![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Probabil ca dl MihaiG, de fapt, nu crede in caracterul diabolic al acestui joc. Sau (mai putin probabil) crede, dar e de parere ca ignoranta unui copil il exonereaza de infractiunea contra poruncii 1. Intr-un fel sau altul, dumnealui e de parere (si achiesez la aceasta) ca reactia dv a trecut binisor dincolo de motivul care a determinat-o si ca reactiunea, iar nu actiunea e cauza directa a cosmarurilor. Eu sunt de parere ca astfel de jocuri ar trebui descurajate, dar in altfel decat a transmite copiilor ideea ca au comis ireparabilul jucandu-se. Multi dintre noi, cand eram copii, ne-am pus pe cap palaria conica a lui Merlin si ne jucam cu bagheta, mai boscorodind cate o formula secreta aflata prin Arici Pogonicii vremii. Oare ce impresie ne-ar fi facut parintii nostri, daca, livizi la fata, ar fi chemat deindata preotul cu Moliftelnicul in stanga si cadelnita in dreapta, ca sa fuga Sarsaila din casa in care il bagaseram noi din joaca ? Citat:
Dar nu e o continuare a rationamentului. Analogia e ilicita. Reactia normala a copilului cand ii povestiti despre Patimi e una de mila, de compasiune. Reactia normala cand prefaceti copilaria in dandana e una de culpabilitate. In sfarsit, o exorcizare adevarata presupune mai intai un diagnostic. Ca si bolile trupesti, si cele sufletesti cer diagnostic, iar semnele mentionate de dv sunt foarte departe de a sugera ca e vorba de un caz de posesie. Am deschis, chiar pe acest subforum, un topic despre diagnosticul si gradele influentei diabolice.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 05.06.2015 at 11:50:37. Motiv: Stilistica |
|