Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.11.2015, 13:31:32
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Alin, copilul needucat e o himeră. Orice copil învață, orice copil capătă o educație.
Dacă nu o face nimeni în mod organizat cu el, o va face singur, în virtutea curiozității înăscute și a stimulilor ambientali.
Ca urmare rămâne întrebarea: cine și înspre ce finalități ne educă pruncii?
În ce mă privește am ales să ofer eu educație sexuală copiilor mei, înainte sau împotriva a ceea ce le oferă ca alternativă lumea, maidanul, școala postmodernistă și guvernele cutărescului.

O educație sexuală în școli este absolut vitală. Copiii noștri sunt deja, de la vârste foarte fragede, stimulați către narcoza erosului, plin mii de mijloace. E vital să fie apărați de acest morb. E vital să li se ofere explicații adecvate puterii lor de înțelegere. E vital ca Biserica, prin oamenii ei înțelepți și binevoitori să spună copiilor tot adevărul, iar nu numai o parte. Tăcerea și rușinea sunt cele mai proaste alegeri în privința educației sexuale. Dacă nu îi educăm noi, creștinește, îi vor educa alții cum vor pofti.
Asta vrem?
Reply With Quote
Vechi 27.11.2015, 20:14:14
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
O educație sexuală în școli este absolut vitală. Copiii noștri sunt deja, de la vârste foarte fragede, stimulați către narcoza erosului, plin mii de mijloace. E vital să fie apărați de acest morb. E vital să li se ofere explicații adecvate puterii lor de înțelegere. E vital ca Biserica, prin oamenii ei înțelepți și binevoitori să spună copiilor tot adevărul, iar nu numai o parte.
Tăcerea și rușinea sunt cele mai proaste alegeri în privința educației sexuale. Dacă nu îi educăm noi, creștinește, îi vor educa alții cum vor pofti.
Asta vrem?
Adică, responsabilitatea cade tot pe umerii părinților care sunt datori să-și educe copiii creștinește, responsabilitate care mai târziu va reveni și omenilor Bisericii. Însă, cu replici de genul "veniți la biserică" nu se rezolvă problemele.

Ce spuneți această școală?: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE

Păcat asemenea școli sunt foarte rare și nu mulți și-ar permite asemenea școli. Păcat că Biserica nu se implică mai mult în asemenea proiecte, în contextul în care statul este tot mai dezinteresat. La Constanța s-a putut și, din câte știu, școli asemănătoare sunt la Tmișoara și la Cluj.
Reply With Quote
Vechi 27.11.2015, 23:22:02
ahilpterodactil
Guest

Implicit

De măi Ovidiu, așa ar fi bine... Dar cine să se ocupe de asta, că oamenii "mari" au treburi mai importante iar noi ăștia mici nu contăm prea mult, nu-i așa?
Ființele forumistice nu contează decât, eventual, la noile alegeri electorale....:)

*
Nu pricep în ruptul capului de ce o țară care își vrea binele nu găsește validă unitatea dintre Biserică, stat și familie.
De ce, de ce... Că nu e duh de unitate, d-aia. Nici măcar în Biserică, așa cum e pe la noi pe pământ, se pare...
Și de ce nu-i duh de unitate?
Chiar așa, de ce?
Reply With Quote
Vechi 10.12.2015, 11:25:19
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Adică, responsabilitatea cade tot pe umerii părinților care sunt datori să-și educe copiii creștinește, responsabilitate care mai târziu va reveni și omenilor Bisericii. Însă, cu replici de genul "veniți la biserică" nu se rezolvă problemele.

Ce spuneți această școală?: https://www.youtube.com/watch?v=M6Rd2TVuZYE

Păcat asemenea școli sunt foarte rare și nu mulți și-ar permite asemenea școli. Păcat că Biserica nu se implică mai mult în asemenea proiecte, în contextul în care statul este tot mai dezinteresat. La Constanța s-a putut și, din câte știu, școli asemănătoare sunt la Tmișoara și la Cluj.
TOTAL de acord cu tine. Cand se vrea, se poate!

Thread Tools
Moduri de afișare