Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2015, 21:06:39
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

Încă din 2011 le-am spus unor prieteni din clerul monahal că nu mai e mult până când prislopiștii și petruvodiștii se vor încăiera cu ură în spațiul public. Două gheare ale aceluiași drac, dracul habotniciei sectare. Două tumori ecleziologice concurente, luptându-se care să declanșeze cancerul în BOR.
Vechi 11.10.2015, 21:49:55
flying's Avatar
flying flying is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.03.2010
Locație: MIGREZ PRIN DIFERITE LOCURI ALE INIMII IN CAUTAREA LUI DUMNEZEU
Religia: Ortodox
Arrow

Citat:
În prealabil postat de Mihailc Vezi mesajul
Încă din 2011 le-am spus unor prieteni din clerul monahal că nu mai e mult până când prislopiștii și petruvodiștii se vor încăiera cu ură în spațiul public. Două gheare ale aceluiași drac, dracul habotniciei sectare. Două tumori ecleziologice concurente, luptându-se care să declanșeze cancerul în BOR.
...daca inca din 2011 le-ati spus...e indubitabil,sunteti profet .Propun sa fiti canonizat in locul Parintelui Arsenie.Trebuie insa sa asteptati la rand primul canonizat va fi crisstiann.Nu te supara dar priveste care comentarii pe secunda poate posta si ai sa intelegi ca ,totusi,merita.
Vechi 11.10.2015, 22:01:28
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de flying Vezi mesajul
...daca inca din 2011 le-ati spus...e indubitabil,sunteti profet .Propun sa fiti canonizat in locul Parintelui Arsenie.Trebuie insa sa asteptati la rand primul canonizat va fi crisstiann.Nu te supara dar priveste care comentarii pe secunda poate posta si ai sa intelegi ca ,totusi,merita.
Poate canonisit...
Nu-i nevoie să fii profet ca să anticipezi unde va duce agitația sectară din interiorul Bisericii, e o simplă luptă pentru putere, foarte asemănătoare cu cele din viața politică.
Vechi 11.10.2015, 22:06:56
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Nu-i nevoie să fii profet ca să anticipezi unde va duce agitația sectară din interiorul Bisericii, e o simplă luptă pentru putere, foarte asemănătoare cu cele din viața politică.
Corect. :)

Last edited by ovidiu b.; 11.10.2015 at 22:22:46.
Vechi 11.10.2015, 22:21:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Problema nu e unde a gresit/daca a gresit par. Arsenie Boca.

Problema cea mare si de plans este ca niste mireni, sunt deplin incredintati ca Biserica nu mai are Duhul Sfant pentru a discerne ce e bine si ce rau, ce se cuvine si ce nu.
Dar ei in schimb, il au.

Mai deplans decat o eventuala nepotrivita canonizare, sunt aceste suflete ratacite asemenea stilistilor care tot pentru o nalucire, s-au vazut pe ei insisi vrednici de a lovi in Biserica lui Hristos.
Vechi 12.10.2015, 00:01:44
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Problema nu e unde a gresit/daca a gresit par. Arsenie Boca.

Problema cea mare si de plans este ca niste mireni, sunt deplin incredintati ca Biserica nu mai are Duhul Sfant pentru a discerne ce e bine si ce rau, ce se cuvine si ce nu.
Dar ei in schimb, il au.

Mai deplans decat o eventuala nepotrivita canonizare, sunt aceste suflete ratacite asemenea stilistilor care tot pentru o nalucire, s-au vazut pe ei insisi vrednici de a lovi in Biserica lui Hristos.
de unde le scornesti taica
-se vede ca nu prea ai inteles nimic, Biserica suntem toti comuniunea dintre sfinti,duhovnici,preoti,mireni,si sinod
-tu faci greseala de a considera Biserica Dealul Patriarhiei ?
-si normal ca Biserica are Duhul Sfant si sinodul daca pastreaza dreapta credinta ortodoxa si respinge ereziile papistase,ecumenism...dar se pare ca le cam accepta daca organizeaza saptamana de rugaciune in comun cu ereticii
-Sfantul Maxim Marturisitorul [doar un calugar] era singur si cu el era Adevarul, tot sinodul gresea
Vechi 12.10.2015, 00:05:58
crisstiann crisstiann is offline
Banned

Data înregistrării: 06.10.2015
Implicit

ne facem ca nu vedem domnu Ovidiu aceste citate din care se vede ca P Boca credea in reincarnare (chiar daca nu cea hindusa)

Părintele Arsenie Boca:
"€žDeci îngerii pot reveni pe pământ în trupuri pământești, ori de câte ori sunt trimiși ? Reîncarnarea lor (deși numai unul, Ilie sau Ioan pune €žproblema€ așa, €“ ca să nu generalizăm), nu mai e propriu-zis doctrina indiană a reîncarnării."€

As™adar Părintele Arsenie Boca combătea teoria indiană a reîncarnării generale ca să sust›ină propria teorie a reîncarnării s™i metempsihozei speciale Ilie-înger-Ioan-Înger- Zian.

DECI PARINTELE ARSENIE BOCA CARE ERA INSELAT CREDEA CA E REINCARNAREA SFANTULUI PROOROC ILIE !!!???

"Ce păcat că Părintele Arsenie Boca s-a pierdut renunt›ând la linia Sfint›ilor Părint›i s™i apucându-o pe calea spectaculozităt›ii ieftine cu multă durere să înt›elegem aceasta s™i să plângem, dacă putem, pentru mântuirea lui.

Dar s™i Părintele Arsenie Papacioc mărturises™te că a auzit aceasta chiar de la Părintele Arsenie Boca care o striga în gura mare, să o audă cât mai mult›i, să-l laude, să-l iubească s™i să i se închine ca unui prooroc sfânt aflat în viat›ă:

Părintele Arsenie Papacioc nu mint›ea când ne spunea (scriu din cele ce îmi aduc aminte):

"€žEu care l-am cunoscut pe Arsenie, acum când sunt întrebat de credincios™i dacă este bine să-i citească Acatistul vreau nu vreau trebuie să le spun câte ceva, ca să nu se smintească, să nu-s™i pervertească credint›a. Eram odată mai mult›i tineri la el, la Sâmbăta de Sus, s™i ne-a spus, printre alte: "€žVedet›i locurile acestea, pe aici am fost acum 300 de ani cu duhul lui Ilie"€.

Pentru că am văzut s™i auzit atâtea lucruri neortodoxe de la el când am fost călugărit s™i mi s-a pus numele Arsenie m-am întristat, înt›elegând că mult›i mă vor lua drept ucenicul lui. "

Last edited by crisstiann; 12.10.2015 at 00:09:30.
Vechi 12.10.2015, 00:08:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
-se vede ca nu prea ai inteles nimic, Biserica suntem toti comuniunea dintre sfinti,duhovnici,preoti,mireni,si sinod
Da, dar nu toti la fel, fiecare cu darul lui, unii ar trebui sa aiba darul..tacerii.

Citat:
-tu faci greseala de a considera Biserica Dealul Patriarhiei ?
Si tu faci greseala sa consideri ca nu?

Citat:
-si normal ca Biserica are Duhul Sfant si sinodul daca pastreaza dreapta credinta ortodoxa si respinge ereziile papistase,ecumenism...dar se pare ca le cam accepta daca organizeaza saptamana de rugaciune in comun cu ereticii
Deja parca aud vocea unui dreptmaritor al Sfantului Calendar.

Citat:
-Sfantul Maxim Marturisitorul [doar un calugar] era singur si cu el era Adevarul, tot sinodul gresea
Orice eretic isi poate gasi consolare in ideea asta.
Dar nu inseamna ca e mai putin eretic.
Vechi 12.10.2015, 00:20:32
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de crisstiann Vezi mesajul
Povești de adormit creiere fanatizate!

Sfântul Maxim era singur doar în Bizanț și împrejurimi, dar nu fiindcă ceilalți erau foarte atașați de erezia monotelită, ci de frica împăratului.

Alături de Maxim și împotriva monotelismului a fost de la bun început Biserica Romei, apoi Ierusalimul, sirienii și o bună parte din episcopii nord-africani. E adevărat că numărul susținătorilor săi s-a restrâns mai târziu, dar aceasta s-a datorat lașității în fața persecuțiilor imperiale, nu forței de convingere a monotelismului.
Vechi 11.10.2015, 22:00:37
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Ai foarte mare dreptate. Eu, personal, n-am nici o treabă dacă va fi canonizat sau nu părintele Arsenie, nu am nevoie de o canonizare pentru a-mi întări convigerile. Nici nu am de gând să semnez vreo petiție sau să fac ceva în sensul canonizării. Dar relația mea cu părintele nu o poate schimba argumente precum cele aduse de antiecumenism. Din păcate nu reușesc să le ignor. Nu sunt adeptul exagerilor prislopiștilor (deși în trecut am fost unul chiar foarte înflăcărat)...sunt mai degrabă adeptul credinței propovăduite de mănăstiri care merg pe linia celor din Sfântul Munte, spre exemplu, Mănăstirea Oașa...tipicul slujbelor, psaltică, icoane bizantine, raportarea monahilor față de mireni.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare