![]() |
![]() |
|
|
|
|||||||
| Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Și crezi că în dragostea adevărată faci ce vrei cu viața ta?
O, Mirela........ |
|
|
||||
|
||||
|
Eu ti-am raspuns la intrebarea vizavi de cocosat. Dar desigur, trebuia s-o sucesti tu, cu aparenta intelepciune. Concluzia : n-ai inteles nimic din ambele povesti.
|
|
|
|||
|
|||
|
........:)
Dacă zici tu. O.K.! P.S. În timpul tău liber, dacă voiești, ai putea să acorzi câteva minute următoarelor întrebări? a) în ce constă voluntarismul, spre deosebire de voință; b) care e calea cea mai simplă și mai sigură pentru o femeie, în raport cu bărbatul ei, să se simtă liberă și fericită în căsnicie; c) de ce femeile foarte voluntare și "înțepate" au, de obicei, doar un copil sau niciunul. Sunt întrebări desprinse din experiențele vieții, de la noi și aiurea. Viața ni le ridică sub ochi, istoria lumii le dezvăluie, iar nu eu. În ce mă privește, doar le-am cules din grădina lumii și le dau mai departe. Atenție!, când pui mâna pe ele: au țepi. |
|
|
||||
|
||||
|
Vai, si eu care credeam ca o sa vrei sa afli care ar fi talcul povestilor (te-am supraestimat :)) Dealtfel, pentru ca esti cam susceptibil in ultima vreme, am sa te las sa-l afli de la un alt barbat (intelept, care iubeste si respecta femeile, si nu sta toata ziua sa le caute nod in papura).
Ref. la ultima intrebare. A se revedea pilda aceea in care Sfantul Antonie cel Mare se tot intreba de ce sunt unii bogati si altii saraci. Si raspunsul pe care l-a aflat de la Dumnezeu. Last edited by tabitha; 17.09.2015 at 16:55:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Ei, bine.... No problem.
Acuma, legat de tâlcul poveștilor, șmecheria e că sunt în așa fel construite încât fiecare să își ia porția de interpretare după cum îi sunt nevoile și puterile. În general, pentru a fi terapeutice, povestirile de acest gen (și întreaga literatură motivațională de calitate) nu au o "morală" univocă. Rolul lor este euristic (nu algoritmic), constituie un stimul care să miște, cumva, potențialul blocat al omului. Nu arată formula de rezolvare, ci incită la descoperire personală și creare de sensuri noi, conform psihologiei individuale. De aceea, dacă lansezi o astfel de poveste într-un grup, vei auzi variante și variante de interpretare. Așa e sanogen, da. Pe aceeași linie, dar la un nivel absolut, care aduce învierea inimii, merg și pildele - acelea pe care le știm din Scriptură. Hristos nu explică, nu oferă "morala" decât atunci când e rugat în mod expres (de exemplu Pilda Semănătorului). Lasă pilda să lucreze în fiecare, prin însăși puterea (energia) formulării ei.... |
|
|
||||
|
||||
|
O dată, pe când mă aflam unde mă aflam [în India, n. ed.], un misionar străin a venit la mine și mi-a spus:
‒ Sunteți un om bun, dar nu sunteți o bună creștină. I-am zis: ‒ De ce? ‒ Fiindcă sunteți aici de atâta vreme și vorbiți doar în engleză. Ce limbi ale băștinașilor ați învățat? I-am răspus: ‒ N-am izbutit să învăț nici o limbă a locului, deoarece călătoresc foarte mult dintr-un loc în altul. De îndată ce învăț un dialect, cei din jur încep să vorbească altul. Am învățat să spun doar Bună dimineața și Bună seara . Nimic altceva. ‒ Aaa, păi nu sunteți creștină... Cum puteți evangheliza? Toți catolicii și protestanții învață dialectele locale ca să poate face asta... Atunci mi-am zis: „Doamne, dă-mi un răspuns pentru el”. Am cerut aceasta din toată inima, și apoi i-am spus: ‒ Ah, am uitat! Știu cinci limbi. ‒ Cu adevărat? Care sunt acestea? ‒ Cea dintâi limbă este zâmbetul; cea de-a doua, lacrimile. Cea de-a treia este a mângâia. Cea de-a patra este rugăciunea, iar cea de-a cincea este dragostea. Cu aceste cinci limbi mă plimb în toată lumea. Atunci el s-a oprit și mi-a zis: ‒ O clipă. Puteți să repetați, ca să notez ce ați spus? Cu aceste cinci limbi poți călători în tot pământul și toată lumea va fi a ta. Iubește-i pe toți ca pe tine însuți ‒ fără să-ți pese de religie sau rasă, fără să-ți pese de nimic. Peste tot sunt oameni ai lui Dumnezeu (zidirea lui Dumnezeu). Nu poți ști niciodată dacă cineva pe care-l vezi astăzi va ajunge mâine sfânt. (Maica Gavrilia Papaiannis)
|
||||
|
||||
|
În anul 2007, împreună cu alți nouă rezidenți din Italia, am fost la hramul Sfântului Nectarie în Grecia (9 Noiembrie). Noi aparținem de parohia din Udine. Acolo s-au întâmplat mai multe minuni, drept pentru care vă povestesc.
Cu noi era și un catolic. Acesta se pregătea pentru botezul ortodox. După participarea la hram, s-a botezat, având în vedere că a primit și încredințarea dreptei credințe. Cu o zi înainte să se boteze, diavolul a încercat să-l tulbure, povestea el, zicându-i: „Mâine te botezi, Nectarie, ha?… ”. Printre cei care au venit cu noi era și o doamnă, care a avut cancer la sân și la gât. Ea a aflat de la o altă enoriașă de minunile pe care le face Sfântul Ierarh Nectarie Taumaturgul, mai ales cu cei bolnavi de cancer. Femeia a hotărât să meargă și să se roage pentru vindecare. A fost la Sfântul și cu uleiul pe care l-a adus acasă l-a vindecat pe tatăl ei, care avea și el metastază. Această femeie bolnavă de cancer a decis să ceară ajutor și mijlocire la Domnul, prin Sfântul Nectarie, înainte de operație… și s-a vindecat! Total! Pe locul unde erau cele două tumori au rămas doar două cicatrici. Apropiindu-se hramul Sfântului în noiembrie, am făcut acest grup de zece persoane și ne-am dus să îi mulțumim pentru ajutor. Eu însă nu îl cunoșteam încă pe Sfântul Nectarie. Dar s-a făcut el cunoscut, și încă cum! Ceea ce știam despre el citisem în cele două acatiste ale sale și toate cele scrise acolo le-am crezut, din toată ființa mea. Odată ajunsă acolo, mi-am dat seama de adevărul celor scrise și pot să mărturisesc că am simțit și miros de mir pe străzile Eghinei, la fel ca și lângă racla cu moaștele Sfântului. Eu, fiind începătoare în ale Ortodoxiei, m-am gândit la înșelare, dar starea de lacrimi și de zdrobire erau cu siguranță daruri de la cei din înălțime. Mărturisesc că e adevărat că rugându-te cu capul sprijinit de patul sfântului, primești vindecare, după credință, în dar, chiar și dacă nu ceri. Eu avem două chisturi pe ovar și au dispărut efectiv, deși eu nu cerusem vindecare trupească, ci sufletească, căci asta era durerea mea cea mai mare. Dar știe Domnul ce avem nevoie și fără să cerem... (Sfântul Nectarie - minuni în România , ediție îngrijită de Ciprian Voicilă, Editura Egumenița, 2010, pp. 211-213)