Hristos a inviat ! bai oameni buni am urmarit ce ati spus voi pe forum insa nu tot si am sa spun si eu cateva lucruri. De ce va certati atata ? devine penibila situatia, adica s-a stat si sa discutat destul de multisor din cate vad, dar intrebarea mea este, noua chiar ne pasa? sau ne spargem in figuri ca stim care se mantuieste sau nu?. Pai la cate minute ati stat si ati batut tastatura aia s-a rugat cineva si pentru cei din afara bisericii ? catolici, protestanti, atei, budisti s.a.m.d ? cate ore ne-am rugat pentru ei fratilor? nu trebuie sa imi raspundeti mie, ci voua insiva, este usor de vorbit ca ala se duce in rai ala in iad, dar mai greu e sa stam la rugaciune. Si pana la urma cel mai destept cedeaza Alin si Catalin lasati discutiile, haideti sa nu ne mai ascudem dupa canoane si legi aruncand cu pietre unii in altii. Alin sa stii ca ii dau dreptate la o treaba lui Catalin, esti prea ironic, stii ca ironia e una din fiicele mandriei nu?. De mult iti urmaresc discutiile, vad ca ai tu ceva cu Antonia si cei care vorbesc despre cipuri, nu mi se pare normal sa le spui nici tu si nici altii cipofobi, mi se pare extrem de rautacios. Si nu mi se pare frumos din partea voastra sa va aruncati cu venin unii in altii, pur si simplu nu va convine o discutie ignorati threadul sau nu mai vorbiti cu respectivul. Poate mi se pare sau nu, dar parca sunt prea multe rautati pe forumul asta. Am sa va las cu un cuvant al parintelui Serafim Rose
“ Astfel, daca citim carti ortodoxe sau suntem interesati de ortodoxie numai pentru a fi informati – sau ca sa ne aratam cunostiintele celorlalti, inseamna ca nu i-am inteles scopul; daca invatam poruncile lui Dumnezeu si legea Bisericii Sale doar pentru a fi „corecti” si pentru a judeca „incorectitudinea” celorlalti, inseamna ca nu i-am inteles scopul. Aceste lucruri nu trebuie sa ne influenteze doar ideile, ci trebuie sa ne atinga in mod direct vietile si sa le schimbe. In orice vreme de mare criza a treburilor omenesti – la fel ca si vremurile critice ce ne asteapta in lumea libera – cei ce isi vor pune nadejdea in cunoasterea exterioara, in legi si canoane si in corectitudine, nu vor putea rezista. Cei puternici vor fi atunci cei a caror educatie ortodoxa le-a dat un simt pentru ceea ce este cu adevarat crestinesc, cei a caror ortodoxie se gaseste in inima si este capabila sa atinga alte inimi. “ Pr Serafim Rose