![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Ca sa revin ontopic, parerea mea este ca prostia/inteligenta unui om sunt chestiuni ce tin pur si simplu de perspectiva personala.Toti suntem si destepti si prosti in acelasi timp.
Sa ne turnam cenusa in cap si sa facem "mea culpa" pt gafe din trecut nu rezolva nimic, eventual ne-ar face sa ne simtim inferiori fata de restul lumii..rest care nu e perfect, nici el. De ex toti am facut gafe, toti am gresit in anumite situatii sau fata de anumite persoane, lasandu-le o impresie eronata despre noi si "creierasul" nostru.Este usor sa spui despre cutare sau cutare ca e prost, daca ceea ce-ai vazut din omul respectiv este exact momentul cand gafa.Dar sa generalizezi si sa cataloghezi , e totul alta poveste. Prostia poate insemna neatentie( ca in cazul lui Ahil, cand a cazut in apa), poate insemna "naivitate impardonabila", ca sa-l citez pe AlinB, in cazul meu, cand am fost fraierita cu catelul PUG, poate insemna multe chestii..depinde de conjuctura respectiva...Asta nu inseamna ca suntem prosti in general. Sa crezi contrariul inseamna sa incurajezi judecata superficiala, sa dai apa la moara unor oameni care nici ei nu sunt perfecti si care poate iti sunt inferiori tie din anumite pcte de vedere, sa se creada deasupra ta..In fond si la urma urmei sa crezi ca esti limitat inseamna sa nu te respecti. Respectul de sine si parerea buna despre tine, sau dimpotriva absenta lor, isi vor pune amprenta asupra ta si asupra felului cum te percep ceilalti.Respecta-te tu in primul rand si vei merita si respectul celor din jur. Si indrazneste...Dumnezeu te ajuta dar sa te culci pe o ureche si sa te bazezi doar pe ajutorul lui Dumnezeu, nu stiu daca e solutia potrivita.Dumnezeu ii ajuta si pe cei care se ajuta singuri. Sa va dau un ex concret ![]() Daca e ceva ce-am invatat pe propria mea piele este: 1.crede in tine si-n valorile tale si invata-le sa le folosesti corect 2.la gunoi cu timiditatea si falsa modestie.Lauda de sine nu miroase a bine...corect..dar nici cand esti destept si taci ca melcul din gura nu te ajuta..Oameni mediocri si mai jos ca tine ajung sa te devanseze sau sa fie preferati in detrimentul tau, tocmai pentru ca au indraznit, au vorbit, s-au gudurat, si-a aratat cea mai buna "fateta" a lor fata de persoanele potrivite, in momentul potrivit. 3.Nu renunta la lupta dar lupta corect..niciodata denigrandu-l pe altul sau punandu-l pe el intr-o postura proasta nu te va face pe tine mai bun. Viata intr-adevar e o jungla, dar nu sunt de acord ca daca nu musti, vei fi muscat.Chiar nu e nevoie sa musti, doar sa gasesti propria ta metoda sa razbati. 4.Trecutul e trecut si nu trebuie sa traiesti in el.Poti in schimb sa pastrezi din el amintirile frumoase sau chestiile constructive, care te ajuta sa mergi mai departe.Iarta-te tu in primul rand daca vrei ca si ceilalti sa te ierte. 5.Ai mereu incredere in tine si-n instinctele tale.Informeaza-te, alege ce-i mai bun pentru tine, fii pregatit sa suporti consecintele bune sau rele ale deciziilor tale.Si oricare ar fi aceste urmari,nu regreta deciziile tale.Ai ales corect la momentul respectiv si cu mentalitatea respectiva.Daca e ceva ce vei schimba in viitor va fi felul cum vei gandi.Daca nu faci propriile tale greseli, n-ai cum sa reusesti. 6.Am lasat-o ultima, desi nu e ultima..e poate cea mai importanta...De fiecare data cand ai cazut, ridica-te...aduna-ti toate fortele si resursele, roaga-te, inconjoara-te de cartile sau oamenii potriviti care te pot trage in sus..sunt multi care isi dau cu presupusul despre ceea ce-ar trebui sa faci in cutare sau cutare situatie, dar aminteste-ti ca tu si numai tu poti schimba ceva in viata ta.Restul e doar teoria "cutiei de chibrituri". Toate principiile astea care mi le-am format si pe care incerc sa le aplic personal in viata nu ma fac mai desteapta sau nu ma feresc sa o gafez din cand in cand in cand. Dar cu siguranta ma ajuta sa ma inteleg mai bine pe mine insami, sa-mi dau seama unde am gresit si sa ma indrept.
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|