![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Să zicem că această persoană este credincioasă. Și că a trăit, de bine de rău, creștinește. Crezând în Dumnezeu, în Hristos, în Evanghelie, și crezând că a fost botezat.
Și, fiind în vârstă, moare. Ce vă imaginați, că la porțile Raiului o să i se înfățișeze Sf. Petru, care o să-i spună: "Well, tu ai crezut că ai fost botezat, dar de fapt noi am verificat registrele și nu ai fost botezat, așa că.... în iad cu tine " ???!!!!!!!!! Serios, chiar așa credeți ?
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
Teoretic, si tu ai putea sa vinzi tot ce ai si sa traiesti din sapat santuri.
Ce, n-ai sa te mantuiesti? Botezul nu e un simplu gest ritual ca la neoprotestanti. Botezul e un bun real, mai presus de toate bunurile pamantesti, la care tot omul poate si trebuie sa ravneasca.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 06.10.2015 at 02:01:21. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-un astfel de caz, o persoana care traieste, de bine de rau, crestineste, "o persoana care crede in Dumnezeu, in Hristos, in Evanghelie" face tot ce poate ca sa obtina certitudinea ca a fost botezat. Aceasta, deoarece Hristos, in care crede persoana respectiva a spus in Evanghelia in care crede persoana respectiva ca cei care cred si se boteaza se vor mantui.
|
||||
|
||||
![]()
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Si cei botezati cu nisip nu se vor mantui?
|
||||
|
||||
![]()
Depinde. Dacă nisipul acela avea în el măcar o moleculă de apă.....
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman. "Laudato si, mi Signore, per frate Uento et per aere et nubilo et sereno et onne tempo, per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento" - Sfântul Francisc de Assisi |
|
|||
|
|||
![]()
-in primul rand trebuie mentionat ca botezul exista doar in ortodoxie, in Biserica Ortodoxa, papistasii si ceilalti nu sunt botezati,ei au primit un pseudo-botez si trebuie botezati ortodox, daca vin la ortodoxie
|
|
|||
|
|||
![]()
Cei care sunt botezati in biserica ortodoxa de stil vechi intra tot la pseudo-botez?
|
|
||||
|
||||
![]()
Din moment ce mântuirea vine din Hristos (capul) înspre Biserică (trupul) această mântuire poate să curgeă doar înăuntrul Bisericii. Nu contează cât de asemănător eÈti cu Biserica sau nu, dacă eÈti catolic de rit roman sau de rit bizantin, dacă eÈti stilist sau âvechi credinciosâ, tot eÈti în stare de schismă, adică despărÈit de Trupul lui Hristos, despărÈirea e tot despărÈire, schisma e tot schismă.
Last edited by Wryetui; 06.01.2016 at 17:18:35. |
|