![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
1. Cât de bun este Dumnezeu cu Israel, cu cei drepți la inimă.
2. Iar mie, puțin a fost de nu mi-au alunecat picioarele, puțin a fost de nu s-au poticnit pașii mei. 3. Că am pizmuit pe cei fără de lege, când vedeam pacea păcătoșilor. 4. Că n-au necazuri până la moartea lor și tari sunt când lovesc ei. 5. De osteneli omenești n-au parte și cu oamenii nu sunt biciuiți. 6. Pentru aceea îi stăpânește pe ei mândria și se îmbracă cu nedreptatea și silnicia. 7. Din răutatea lor iese nedreptatea și cugetele inimii lor ies la iveală. 8. Gândesc și vorbesc cu vicleșug, nedreptate grăiesc de sus. 9. Până la cer ridică gura lor și cu limba lor străbat pământul. 10. Pentru aceasta poporul meu se ia după ei și găsește că ei sunt plini de zile bune 11. Și zice: "Cum? știe aceasta Dumnezeu? Are cunoștință Cel Preaînalt? 12. Iată, aceștia sunt păcătoși și sunt îndestulați. Veșnic sunt bogați". 13. Iar eu am zis: "Deci, în deșert am fost drept la inimă și mi-am spălat întru cele nevinovate mâinile mele, 14. Că am fost lovit toată ziua și mustrat în fiecare dimineață". 15. Dacă aș fi grăit așa, iată aș fi călcat legământul neamului fiilor Tăi. 16. Și mă frământam să pricep aceasta, dar anevoios lucru este înaintea mea. 17. Până ce am intrat în locașul cel sfânt al lui Dumnezeu și am înțeles sfârșitul celor răi: 18. Într-adevăr pe drumuri viclene i-ai pus pe ei și i-ai doborât când se înălțau. 19. Cât de iute i-ai pustiit pe ei! S-au stins, au pierit din pricina nelegiuirii lor. 20. Ca visul celui ce se deșteaptă, Doamne, în cetatea Ta chipul lor de nimic l-ai făcut. 21. De aceea s-a bucurat inima mea și rărunchii mei s-au potolit. 22. Că eram fără de minte și nu știam; ca un dobitoc eram înaintea Ta. Dar eu sunt pururea cu Tine. 23. Apucatu-m-ai de mâna mea cea dreaptă. Cu sfatul Tău m-ai povățuit și cu slavă m-ai primit. 24. Că pe cine am eu în cer afară de Tine? Și afară de Tine, ce am dorit pe pământ? 25. Stinsu-s-a inima mea și trupul meu, Dumnezeul inimii mele și partea mea, Dumnezeule, în veac. 26. Că iată cei ce se depărtează de Tine vor pieri; nimicit-ai pe tot cel ce se leapădă de Tine. 27. Iar mie a mă lipi de Dumnezeu bine este, a pune în Domnul nădejdea mea, ca să vestesc toate laudele Tale în porțile fiicei Sionului. (Psalmul 72) |
|
|
|||
|
|||
|
1. Cât de iubite sunt locașurile Tale, Doamne al puterilor!
2. Dorește și se sfârșește sufletul meu după curțile Domnului; inima mea și trupul meu s-au bucurat de Dumnezeul cel viu. 3. Că pasărea și-a aflat casă și turtureaua cuib, unde-și va pune puii săi: 4. Altarele Tale, Doamne al puterilor, Împăratul meu și Dumnezeul meu. 5. Fericiți sunt cei ce locuiesc în casa Ta; în vecii vecilor Te vor lăuda. 6. Fericit este bărbatul al cărui ajutor este de la Tine, Doamne; suișuri în inima sa a pus, 7. În valea plângerii, în locul care i-a fost pus. Că binecuvântare va da Cel ce pune lege, 8. Merge-vor din putere în putere, arăta-Se-va Dumnezeul dumnezeilor în Sion. 9. Doamne, Dumnezeul puterilor, auzi rugăciunea mea! Ascultă, Dumnezeul lui Iacob! 10. Apărătorul nostru, vezi Dumnezeule și caută spre fața unsului Tău! 11. Că mai bună este o zi în curțile Tale decât mii. Ales-am a fi lepădat în casa lui Dumnezeu, mai bine, decât a locui în locașurile păcătoșilor. 12. Că mila și adevărul iubește Domnul; Dumnezeu har și slavă va da. Dumnezeu nu va lipsi de bunătăți pe cei ce umblă întru nerăutate. 13. Doamne al puterilor, fericit este omul cel ce nădăjduiește întru Tine. (Psalmul 83) |
|
|
|||
|
|||
|
1. De aș grăi în limbile oamenilor și ale îngerilor, iar dragoste nu am, făcutu-m-am aramă sunătoare și chimval răsunător.
2. Și de aș avea darul proorociei și tainele toate le-aș cunoaște și orice știință, și de aș avea atâta credință încât să mut și munții, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. 3. Și de aș împărți toată avuția mea și de aș da trupul meu ca să fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi folosește. 4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuiește, nu se laudă, nu se trufește. 5. Dragostea nu se poartă cu necuviință, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândește răul. 6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr. 7. Toate le suferă, toate le crede, toate le nădăjduiește, toate le rabdă. 8. Dragostea nu cade niciodată. Cât despre proorocii - se vor desființa; darul limbilor va înceta; știința se va sfârși; 9. Pentru că în parte cunoaștem și în parte proorocim. 10. Dar când va veni ceea ce e desăvârșit, atunci ceea ce este în parte se va desființa. 11. Când eram copil, vorbeam ca un copil, simțeam ca un copil; judecam ca un copil; dar când m-am făcut bărbat, am lepădat cele ale copilului. 12. Căci vedem acum ca prin oglindă, în ghicitură, iar atunci, față către față; acum cunosc în parte, dar atunci voi cunoaște pe deplin, precum am fost cunoscut și eu. 13. Și acum rămân acestea trei: credința, nădejdea și dragostea. Iar mai mare dintre acestea este dragostea. (Epistola întâia către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, cap. 13) .................................................. .................................................. .................................................. .................. Dumnezeu nu isi ia inapoi darurile - Teodor Danalache - http://www.crestinortodox.ro/editori...le-142629.html Darul nu este conditionat de credinta omului Referitor la "imnul dragostei" (I Corinteni 13, 1-13), Sfantul Vasile cel Mare a fost intrebat: "Cum poate cineva, fara dragoste, sa dobandeasca atata credinta, incat sa mute muntii, sau sa dea toate averile saracilor, sau sa-si dea trupul ca sa se arda?" La aceasta, Sfantul Vasile a raspuns: "Daca ne vom aduce aminte de Domnul, Care a zis: "Toate faptele lor le fac ca sa fie priviti de oameni" (Matei 23, 5) si de raspunsul Lui catre cei care I-au zis: "Doamne, Doamne, au nu in numele Tau am proorocit si nu in numele Tau am scos demoni si nu in numele Tau minuni multe am facut?" (Matei 7, 22), catre care a raspuns: "Niciodata nu v-am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine cei ce lucrati faradelegea" (Luca 13, 23), nu pentru ca au mintit, ci pentru ca au folosit rau darul lui Dumnezeu, spre placerile proprii, lucru ce este strain de dragostea cea catre Dumnezeu, atunci vom putea intelege fara dificultate cele zise." |
|
|
|||
|
|||
|
1. Ridicat-am ochii mei la munți, de unde va veni ajutorul meu.
2. Ajutorul meu de la Domnul, Cel ce a făcut cerul și pământul. 3. Nu va lăsa să se clatine piciorul tău, nici nu va dormita Cel ce te păzește. 4. Iată, nu va dormita, nici nu va adormi Cel ce păzește pe Israel. 5. Domnul te va păzi pe tine; Domnul este acoperământul tău, de-a dreapta ta. 6. Ziua soarele nu te va arde, nici luna noaptea. 7. Domnul te va păzi pe tine de tot răul; păzi-va sufletul tău. 8. Domnul va păzi intrarea ta și ieșirea ta de acum și până în veac. (Psalmul 120) Last edited by crinrin; 11.02.2016 at 15:05:19. |
|
|
|||
|
|||
|
1. La ieșirea lui Israel din Egipt, a casei lui Iacob dintr-un popor barbar,
2. Ajuns-a Iuda sfințirea Lui, Israel stăpânirea Lui. 3. Marea a văzut și a fugit și Iordanul s-a întors înapoi. 4. Munții au săltat ca berbecii și dealurile ca mieii oilor. 5. Ce-ți este ție, mare, că ai fugit? Și ție Iordane, că te-ai întors înapoi? 6. Munților, că ați săltat ca berbecii și dealurilor, ca mieii oilor? 7. De fața Domnului s-a cutremurat pământul, de fața Dumnezeului lui Iacob, 8. Care a prefăcut stânca în iezer, iar piatra în izvoare de apă. 9. Nu nouă, Doamne, nu nouă, ci numelui Tău se cuvine slavă, pentru mila Ta și pentru adevărul Tău, 10. Ca nu cumva să zică neamurile: "Unde este Dumnezeul lor?" 11. Dar Dumnezeul nostru este în cer, în cer și pe pământ toate câte a voit a făcut. 12. Idolii neamurilor sunt argint și aur, lucruri de mâini omenești: 13. Gură au și nu vor grăi; ochi au și nu vor vedea; 14. Urechi au și nu vor auzi; nări au și nu vor mirosi; 15. Mâini au și nu vor pipăi; picioare au și nu vor umbla, nu vor glăsui cu gâtlejul lor. 16. Asemenea lor să fie cei ce-i fac pe ei și toți cei ce se încred în ei. 17. Casa lui Israel a nădăjduit în Domnul; ajutorul lor și apărătorul lor este. 18. Casa lui Aaron a nădăjduit în Domnul; ajutorul lor și apărătorul lor este. 19. Cei ce se tem de Domnul au nădăjduit în Domnul; ajutorul lor și apărătorul lor este. 20. Domnul și-a adus aminte de noi și ne-a binecuvântat pe noi; a binecuvântat casa lui Israel, a binecuvântat casa lui Aaron, 21. A binecuvântat pe cei ce se tem de Domnul, pe cei mici împreună cu cei mari. 22. Sporească-vă Domnul pe voi, pe voi și pe copiii voștri! 23. Binecuvântați să fiți de Domnul, Cel ce a făcut cerul și pământul. 24. Cerul cerului este al Domnului, iar pământul l-a dat fiilor oamenilor. 25. Nu morții Te vor lăuda pe Tine, Doamne, nici toți cei ce se coboară în iad, 26. Ci noi, cei vii, vom binecuvânta pe Domnul de acum și până în veac. (Psalmul 113) Last edited by crinrin; 11.02.2016 at 15:10:47. |
|
|
|||
|
|||
|
1. Strigați Domnului tot pământul, slujiți Domnului cu veselie, intrați înaintea Lui cu bucurie.
2. Cunoașteți că Domnul, El este Dumnezeul nostru; El ne-a făcut pe noi și nu noi. 3. Iar noi, poporul Lui și oile pășunii Lui. Intrați pe porțile Lui cu laudă și la curțile Lui, cu cântări lăudați-L pe El. 4. Cântați numele Lui, că bun este Domnul; în veac este mila Lui și din neam în neam adevărul Lui. (Psalmul 99) Last edited by crinrin; 11.02.2016 at 15:13:18. |
|
|
|||
|
|||
![]() 1. Deoarece mulți s-au încercat să alcătuiască o istorisire despre faptele deplin adeverite între noi, 2. Așa cum ni le-au lăsat cei ce le-au văzut de la început și au fost slujitori ai Cuvântului, 3. Am găsit și eu cu cale, preaputernice Teofile, după ce am urmărit toate cu de-amănuntul de la început, să ți le scriu pe rând, 4. Ca să te încredințezi despre temenicia învățăturii pe care ai primit-o. 5. Era în zilele lui Irod, regele Iudeii, un preot cu numele Zaharia din ceata preoțească a lui Abia, iar femeia lui era din fiicele lui Aaron și se numea Elisabeta. 6. Și erau amândoi drepți înaintea lui Dumnezeu, umblând fără prihană în toate poruncile și rânduielile Domnului. 7. Dar nu aveau nici un copil, deoarece Elisabeta era stearpă și amândoi erau înaintați în zilele lor. 8. Și pe când Zaharia slujea înaintea lui Dumnezeu, în rândul săptămânii sale, 9. A ieșit la sorți, după obiceiul preoției, să tămâieze intrând în templul Domnului. 10. Iar toată mulțimea poporului, în ceasul tămâierii, era afară și se ruga. 11. Și i s-a arătat îngerul Domnului, stând de-a dreapta altarului tămâierii. 12. Și văzându-l, Zaharia s-a tulburat și frică a căzut peste el. 13. Iar îngerul a zis către el: Nu te teme, Zaharia, pentru că rugăciunea ta a fost ascultată și Elisabeta, femeia ta, îți va naște un fiu și-l vei numi Ioan. 14. Și bucurie și veselie vei avea și, de nașterea lui, mulți se vor bucura. 15. Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură amețitoare și încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt. 16. Și pe mulți din fiii lui Israel îi va întoarce la Domnul Dumnezeul lor. 17. Și va merge înaintea Lui cu duhul și puterea lui Ilie, ca să întoarcă inimile părinților spre copii și pe cei neascultători la înțelepciunea drepților, ca să gătească Domnului un popor pregătit. 18. Și a zis Zaharia către înger: După ce voi cunoaște aceasta? Căci eu sunt bătrân și femeia mea înaintată în zilele ei. 19. Și îngerul, răspunzând, i-a zis: Eu sunt Gavriil, cel ce stă înaintea lui Dumnezeu. Și am fost trimis să grăiesc către tine și să-ți binevestesc acestea. 20. Și iată vei fi mut și nu vei putea să vorbești până în ziua când vor fi acestea, pentru că n-ai crezut în cuvintele mele, care se vor împlini la timpul lor. 21. Și poporul aștepta pe Zaharia și se mira că întârzie în templu. 22. Și ieșind, nu putea să vorbească. Și ei au înțeles că a văzut vedenie în templu; și el le făcea semne și a rămas mut. 23. Și când s-au împlinit zilele slujirii lui la templu, s-a dus la casa sa. 24. Iar după aceste zile, Elisabeta, femeia lui, a zămislit și cinci luni s-a tăinuit pe sine, zicând: 25. Că așa mi-a făcut mie Domnul în zilele în care a socotit să ridice dintre oameni ocara mea. 26. Iar în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu, într-o cetate din Galileea, al cărei nume era Nazaret, 27. Către o fecioară logodită cu un bărbat care se chema Iosif, din casa lui David; iar numele fecioarei era Maria. 28. Și intrând îngerul la ea, a zis: Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei. 29. Iar ea, văzându-l, s-a tulburat de cuvântul lui și cugeta în sine: Ce fel de închinăciune poate să fie aceasta? 30. Și îngerul i-a zis: Nu te teme, Marie, căci ai aflat har la Dumnezeu. 31. Și iată vei lua în pântece și vei naște fiu și vei chema numele lui Iisus. 32. Acesta va fi mare și Fiul Celui Preaînalt se va chema și Domnul Dumnezeu Îi va da Lui tronul lui David, părintele Său. 33. Și va împărăți peste casa lui Iacov în veci și împărăția Lui nu va avea sfârșit. 34. Și a zis Maria către înger: Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu știu de bărbat? 35. Și răspunzând, îngerul i-a zis: Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine și puterea Celui Preaînalt te va umbri; pentru aceea și Sfântul care Se va naște din tine, Fiul lui Dumnezeu se va chema. 36. Și iată Elisabeta, rudenia ta, a zămislit și ea fiu la bătrânețea ei și aceasta este a șasea lună pentru ea, cea numită stearpă. 37. Că la Dumnezeu nimic nu este cu neputință. 38. Și a zis Maria: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău! Și îngerul a plecat de la ea. 39. Și în acele zile, sculându-se Maria, s-a dus în grabă în ținutul muntos, într-o cetate a seminției lui Iuda. 40. Și a intrat în casa lui Zaharia și a salutat pe Elisabeta. 41. Iar când a auzit Elisabeta salutarea Mariei, pruncul a săltat în pântecele ei și Elisabeta s-a umplut de Duh Sfânt, 42. Și cu glas mare a strigat și a zis: Binecuvântată ești tu între femei și binecuvântat este rodul pântecelui tău. 43. Și de unde mie aceasta, ca să vină la mine Maica Domnului meu? 44. Că iată, cum veni la urechile mele glasul salutării tale, pruncul a săltat de bucurie în pântecele meu. 45. Și fericită este aceea care a crezut că se vor împlini cele spuse ei de la Domnul. 46. Și a zis Maria: Mărește sufletul meu pe Domnul. 47. Și s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu, 48. Că a căutat spre smerenia roabei Sale. Că, iată, de acum mă vor ferici toate neamurile. 49. Că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic și sfânt este numele Lui. 50. Și mila Lui în neam și în neam spre cei ce se tem de El. 51. Făcut-a tărie cu brațul Său, risipit-a pe cei mândri în cugetul inimii lor. 52. Coborât-a pe cei puternici de pe tronuri și a înălțat pe cei smeriți, 53. Pe cei flămânzi i-a umplut de bunătăți și pe cei bogați i-a scos afară deșerți. 54. A sprijinit pe Israel, slujitorul Său, ca să-Și aducă aminte de mila Sa, 55. Precum a grăit către părinții noștri, lui Avraam și seminției lui, în veac. 56. Și a rămas Maria împreună cu ea ca la trei luni; și s-a înapoiat la casa sa. 57. Și după ce s-a împlinit vremea să nască, Elisabeta a născut un fiu. 58. Și au auzit vecinii și rudele ei că Domnul a mărit mila Sa față de ea și se bucurau împreună cu ea. 59. Iar când a fost în ziua a opta, au venit să taie împrejur pruncul și-l numeau Zaharia, după numele tatălui său. 60. Și răspunzând, mama lui a zis: Nu! Ci se va chema Ioan. 61. Și au zis către ea: Nimeni din rudenia ta nu se cheamă cu numele acesta. 62. Și au făcut semn tatălui său cum ar vrea el să fie numit. 63. Și cerând o tăbliță, el a scris, zicând: Ioan este numele lui. Și toți s-au mirat. 64. Și îndată i s-a deschis gura și limba și vorbea, binecuvântând pe Dumnezeu. 65. Și frica i-a cuprins pe toți care locuiau împrejurul lor; și în tot ținutul muntos al Iudeii s-au vestit toate aceste cuvinte. 66. Și toți care le auzeau le puneau la inimă, zicând: Ce va fi, oare, acest copil? Căci mâna Domnului era cu el. 67. Și Zaharia, tatăl lui, s-a umplut de Duh Sfânt și a proorocit, zicând: 68. Binecuvântat este Domnul Dumnezeul lui Israel, că a cercetat și a făcut răscumpărare poporului Său; 69. Și ne-a ridicat putere de mântuire în casa lui David, slujitorul Său, 70. Precum a grăit prin gura sfinților Săi prooroci din veac; 71. Mântuire de vrăjmașii noștri și din mâna tuturor celor ce ne urăsc pe noi. 72. Și să facă milă cu părinții noștri, ca ei să-și aducă aminte de legământul Său cel sfânt; 73. De jurământul cu care S-a jurat către Avraam, părintele nostru, 74. Ca, fiind izbăviți din mâna vrăjmașilor, să ne dea nouă fără frică, 75. Să-I slujim în sfințenie și în dreptate, înaintea feței Sale, în toate zilele vieții noastre. 76. Iar tu, pruncule, prooroc al Celui Preaînalt te vei chema, că vei merge înaintea feței Domnului, ca să gătești căile Lui, 77. Să dai poporului Său cunoștința mântuirii întru iertarea păcatelor lor, 78. Prin milostivirea milei Dumnezeului nostru, cu care ne-a cercetat pe noi Răsăritul cel de Sus, 79. Ca să lumineze pe cei care șed în întuneric și în umbra morții și să îndrepte picioarele noastre pe calea păcii. 80. Iar copilul creștea și se întărea cu duhul. Și a fost în pustie până în ziua arătării lui către Israel. (Sfânta Evanghelie după Luca, cap. 1) Last edited by crinrin; 24.12.2015 at 13:57:43. |
![]() |
| Thread Tools | |
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Un chestionar cosmologic original | neica_nimeni_altul | Teologie si Stiinta | 151 | 04.12.2012 21:55:57 |
| biblia | AlexieOmulLuiDumnezeu | Rugaciuni | 0 | 19.09.2011 18:33:45 |
| Original Apocalipsa? | JeanneArc | Secte si culte | 3 | 20.11.2010 16:21:37 |
| Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara | pac_man_c | Generalitati | 5 | 28.12.2009 04:52:06 |
| biblia | The_Fallen | Despre Biserica Ortodoxa in general | 28 | 04.10.2009 13:47:18 |
|
|