![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Am avut un preot-profesor in clasa a noua care pur si simplu ne dicta chestii. Nimeni nu le invata, dar se tinea de programa. Am avut un alt profesor, viitor preot in clasa a zecea care tot ne preda si se tine de programa si umplea nu stiu cate table cu notite. Nimeni nu le invata. Cel mai interesant era cand reuseam sa il distragem de la predat cu unele intrebari. Am avut un preot profesor in clasa a unsprezecea care nu se prea tinea de programa, dar orele lui erau de multe ori cele mai interesante in saptamana respectiva. Se poate sa imbini cunostintele cu discutii mai practice, colinde, etc.
Cat despre rugaciuni elementare -- ele cred ca ar trebui invatate in familie, sau daca nu la gimnaziu si scoala primara. La fel tot la gimnaziu copiii trebuie indemnati/facuti sa citeasca din Vechiul si Noul Testament. Cel putin eu asa am facut. In primii doi ani de gimnaziu la religie am citit aproape tot Vechiul Testament si aproape tot Noul Testament. Nu toata lumea citea, dar multi da. Mai ales din Mica Biblie. Pe cei mai multi copii/tineri nu ii intereseaza istoria bisericeasca. Nici nu le-ar trebui oricum, dar programa aloca un numar nemasurat de ore de istorie bisericeasca in liceu. |
|
|||
|
|||
![]()
A preda mai mult istorie bisericeasca la clasa, e metoda cea mai buna de a indeparta elevul de la credinta. Nu inteleg de ce trebuie sa transformam copiii in enciclopedii ambulante, care nu stiu ce e bine si ce e rau. As include in programa Epistolele, din care avem cu totii atatea de invatat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
planificarile de obicei sunt bine intocmite(sunt aprobate de directorul scolii,verificate)dar am inteles ca nu se urmareste planificarea,lectiile propriu zis4 fiind discutii pe teme la alegere(despre pacatele personale)..exista astfel de profesori?..nu cred!Orice abatere a profesorului este denuntata de catre parinti la Inspectorat(mai noi,de cand cu drepturile copilului),de aceea cred ca nu-si risca nimeni pielea. dati..cazuri concrete,scoala,numarul,numele profului!Altfel toate acesteA sunt vorbe in vant!la mine la class profesoara face ceea ce terebuie si inca f.bine,e un om sebsibil,delicat,deseneaza frumos,povesteste frumos..copiii invata f.multe de la ea,ii invata chioar pe parinti acasa cum sa se roage,seara sa-si spuna impreuna rugaciunile...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Fiecare profesor "simte" cum poate sa-si prinda elevii si sa-i indrpte spre ce trebuie: Dumnezeu mai exact. |
|
|||
|
|||
![]()
O mai mare atentie trebuie acordata copiilor abandonati, crescuti de bunici sau asistente maternale. Eventual, ajutati sa isi indrepte iubirea neimpartasita spre biserica Lui Hristos.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
http://forum.portal.edu.ro/index.php?showtopic=83340&st=50
Votati la acest link, daca sunteti sau nu de caord cu predarea religiei in scoli. |
|
||||
|
||||
![]()
am citit intr-un ziar ca religia nu va mai fi materie obligatorie acum bineinteles daca sunt copii care apartin altor confesiuni respectivii sa se duca acolo unde apartin ca sa fac orele de religie asa a fost si pana acum
[u] [/b]lor eu as vrea ca materia sa fie obligatorie pt ca vad in religie un lucru important pt copii sa mai invete si ei care sunt valorile crestine, sa mai isi indrepte privirea si atentia spre altceva decat spre muzica masini si mai stiu eu ce da se face educatie sexuala obligatoriu sport obligatoriu zic ca si religia poate fi obligatorie mai ales ca nu te indeamna la rau |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Scrisoare deschisă pentru predarea Religiei în școli | laurastifter | Stiri, actualitati, anunturi | 10 | 14.10.2012 02:42:05 |
Scoaterea religiei din scoli | bogdani | Sectiune dedicata profesorilor de religie | 1172 | 16.09.2011 16:35:30 |
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 10.10.2010 19:56:58 |
Pastrarea religiei in scoli | laurschepsis | Generalitati | 15 | 22.11.2009 23:26:44 |
|