Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.11.2015, 13:35:52
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mela me Vezi mesajul
Fie ca e vorba de probleme familiale, de serviciu, dragoste sau boala, moartea cuiva drag, razboi etc - de ce suferim asa mult in viata aceasta?
Mie imi vine in minte ca pentru pacatele noastre, pentru pacatul stramosesc, desi ma gandesc ca acesta a fost rascumparat cu sangele Mantuitorului.
Totusi, de ce atata suferinta, chin de multe ori oricat de puternici am fi?
Ca avem lectii de invatat care probabil nu ne-am aratat dispusi sa le invatam pe alta cale, de buna voie.
Vechi 25.11.2015, 15:46:20
oitza ratacita's Avatar
oitza ratacita oitza ratacita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.05.2015
Locație: RO
Implicit

"Atunci când nu trăiești cu Hristos, trăiești în melancolie, în necaz, în frământare, în strâmtorare; nu trăiești corect.....Marele medicament este ca omul să se dăruiască slujirii lui Hristos. Toate se tămăduiesc. Toate lucrează după rânduială. Iubirea lui Dumnezeu le preface pe toate, le sfințește, le îndreaptă, le schimbă." (Din Ne vorbește părintele Porfirie – Viața și cuvintele, Editura Egumenița, 2003, p. 171)
"Fiecare persoana este responsabila de desfasurarea intregului univers fizic si spiritual. Cel mai mic gest al nostru pune lumea in vibratie si ii modifica starea. (...) Deci niciodata actiunea noastra nu se infaptuieste intr-un cerc absolut inchis."(Pr. D. Staniloae)
Reply With Quote
Vechi 25.11.2015, 22:53:54
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Un posibil motiv al suferinței este și acela că ne ferim să căutăm întâlnirea cu noi înșine, cu adâncul ori înaltul propriei persoane.
Onestitatea întâlnirii cu oglinda conștiinței de sine este aducătoare de izbăvire.
Dar ne este frică, se pare, să facem acest pas sanogen al înfruntării propriei persoane și atunci ne risipim în atâtea altele...
Și cum să nu suferim când lăsăm ogorul sufletului neîngrijit, plin de ghimpi și de mărăcini și chiar de...vulpi?
Reply With Quote
Vechi 25.11.2015, 22:53:57
NihilsineDeo NihilsineDeo is offline
Junior Member

Data înregistrării: 25.11.2015
Implicit De ce sufera copiii?

Multi dintre copiii din zilele noastre nu traiesc bucuriile specifice acesti varste. Suntem constienti de adevaratele cauze?
Reply With Quote
Vechi 25.11.2015, 23:34:02
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

De ce am trai daca nu ar exista suferinta ? Nu ar avea nici un sens. Trebuie sa intelegem ceva din suferinta noastra si suferinta altor persoane. E si asta un ajutor pentru mantuirea sufletului.

https://www.youtube.com/watch?v=ODCzqsneuq8
Reply With Quote
Răspunde

Tags
pacat, suferinta

Thread Tools
Moduri de afișare