Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.08.2015, 14:07:33
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
Ce inseamna s-o alapteze cat mai mult?
Peste un an?Peste 3 ani? Peste 6 ani ca altii? http://www.parenting.com/news-break/...r-old-daughter
Unde te situezi?
Alăptare la cerere, din prima zi. În cazul nostru, înțărcarea a fost la 2 ani și 4 luni și a fost naturală, din cauză că a venit bebe2. Laptele a fost din ce în ce mai puțin și copilul s-a obișnuit cu ideea, din moment ce putea să mănînce (vegetale exclusiv pînă atunci). La următorii copii vom vedea...

Citat:
Legat de alaptat, cred ca Florin vroia sa zica sa nu renunte daca nu reuseste in prima, sau daca are impresia sau ii zic cei din jur diverse (ca nu-i ajungefetei laptele ei, ca nu are laptele bun si alte minuni). Parerea mea vis-a-vis de alaptat e ca ideal ar fi ca, coplul sa fie alaptat pana in jurul varstei de 2 ani (bine inteles, nu alaptat exclusiv, ci si diversificat atunci cand trebuie - ideea e ca, aopilul sa aiba parte de laptele matern pana in juul varstei de 2 ani). Intr-adevar nu inotdeauna se poate, insa daca se poate, de ce nu?!
Cunosc mmici care au alaptat 3 saptamani sau mai putin din motive "estetice"; cunosc mamici care au renuntat dupa 2-3 luni la presiunile binevoitorilor cu texte gen: da-i lapte praf ca laptele tau s-a stricat/nu ii ajunge sa se sature etc. si stiu mamici care inca alapteaza, copii avand intre 9 luni si 1 an si 10 luni.
Cam așa ceva.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 15:08:02
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Red face

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Alăptare la cerere, din prima zi. În cazul nostru, înțărcarea a fost la 2 ani și 4 luni și a fost naturală, din cauză că a venit bebe2. Laptele a fost din ce în ce mai puțin și copilul s-a obișnuit cu ideea, din moment ce putea să mănînce (vegetale exclusiv pînă atunci). La următorii copii vom vedea...

Cam așa ceva.
Felicitari, nu stiam ca a venit si bebe 2 la voi !
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 13:59:54
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Felicitări, la cît mai mulți în continuare!

Și-i dorim mămicii s-o alăpteze cît de mult posibil! Chiar dacă va avea dificultăți la început, să nu cedeze presiunilor din jur apropo de laptele praf.
Daaa, multumesc!!!
Chiar am trecut prin astfel de presiuni, credeti-ma! Si in spital, si lamedicul de familie, si inca nu am scapat, vedem ce-mi spune saptamana viitoare la controlul greutatii...
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 14:10:43
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Fallen, sa ajute Dumnezeu sa fie bine la control. Poate reusiti sa mergeti mai departe pe alimentare naturala. Insa daca e nevoie de supliment, nu e capat de lume; ideea e ca multi (si nu ma refer la medici aici) au tot felul de impresii si dau sfaturi necerute; mergi pe instinct si pe ce zic medicii; cere si a doua parere medicala daca trebuie. Fa ce e mai bine pentru fetita.

De documentat m-am documentat temeinic; voi vedea cum va merge partea practica. Abia astept luna ianuarie :)

Altfel, cum sunteti? Cum esti cu recuperarea? Bebelina e bine? V-ati acomodat cu viata in 3?
Daruieste si vei primi la randul tau.
Traieste ca si cum ar fi ultima ta zi de viata.
Reply With Quote
Vechi 04.09.2015, 14:53:38
fallen fallen is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Fallen, sa ajute Dumnezeu sa fie bine la control. Poate reusiti sa mergeti mai departe pe alimentare naturala. Insa daca e nevoie de supliment, nu e capat de lume; ideea e ca multi (si nu ma refer la medici aici) au tot felul de impresii si dau sfaturi necerute; mergi pe instinct si pe ce zic medicii; cere si a doua parere medicala daca trebuie. Fa ce e mai bine pentru fetita.

De documentat m-am documentat temeinic; voi vedea cum va merge partea practica. Abia astept luna ianuarie :)

Altfel, cum sunteti? Cum esti cu recuperarea? Bebelina e bine? V-ati acomodat cu viata in 3?
Da, suntem foarte bine, toti trei :), so far...sper sa ne tine Dumnezeu asa :)

Nu reusesc sa gasesc o pozitie cat mai confortabila pt dat papa la bebe, mai ales ca murim de cald...sa-ti iei perna pt sarcina + alaptat, nu te zgarci, ca va fi mult mai bine. Si fata de alte cheltuieli care vor fi., nu mai conteaza. S-o iei c tine si la maternitate, ca si acolo e cam lipsa de confort si n-are rost sa vii obosita praf acasa, si asa vei fi...
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare