Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.04.2015, 13:27:21
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Aș dori să știu, dacă cineva din cei ce citesc și scriu pe forum, știu ce spun Sfinții Părinți despre teatru, lăsaând la o parte ce spune x și y...
Bullshit. Iar se decontextualizeaza niste afirmatii, folosindu-se din plin argumentul gresit al autoritatii. Cum sa iei afirmatiile unor fiinte umane muritoare, failibile, ca reper moral absolut peste timp?! Pe vremea aceea, teatrul era de inspiratie "pagana", namely greco-romana, asa ca "Sfintii Parinti", adica ideologii noii religii dominante, devenite universale, isi prelucrau psihologic auditoriul/cititorii, prevenindu-i de asa-zisele mari pericole, gen vatamarea simtului moral, pierderea mantuirii, si alte abstractiuni. Greseau grosolan; scuze, l-am citit pe, sa dau un exemplu, Plautus. Omul a fost un urias; pe langa el, blasfemiatoarea-inotatoare-in-proprie-osanza, aka Alinutza, e o diletanta care gangaveste ceva prin falduri falnice de lipide (asa-zsiul ei talent e fabricat de mass-media). Nu vad nimic obscen sau periculos pentru suflet in piesele lui Plaut, de altfel perfect moralizatoare. Ati citit careva piesele sale? Bineinteles ca niste barbosi saturati de ascetism si de autoritate ar fi vrut doar...piese cu sfinti, probabil.

Last edited by Barsaumas; 30.04.2015 at 23:38:03.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2015, 13:39:19
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Bineinteles ca niste barbosi saturati de ascetism si de autoritate ar fi vrut doar...piese cu sfinti, probabil.
Sa intelegem ca tu inoti acum pe plaja opusa ascetismului?
Poate de asta gasesti pe Alinutza "moralizatoare".
Vechi 30.04.2015, 13:46:40
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Sa intelegem ca tu inoti acum pe plaja opusa ascetismului?
Poate de asta gasesti pe Alinutza "moralizatoare".
Iar nu intelegi nimic. Ai bug-uri majore de judecata. Ma refeream la jabba the hutt zisa si a lu' Pippidi, si ziceam ca ea e un diletant pe langa Plautus. Ma refeream la piesele lui Plautus ca sunt moralizatoare. Ma rog, oi fi scrantit-o eu cu topica frazei, da' nici matalutza nu te-ai chinuit prea tare sa vezi unde bat. Din moment ce o consider cum o consider, era si logic ca nu dau un gainatz uscat pe "operele" ei ce exalta anti-credinta Noii Ordini.

Last edited by Barsaumas; 30.04.2015 at 13:49:38.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2015, 14:42:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Sistemul nu are bug -uri pentru ca tu n-ai citit man -ul

Verifica-ti formularea, despre Alinutza era vorba inainte de declaratia cu piesele moralizatoare.
Asta ai scris, asta am vazut, am zis ca poate nu ti-o place outside dar iti place inside :)

Last edited by AlinB; 30.04.2015 at 14:51:32.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare