Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.05.2015, 08:44:05
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ratacitorul Vezi mesajul
este erezie sa invinovatesti un obiect sau un sistemde comunicare pt a scuza greseala omului!Cu un cutit tai o paine si hranesti un om flamand si cu acelasi cutit poti injunghia un om!Cutitul nu are nici un merit in primul caz si nici o vina in cel de al doilea caz!Daca te numesti crestin si nu intelegi asta practic esti idolatru!Acel duhovnic ar trebui mai intai sa scoata barna din ochiul sau!Din cauza unor astfel de idei lansate de unii clerici fara credinta reala in Dumnezeu ne acuza pe drept uneori protestantii!Si din cauza lor ratacesc multi crestini.Si de aici vin toate schismele!
Pentru exemplul cu cutitul: internetul in forma lui actuala, cu libertatea asta totala de exprimare, este rau, distrugator.Un cutit poate ucide cativa oameni, dar o arma nucleara cati ucide?E bun accesul tuturor la aceasta arma nucleara?Pentru ca viitorul omenirii este reprezentat de tineri, nu?Ce tineri vom avea cu mintile sucite de tot ce circula acum pe net?Ce viitor va avea lumea?Nu putem compara un cutit cu forta distrugatoare a netului aspura mintilor si sufletelor tuturor, care este cu mult, cu mult mai mare.Si cand ni se interzice sa mai ne facem de lucru cu el, nu trebuie sa percepem asta ca o pedeapsa, ci ca un medicament si un gest care ne protejeaza.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 09:09:33
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Alex, pentru ce, atunci, va jucati cu acest buton nuclear al net-ului si scrieti pe forum ? Nu cumva exista contradictie intre caracterul diabolic al net-ului si sutele de mesaje pe care le-ati postat?

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 11:46:08
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Alex, pentru ce, atunci, va jucati cu acest buton nuclear al net-ului si scrieti pe forum ? Nu cumva exista contradictie intre caracterul diabolic al net-ului si sutele de mesaje pe care le-ati postat?
Nu m-am facut bine inteleasa.Nu am zis ca internetul trebuie interzis.Sunt extrem de multe lucruri folositoare aici.Dar, DA, ar trebui restrictionata un pic libertatea asta de postare: pe internet gasim imagini de o violenta foarte explicita, incitare la tot ce e mai rau, daca vrei, gasesti si cum se face o bomba, trafic de persoane(inclusiv copii) sau de droguri etc.Nu putem nega latura asta neagra a internetului, in forma in care se afla astazi, nu?Sa nu ne mai miram de impactul emotional pe care il are asupra copiiilor(subiliniez: in special a acelor copii iesiti din medii la fel de violente si distructive) si nici de faptul ca multi cedeaza nervos si la un moment dat ajung sa intre inarmati in scoli, licee, facultati etc si fac zeci de victime.Sau adera la fel de fel de grupuri care mai de care mai dubioase.Asta e doar un exemplu din multe.Mai sunt si persoane pe marginea prapastiei, in depresie, in pragul sinuciderii.Ar fi mai bine pentru ele sa aiba grija ce vad si ce citesc pe net.Iar daca acestia nu mai sunt capabili sa aleaga, o fac altii pentru ei( parinti duhovnici, psihologi).La asta m-am referit.

Referitor la contradictie: spunea mai demult Maica Siluana ca putem vorbi foarte frumos despre credinta, impresionant chiar.Dar ce pacat ca o facem din spatele monitorului, Duminica dimineata, cand ar trebui sa fim la Sfanta Liturghie.
Eu nu am spus ca sunt perfecta, lipsita de contradictii, din contra.Ma lupt cu incapatanarea mea in cele rele.Ce imi va spune oare parintele duhovnic cand ii voi marturisi la spovedanie ca, din cauza ca am stat noaptea pana tarziu pe net, Duminica dimineata nu am mai fost in stare sa ma trezesc sa merg la biserica sau am ajuns tarziu, ametita de oboseala?Cu siguranta mi-ar fi fost mai de folos mai multa ravna in cele bune( rugaciune, citirea Evangheliei), decat sutele de mesaje pe care le-am postat.Internetul e adictiv, la fel ca multe alte lucruri, si acele interdictii sau restrictii vizavi de el, sunt si pentru cei ca mine, care nu stiu sa isi puna "frana" cand e nevoie.Tocmai de aceea, ca stiu atat de bine cat de usor te pot sminti astfel de lucruri, nu rezist imboldului de a sfatui pe altii.Adica...vorba aceea: "Schiopul ii invata pe ceilalti sa alerge."

Last edited by alex190; 03.05.2015 at 17:44:59.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 09:15:02
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de alex190 Vezi mesajul
Pentru exemplul cu cutitul: internetul in forma lui actuala, cu libertatea asta totala de exprimare, este rau, distrugator.Un cutit poate ucide cativa oameni, dar o arma nucleara cati ucide?E bun accesul tuturor la aceasta arma nucleara?Pentru ca viitorul omenirii este reprezentat de tineri, nu?Ce tineri vom avea cu mintile sucite de tit ce circula acum pe net?Ce viitor va avea lumea?Nu putem compara un cutit cu forta distrugatoare a netului aspura mintilor si sufletelor tuturor, care este cu mult, cu mult mai mare.Si cand ni se interzice sa mai ne facem de lucru cu el, nu trebuie sa percepem asta ca o pedeapsa, ci ca un medicament si un gest care ne protejeaza.
Este ca si cum am spune ca nu ne lasam copiii la Biblioteca pt ca sunt si carti deocheate si rele acolo...da,dar sunt si bune...
De asta au copiii parinti ca sa-i invete discernamentul dintre Bine si rau!
Eu una nu am vazut copii rai in familii de oameni credinciosi,care se respecta,se iubesc ,nu se cearta,nu vb pe altii de rau si nu injura in casa.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 03.05.2015, 11:50:42
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Este ca si cum am spune ca nu ne lasam copiii la Biblioteca pt ca sunt si carti deocheate si rele acolo...da,dar sunt si bune...
De asta au copiii parinti ca sa-i invete discernamentul dintre Bine si rau!
Eu una nu am vazut copii rai in familii de oameni credinciosi,care se respecta,se iubesc ,nu se cearta,nu vb pe altii de rau si nu injura in casa.
Ai perfecta dreptate.Totul tine de educatie, e foarte clar.Dar ma intreb: cate familii intr-adevar credincioase mai exista in ziua de azi.Destule inca, cu siguranta, insa sunt si foarte multe dezorganizate, in care violenta zilnica e o constanta, fara acele repere morale care sa ii ajute pe copiii dezorientati sa aleaga binele.

Last edited by alex190; 01.09.2015 at 22:20:26.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 16:53:39
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

Citat:
Ai perfecta dreptate: si copilul meu va avea acces la internet, nu voi fi absurda.Totul tine de educatie, e foarte clar.Dar ma intreb: cate familii intr-adevar credincioase mai exista in ziua de azi.Destule inca, cu siguranta, insa sunt si foarte multe dezorganizate, in care violenta zilnica e o constanta, fara acele repere morale care sa ii ajute pe copiii dezorientati sa aleaga binele.
Acces la internet da, dar la o varsta mai mare, mai ales dupa ce a invatat ca informatia se afla in carti, documente etc., nu pe google si wiki. Apoi, fara calculator in camera si accesul restrictionat: 1 ora, de ex.
Reply With Quote
Vechi 08.05.2015, 21:14:17
alex190
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Acces la internet da, dar la o varsta mai mare, mai ales dupa ce a invatat ca informatia se afla in carti, documente etc., nu pe google si wiki. Apoi, fara calculator in camera si accesul restrictionat: 1 ora, de ex.
Din partea mea, accesul la internet cat mai tarziu si cat mai putin.Iar jocuri, daca s-ar putea, deloc.Dar nu voi impune lucrurile astea cu forta la copilul meu, pentru ca mai tare l-as impinge spre ele.Sper sa nu avem probleme aici.Cred ca cea mai sigura cale pentru cei mici e sa vada ce trebuie in familie si sa fie invatati sa se raporteze continuu la un sistem de valori sanatos.Asta ar fi idealul.Practic...fiecare cat poate.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2015, 09:23:51
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de oaie_cugetatoare Vezi mesajul
Atat timp cat e decent, nu este pacat.

https://www.youtube.com/watch?v=HQCRRwzZoB4
wow, cry engine 4 e..film sau joc?! Foarte tare :)

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
A long way from this:

https://www.youtube.com/watch?v=nio1jZUaLL0

Pacat ca nu au nici o utilitate pana la urma ba chiar dimpotriva.

Dar cand esti copil si fara busola, nu-ti dai seama de valoarea timpului.
hehe, si eu am jucat doom 1 :)) pe vremea aia aveam un pentium 1 (moama, ce tare era calcu ala la vremnea lui :)), cu memorie pe hard de 2 gb :)))

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
U R so young, honey!

(Supaplex here).
Yeah, I am preety young; si n-am fost niciodata prea gamer; gasisem catea jocuri, ma jucam o bucata de timp, dupa care abandonam a maplictiseam; heroes 5 (nu mai stiu exact care parte) e singurul care l-am terminat in offline; nfs cerbon, aceeasi treaba, iar in online nu joc jocuri de genuri. Decat jocuri de facebook care-mi mai pun mintea in miscare :))

Citat:
Nu cred ca a fost accidentala intalnirea mea cu ea, in viata asta(la liceu, vreau sa spun).Dumnezeu a facut sa ne revedem periodic,si ani de zile dupa terminarea liceului, cand si cand.Inainte mai comunicam pe mail, insa a renuntat definitiv la internet dupa interdictia duhovnicului.Ultima oara cand ne-am intalnit, a fost zilele trecute, cand am facut schimb de numere de telefoane.Tatal ei a murit cu ani in urma.Acum o ingrijeste pe mama ei, paralizata la pat.Umbla acoperita mereu cu un baticut, cu fusta lunga, total nemachiata, nevopsita etc.In liceu era o tipa foarte inteligenta.Imi amintesc ca l-a lasat pe profesorul de matematica cu gura cascata, cand a rezolvat o problema intr-un fel in care el nu s-a gandit.Citea multa psihologie, filozofie.Nu a avut in viata ei un prieten si nici nu s-a casatorit.In schimb era foarte introvertita, vorbea destul de putin.Colegii de clasa, cu mici exceptii, radeau de ea, pentru ca uneori avea niste iesiri(radea si vorbea singura), desi nu era niciodata incoerenta cu ceilalti in vorbire.Din ce imi povestea ultima oara cand ne-am vazut, respecta religia cu ceea ce tine de ea(inclusiv canta in corul bisericii), insa nu merge foarte des la biserica si la spovedanie.Chiar imi parea ca se simte vinovata pentru asta.

Nu stiu sa spun cat e de bine.Parea senina, impacata cu viata ei, dar uneori e o prapastie mare intre ceea ce arata un om si ceea ce e in sufletul lui.Sper sa fie bine, pentru ca e persoana buna, de o sensibilitate foarte mare, cum rar mai vedem in ziua de azi.Povesteau colegii de clasa, ca intr-o excursie la care eu nu am participat, s-a descaltat de adidasi pentru a-i da altei colege, careia i se rupsese incaltarile.Si a schiopatat ea tot drumul cu incaltarile rupte ale acesteia.
O fi parand senina si impacata, dar nu stim de fapt cum se simtea; e atat de usor sa te prefacti ca e bine si sa apari impacat, e atat de usor sapari chiar fericit si de fapt sa fi mizerabil; din pacate astea ajung sa se intoarca intr-un fel sau altu de cele mai multeori.

Citat:
Din partea mea, accesul la internet cat mai tarziu si cat mai putin.Iar jocuri, daca s-ar putea, deloc.Dar nu voi impune lucrurile astea cu forta la copilul meu, pentru ca mai tare l-as impinge spre ele.Sper sa nu avem probleme aici.Cred ca cea mai sigura cale pentru cei mici e sa vada ce trebuie in familie si sa fie invatati sa se raporteze continuu la un sistem de valori sanatos.Asta ar fi idealul.Practic...fiecare cat poate.
Sanse sa nu doreasca copilul sa se joace pe calculator nimic si deloc sunt destul de mici; pentru ca va merge la scoala si va sta cate o jumatate e zi intre alti copii de varsta lui; si va vedeala ceilalti; si va dori si el sa fie ca ceilalti in anumite puncte; va dori sa se joace pe telefon/calculator, va dori sa aiba cont pe vreo retea de socializare (cine stie ce mai apare pana pe-atunci), va dori sa faca lucruri care le fac si ceilalti; lucruri care nu ii afecteaza viata oricum, daca sunt facute cu masura; iar daca i le vei interzice, tot tie ti se vor sparge in cap la un moment dat in viata. Eu mizez in continuare pe echilibru in toate. Si mizez in continuare pe faptul ca dansl, machiajul, muzica etc sunt activitati neutre care daca nu sunt facute excesiv nu au cum sa dauneze si sa fie pacate.
Mi-e mila deja de dansatorii si cantaretii de profiesie. Saracii, sunt sortiti iadului, ca dansul e pacat...? Sunt si dansatori crestini, sa nu uitam ca de sute de ani duminica dupa biserica la sate se incingea hora...
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2015, 12:01:18
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

De fapt, cand a aparut doom -ul, memoria la calculator se masura mai degraba in mega si ceva de ordinul zecilor :)

Oricat de "vanjosi" se dau in teorie parintii vizavi de educarea copilului in contextul Internetului, ma tem ca realitatea da cu ei de pamant pana la urma.
Desi, pana la urma, nu Internetul in sine e atat de mult de vina, cat mai degraba scoate in evidenta deficientele relatiei copii-parinti.

Accesul total nu poti sa-l interzici decat pana la o varsta, nici restrictii aberante nu poti sa pui pentru ca risti sa faci lucrurile mai rele decat sunt.

Monitorizarea si filtrarea continutului sunt absolut necesare, dar din pacate nu multi parinti se pricep la chestia asta sau ii inteleg necesitatea.

Last edited by AlinB; 11.05.2015 at 12:03:24.
Reply With Quote
Vechi 11.05.2015, 15:35:14
oaie_cugetatoare oaie_cugetatoare is offline
Banned

Data înregistrării: 31.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
wow, cry engine 4 e..film sau joc?! Foarte tare :)
https://youtu.be/B4vGAIRkeM4
Sa-l dai 1080p, videoclipul
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare