![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Astăzi est post sau nu?
|
|
||||
|
||||
![]()
Este post.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
||||
|
||||
![]()
Cel mai probabil pentru toți cei care sărbătoresc hramul azi este dezlegare la pește. Normal, depinde de chiriacul locului.
Pentru noi toți ceilalți, este post.
|
||||
|
||||
![]()
In calendarul meu nu este mentionat ca e dezlegare la peste. Este o sarbatoare in zi de miercuri deci e zi de post. Pana si miile de sarmale pregatite la Iasi sunt de post.
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae) |
|
||||
|
||||
![]()
Eu nu vorbeam de ce scrie-n calendar: acolo scrie post și gata.
Eu am zis cu totul altceva. De ex, la cel de-al doilea hram al bisericii din parohia unde locuiesc, hram care a fost într-o vineri, a fost dezlegare la pește. În iulie, ca să fie clar că n-a coincis cu vreo altă sărbătoare. Episcopul locului, așa cum poate rândui perioade de post la vreme de nevoință, tot așa poate dezlega la vreme de sărbătoare. Acum e mai clar?
|
||||
|
||||
![]()
Va multumesc mult pentru lamuriri. In calendarul meu nu scria nimic iar in calendarul de pe telefon arata intr-adevar ca e post.
|
|