![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Încă din 2011 le-am spus unor prieteni din clerul monahal că nu mai e mult până când prislopiștii și petruvodiștii se vor încăiera cu ură în spațiul public. Două gheare ale aceluiași drac, dracul habotniciei sectare. Două tumori ecleziologice concurente, luptându-se care să declanșeze cancerul în BOR.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu-i nevoie să fii profet ca să anticipezi unde va duce agitația sectară din interiorul Bisericii, e o simplă luptă pentru putere, foarte asemănătoare cu cele din viața politică.
|
|||
|
|||
![]()
Corect. :)
Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 22:22:46. |
|
|||
|
|||
![]()
Problema nu e unde a gresit/daca a gresit par. Arsenie Boca.
Problema cea mare si de plans este ca niste mireni, sunt deplin incredintati ca Biserica nu mai are Duhul Sfant pentru a discerne ce e bine si ce rau, ce se cuvine si ce nu. Dar ei in schimb, il au. Mai deplans decat o eventuala nepotrivita canonizare, sunt aceste suflete ratacite asemenea stilistilor care tot pentru o nalucire, s-au vazut pe ei insisi vrednici de a lovi in Biserica lui Hristos.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
-se vede ca nu prea ai inteles nimic, Biserica suntem toti comuniunea dintre sfinti,duhovnici,preoti,mireni,si sinod -tu faci greseala de a considera Biserica Dealul Patriarhiei ? -si normal ca Biserica are Duhul Sfant si sinodul daca pastreaza dreapta credinta ortodoxa si respinge ereziile papistase,ecumenism...dar se pare ca le cam accepta daca organizeaza saptamana de rugaciune in comun cu ereticii -Sfantul Maxim Marturisitorul [doar un calugar] era singur si cu el era Adevarul, tot sinodul gresea |
|
|||
|
|||
![]()
ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)
Părintele Arsenie Boca: "Deci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământești, ori de câte ori sunt trimiși ? Reîncarnarea lor (deși numai unul, Ilie sau Ioan pune problema așa, ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării." Asadar Părintele Arsenie Boca combătea teoria indiană a reîncarnării generale ca să sustină propria teorie a reîncarnării si metempsihozei speciale Ilie-înger-Ioan-Înger- Zian. DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!??? "Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renuntând la linia Sfintilor Părinti si apucându-o pe calea spectaculozitătii ieftine cu multă durere să întelegem aceasta si să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui. Dar si Părintele Arsenie Papacioc mărturiseste că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai multi, să-l laude, să-l iubească si să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viată: Părintele Arsenie Papacioc nu mintea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte): "Eu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credinciosi dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-si pervertească credinta. Eram odată mai multi tineri la el, la Sâmbăta de Sus, si ne-a spus, printre alte: "Vedeti locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie". Pentru că am văzut si auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit si mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, întelegând că multi mă vor lua drept ucenicul lui. " Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:09:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Dar nu inseamna ca e mai putin eretic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfântul Maxim era singur doar în Bizanț și împrejurimi, dar nu fiindcă ceilalți erau foarte atașați de erezia monotelită, ci de frica împăratului. Alături de Maxim și împotriva monotelismului a fost de la bun început Biserica Romei, apoi Ierusalimul, sirienii și o bună parte din episcopii nord-africani. E adevărat că numărul susținătorilor săi s-a restrâns mai târziu, dar aceasta s-a datorat lașității în fața persecuțiilor imperiale, nu forței de convingere a monotelismului.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|