![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Plecând de aici: http://www.credo.ro/catehism2.php?q=4, îmi explică și mie cineva, CUM se poate mântui cineva în viața de dincolo?
Să fie clar, că poate nu s-a înțeles: eu am o problemă cu termenii folosiți, nu cu credința (care e și a mea) că rugăciunile Bisericii îi ajută pe cei trecuți la Domnul.
|
|||
|
|||
![]()
Dragos, Aici dai examenul; Dincolo primesti bursa si vacanta (sau deportarea in gulag vesnic).
|
|
||||
|
||||
![]()
Tinere, problema mea nu e legată de ce-mi explici tu. Mersi oricum.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mă, tu ești turc?
Am zis eu altceva? Recitește ce am scris eu și ce a scris Antonia și cine și cum și când este mântuit. Și mai ales CE este mântuirea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Ai raspunsul la inceput, mantuirea inseamna "dobandirea vietii celei vesnice" Mantuirea inseamna ajungerea in Rai (ca asta inseamna dobandirea vietii vesnice). Ala din Iad daca ajunge in Rai inseamna ca s-a mantuit. Mai clar de atat nu se poate explica. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Discutia incepe sa devieze de la subictul originar.
|
|
|||
|
|||
![]()
,,Care este însemnătatea botezului ?
,,De nu se va naște cineva din apă și din Duh, nu va putea să intre în împărăția lui Dumnezeu” (Ioan 3, 5) răspunde Mântuitorul unui fariseu, pe nume Nicodim, care L-a întrebat cum poate omul să vadă împărăția cea veșnică. Așadar, cei nebotezați nu pot intra în împărăția cerurilor și nici nu se pot bucura de darurile pe care Dumnezeu le revarsă prin botez asupra creștinului." Sursa: http://www.ortodoxia.md/2011/03/cele...xplicarea-lor/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
25. ... Învățătorule, ce să fac ca să moștenesc viața de veci? 27. Iar el, răspunzând, a zis: Să iubești pe Domnul Dumnezeul tău din toată inima ta și din tot sufletul tău și din toată puterea ta și din tot cugetul tău, iar pe aproapele tău ca pe tine însuți. 28. Iar El i-a zis: Drept ai răspuns, fă aceasta și vei trăi. Deci astea 2 sunt suficiente ( fara botez ). In plus, e discutabil daca "a te naste din apa si Duh" inseamna botez ortodox ( sau orice alt botez ). |
|