din Egipt, dar mai apoi i-a sustinut pe persi, musulmani, romani, etc ???

Last edited by fallen; 10.04.2015 at 15:17:13.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 16:52:37
Senior Member

Implicit

Citat:
....si apoi ascultand cele spuse la una din cele 12 Evanghelii, dupa ce l-au rastignit si ziceau ca daca e fiul lui Dumnezeu sa se mantuiasca pe el primul, mi-a revenit aceasi idee ca anul trecut: daca era Dumnezeu, de ce nu a parasit a si blestemat ceasta lume, ca pe sodoma si gomora, dupa toate cate i s-au intamplat ??? Pentru ce s-a mai intors si " a inviat", cand atat de putina lume a crezut si atat de multa nu crede cu adevarat in invierea lui ???
Oare nu cumva adevaratul Dumnezeu este cel din vchiul testament, care ii sustine intotdeauna pe cei puternici, oricare ar fi ei, nu neaparat evrei, i-a sustinut si pe ei cand au iesit din Egipt, dar mai apoi i-a sustinut pe persi, musulmani, romani, etc ???
Eu cand priveam la denie,ma gandeam ca cei care eram stransi acolo eram poate la fel ca cei care l-am fi rastignit acum 2000 de ani . Daca eram adunati atunci,si manipulati,la fel am fi strigat si noi 'Rastigneste-l"
Asa ca a avut sens sa se intoarca si sa invie ,ca ,astfel din dusmani ai sai ne a transformat in iubitori ai sai
Reply With Quote
Vechi 10.04.2015, 23:16:41
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Unhappy

Citat:
Daca in aceasta perioada ai astfel de "framantari" , inseamna ca diavolul si-a indeplinit misiunea in mare parte in viata ta !
Pacat , mare pacat . . . !
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare