Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.04.2015, 22:41:12
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Foaaaarte :)
Vechi 22.04.2015, 22:43:50
slade123 slade123 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.04.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Foaaaarte :)
Nu vreau sa te judec,insa din ce observ chiestia asta "Suprema intelepciune este a distinge binele de rau" nu ti se potriveste
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 22:46:13
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Nu, suprema intelepciune este a distinge parul lung de cel scurt, tunsura de frizura si parul vopsit de cel nevopsit.

Serios, ai terminat toate virtutile si doar problema asta ti-a ramas?
Vechi 22.04.2015, 22:50:36
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Nu, suprema intelepciune este a distinge parul lung de cel scurt, tunsura de frizura si parul vopsit de cel nevopsit.

Serios, ai terminat toate virtutile si doar problema asta ti-a ramas?
Celelalte virtuti sunt in curs de expansiune inca,chiestia asta e o problema de moment.De ce? ei bine de aproape 1 an am hotarat sa imi las parul lung deoarece m-am gandit ca asa e bine fiindca din ce stiu eu si Iisus il avea lung,insa in aproape 1 an de abea o crescut...nu mai am rabdare sa astept inca 1 an pentru a il putea prinde in coada ca sa imi stea si mie bine sa nu il mai bata vantul etc. Recent am vazut la un tip pe net o frizura super care necesita si vopsire si par scurt si deaia acum sunt pe ganduri.Daca biblia interzice paru scurt si vopseaua nu o sa adopt frizura ce am vazuto si o sa am rabdare cu parul lung fiindca nu am ce face.Ai priceput acum domnule :D ?
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 07:29:02
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de slade123 Vezi mesajul
Celelalte virtuti sunt in curs de expansiune inca,chiestia asta e o problema de moment.De ce? ei bine de aproape 1 an am hotarat sa imi las parul lung deoarece m-am gandit ca asa e bine fiindca din ce stiu eu si Iisus il avea lung,insa in aproape 1 an de abea o crescut...nu mai am rabdare sa astept inca 1 an pentru a il putea prinde in coada ca sa imi stea si mie bine sa nu il mai bata vantul etc. Recent am vazut la un tip pe net o frizura super care necesita si vopsire si par scurt si deaia acum sunt pe ganduri.Daca biblia interzice paru scurt si vopseaua nu o sa adopt frizura ce am vazuto si o sa am rabdare cu parul lung fiindca nu am ce face.Ai priceput acum domnule :D ?
Sunt foarte multe versete care vorbesc de par; ai aici cateva:
http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare...83rul&carte=-3

Insa eu iti subliniez ca grija de trup(par) sa nu o faci spre stimularea poftelor, adica spre atractia trupesca; de aceea calugarii isi lasa barba si par lung fiindca ei le accepta asa cum le-a dat Dumnezeu, nu se... "cosmetizeaza".

In mesajul tau am subliniat cateva cuvinte care mie-mi sugereaza ca tu vrei sa arati atragator...
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 08:55:38
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Mai, astia de pe prima pagina, ce aveti cu omul?! A pus o intrebare, care e problema?! Nu poate omul sa intrebe?!

Referitor la grija pentru trup, in opinia mea, trebuie sa avem grija de trup, cu tot ceea ce implica asta deoarece trupul este Templul Duhului Sfant (cel putin asa stiu eu), iar atata vreme cat nu avem grija de trupul nostru pentru laude sa mai stiu eu ce sminteli, atunci eu as considera ca e in regula.
Totusi, e important de avut grija mai ales de suflet; aici e mai dificil si mai usor de cazut. Dar sa invatam sa ne ridicam, si sa incercam sa mergem pe drumul bun.

Asta e cel mai crestinesc sfat care il pot da cuiva referitor la subiect, chiar daca, desi incerc sa il urmez si eu, nu imi iese atat de des si deusor precum as vrea.
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 23:16:38
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Demetrius Vezi mesajul
Sunt foarte multe versete care vorbesc de par; ai aici cateva:
http://www.bibliaortodoxa.ro/cautare...83rul&carte=-3

Insa eu iti subliniez ca grija de trup(par) sa nu o faci spre stimularea poftelor, adica spre atractia trupesca; de aceea calugarii isi lasa barba si par lung fiindca ei le accepta asa cum le-a dat Dumnezeu, nu se... "cosmetizeaza".

In mesajul tau am subliniat cateva cuvinte care mie-mi sugereaza ca tu vrei sa arati atragator...
Eu am gasit urmatoarele versete in Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 11 versetele 4,7,13,14,15 care imi confirma faptul ca barbatii trebuie sa aiba parul scurt insa nu ras in cap,ceea ce ma face sa ma intreb de ce in toate icoanele Iisus este prezentat cu parul lung,de ce parintele Arsenie Boca avea parul lung cand Biblia interzice asta...?!
Reply With Quote
Vechi 23.04.2015, 23:48:47
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de slade123 Vezi mesajul
Eu am gasit urmatoarele versete in Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 11 versetele 4,7,13,14,15 care imi confirma faptul ca barbatii trebuie sa aiba parul scurt insa nu ras in cap,ceea ce ma face sa ma intreb de ce in toate icoanele Iisus este prezentat cu parul lung,de ce parintele Arsenie Boca avea parul lung cand Biblia interzice asta...?!
Păi ți-am răspuns, slade123, atunci când un om vrea să urmeze desăvârșit lui Hristos, nu se mai îngrijește de aspectul exterior.

Uite, e un verset:
"Ei, de care lumea nu era vrednică, au rătăcit în pustii, și în munți, și în peșteri, și în crăpăturile pământului." - Evrei 11, 38

Deci, cum crezi că aceia de prin pustiuri, munți, peșteri și crăpăturile pământului, se putea aranja? Nu se aranjau, aveau părul lung, haine zdrențuite, biruiau leii, adică diavolii, exact ca în poza de mai sus, care BARSAUMAS nu a înțeleso, fiindcă nu iubește îndeajuns. Îi arată Dumnezeu, că bolilele provenite de la sufletul lui, sunt la cap, la scalp, și când va avea duhovnic, când va spune toate păcatele vieții lui, toate de care își aduce aminte, oricât de grele ar fi, când își face canonul primit de un duhovnic îmbunătățit, și se Împărtășește cu Creatorul Universului și merge la Sfânta Liturghie măcar în fiecare duminică, atunci se va vindeca.

Deci, slade123, dacă cauți pe Hristos sumar, relativ, și iei din Biblie, numai ce îți place, ajungi eretic, ajungi penticostal, sau baptist, adventist, sau în alte nebunii de la satana.

Să ai grijă, frățior iubit. Să citești și din Sfânții Părinți, căci cuvintele lor sunt echivalente cu ale Bibliei, prin ei, a vorbit Duhul Sfânt. Și te vor ajuta în înțelegerea Bibliei.

Hristos în mijlocul nostru.
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 22:46:57
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Parul la barbati este preferabil sa fie mai lung, astfel se poate lovi o tinta mai indepartata si se poate folosi cu succes la autoaparare. Nu trebuie vopsit, eventual dat cu ulei pentru a nu se crapa lemnul.
Reply With Quote
Vechi 22.04.2015, 22:52:20
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Parul la barbati este preferabil sa fie mai lung, astfel se poate lovi o tinta mai indepartata si se poate folosi cu succes la autoaparare. Nu trebuie vopsit, eventual dat cu ulei pentru a nu se crapa lemnul.
Aici e la moda raspunsurile in batjocura?? daca stiam asta nu as mai fi intrat <.<
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare