Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2015, 16:22:26
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de abaaaabbbb63 Vezi mesajul
Ateist? Eu vorbesc din punctul meu de vedere, nu din al altor persoane.

As zice ca temperamentul este un factor important. O discutie nu se poate desfasura daca unul, sau ambii participanti se insulta unul pe altul. Mai este abilitatea amandurora de a se vedea egali, nu superiori celorlalti. Desigur, cunoasterea subiectului este un factor destul de important, dar fara primele doua, nu prea foloseste la ceva aceasta.

As mai zice ca puterea de al intelege pe celalalt, empatia, joaca un rol important in purtarea unei descutii productive, chiar si in contradictoriu. Mai ales pe subiecte religioase, trebuie sa constientizezi ca cealalta persoana este poate la fel de credincioasa ca tine in ceea ce crede.

Faptul ca cineva catalogheaza persoane dupa religie este un blocaj in abilitatea sa de a purta o discutie cu cineva care are un crez diferit de al lui.
Omule...tu nu intelegi ca in universul ateist nu exista: ...trebuie...e important.. etc.Nu stiu de ce ai tu pretentii de genu' asta de la cineva,oricine ar fi ...
Reply With Quote
Vechi 16.05.2015, 16:36:03
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
Omule...tu nu intelegi ca in universul ateist nu exista: ...trebuie...e important.. etc.Nu stiu de ce ai tu pretentii de genu' asta de la cineva,oricine ar fi ...
Nu inteleg la ce te referi. Eu n-am facut nici o referire la "universul ateist".
Reply With Quote
Vechi 16.05.2015, 17:33:28
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
Nu inteleg la ce te referi. Eu n-am facut nici o referire la "universul ateist".
In orice discutie e vorba, direct sau indirect, de 2 universuri,unul teist si unul ateist,nu exista a 3-a optiune caci universul ori a fost creat ,ori a aparut ...hmmm singur.
...daca n-ai facut nici o referire la "universul ateist" ,a mai ramas o optiune...
Reply With Quote
Vechi 16.05.2015, 18:00:50
abaaaabbbb63
Guest

Implicit

Citat:
In orice discutie e vorba, direct sau indirect, de 2 universuri,unul teist si unul ateist,nu exista a 3-a optiune caci universul ori a fost creat ,ori a aparut ...hmmm singur.
...daca n-ai facut nici o referire la "universul ateist" ,a mai ramas o optiune...
Pot face referire la ambele? Cred ca ce am zis se poate aplica si intr-unul si in altul.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2015, 19:35:19
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
Pot face referire la ambele? Cred ca ce am zis se poate aplica si intr-unul si in altul.
Poti sa faci referire la ambele dar nu poti sa crezi in ambele...sau tu poti?
Reply With Quote
Vechi 16.05.2015, 19:33:27
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Mai e varianta ca ar fi etern deci nici nu a fost creat nici nu a aparut.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2015, 19:54:25
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de iuliu46 Vezi mesajul
Mai e varianta ca ar fi etern deci nici nu a fost creat nici nu a aparut.
Nu le mai da voie stiinta...
Reply With Quote
Vechi 18.05.2015, 11:14:54
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

@bin000: asa cum nu va da voua voie, credinta?!
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2015, 19:21:55
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Arrow

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
@bin000: asa cum nu va da voua voie, credinta?!
Nu.Pe lumea asta sunt foarte putini atei care sa traiasca conform principiului ateist pe care il promoveaza .Una e sa vorbesti de un principiu si cu totul altceva este sa-l transpui in propria viata.Multi atei insa ,se folosesc cu nesimtire chiar de principiile teiste sa-si promoveze dogma ateista.Cand un ateu foloseste "ar trebui,se cuvine ,e corect sa" practic isi pulverizeaza singur ateismul ,dar teistii nu realizeaza asta tocmai pentru ca ei cred in tabla de valori morala ce contine "ar trebui,se cuvine ,e corect sa"..Ateii se folosesc de principiile teiste ca sa conteste... teismul..Ipocrizie la puterea a 2-a.Ilogica la puterea a-4-a .
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare