![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu o condiție, însă: să fii pe măsura pocăinței acelui frate slujitor, precum și capabil să porți păcatul bietului pacient care are nevoie de sprijinul tău. |
|
||||
|
||||
![]()
Slavă Domnului, frate Ioan. Așa este. Să mă pomeniți frăția voastră, că sunt pulbere, praf și cenușă, de nimic nu sunt bun, numai de păcate, vai mie... Pururea de iad sunt vrednic.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.
Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice. Biblia |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ești preot în sat și vine la tine o femeie din sat, care e baptistă. I-au murit copilul nou-născut, nebotezat și neîmpărtășit, copilul de 12 ani și soțul, toți baptiști, într-un accident de mașină. N-a găsit alinare la pastorul baptist și vine la tine, și te întrabă, "Părinte, ce s-a ales de omul și de copii mei ?" Ce-i răspunzi ? |
|
|||
|
|||
![]()
Mihai, tu chiar vrei sa primesti raspunsul ala? Nu ai o senzatie de deja-vu de la solicitudinea cu care ti-a raspuns colegul nostru Catalin la toate intrebarile tale?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Da' oricum, primim si fara sa cerem .. ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca am spus destul de clar ca nu mai am nimic a-i spune userului AlinB, a aratat ce credinta are si ce caracter. Nu e de mirare ca el continua sa ma aminteasca in fiecare mesaj si sa ma batjocoreasca, bunul simt nu a fost niciodata apropiat de el. Si cand te gandesti ca omul asta probabil merge si se spovedeste si impartaseste, desi ii jigneste pe toti pe forumuri. Probabil il minte si pe preot.
P.S. N-a scris nimic la subiect pana acum pe topic, nici macar o singura fraza, doar talcuirile lui, nu-l intereseaza sfintii si invatatura Bisericii, face doar circ. Last edited by catalin2; 20.04.2015 at 02:33:41. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si nici nu am pretentii de autoritate suprema inhamand Sfintii la carutza mea cu idei cum fac sectarii sau tu de ex. Iar daca gresec, sunt ilogic, incoerent chiar as fi bucuros sa mi e aratei unde gresesc, dar logc, punctual, nu cu fantezii de genul "nu vorbesti tu aici vorbeste Vatican II" sau texte sectare gen "parerea sfintilor e diferita" si intre doua citate aruncate la plezneala din Sfinti trosc si ideile tale ametite care trebuie sa prevaleze.