![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
In crestinism, Hristos a facut o evaluare pe intelesul omului - talantii.
Eu cred ca Imparatia Lui Dumnezeu se intinde pana unde fiinta mai pastreaza cel putin uzul ratiunii. Mai jos este intunericul.
Last edited by florin.oltean75; 10.02.2016 at 22:46:24. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Un om care face fapte rele nu este neaparat un om irational, nu este nebun, ci mai degraba un om care isi foloseste prost ratiunea. Te iluzionezi singur cu povestea "budhista" cum ca nu exista rau, ci e vorba doar de "ignoranta" care se vindeca de la sine prin nu stiu cate mii de cicluri de reincarnare.
|
||||
|
||||
|
Mahayana - Despre Bodhisattva
Cine este Bodhisattva? Oricine isi doreste din tot sufletul, ca intreaga umanitate, toate fapturile, indiferent de lumile in care exista, sa atinga perfectiunea fericirii vesnice. Cine neglijeaza fie si o singura faptura, nu poate fi Bodhisattva.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Asa cum orice faptura poate primi darul Harului (constiinta, libertate de decizie, clarvedere). Inclusiv Biblia dezvaluie limpede acest adevar (nu prin parabole care necesita talcuiri). ============ NUMERI 22 28. Domnul a deschis gura magaritei, si ea a zis lui Balaam: "Ce ti-am facut, de m-ai batut de trei ori?" 29. Balaam a raspuns magaritei: "Pentru ca ti-ai batut joc de mine; daca as avea o sabie in mana, te-as ucide pe loc." 30. Magarita a zis lui Balaam: "Nu sunt eu oare magarita ta pe care ai calarit in tot timpul pana in ziua de azi? Am eu oare obicei sa-ti fac asa?" Si el a raspuns: "Nu." 31. Domnul a deschis ochii lui Balaam, si Balaam a vazut pe Ingerul Domnului stand in drum, cu sabia scoasa in mana. Si s-a plecat si s-a aruncat cu fata la pamant. 32. Ingerul Domnului i-a zis: "Pentru ce ti-ai batut magarita de trei ori? Iata, Eu am iesit ca sa-ti stau impotriva, caci drumul pe care mergi este un drum care duce la pierzare, inaintea Mea. 33. Magarita M-a vazut si s-a abatut de trei ori dinaintea Mea; daca nu s-ar fi abatut dinaintea Mea, pe tine te-as fi omorat, iar pe ea as fi lasat-o vie." ============== Uimitor, pentru magarita avem toate insusirile sufletului omenesc adunate in - ratiune si sensibilitate. Un exemplu cand pentru Dumnezeu un suflet de animal este mai pretios decat un suflet uman. ========== In budhism, respectul si dragostea se cultiva fata de toate fapturile.
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
te inseli amice. Fizicienii care au inventat bomba atomica nu si-au folosit ratiunea pentru a inventa acesta arma? Faceau ei parte din Imparatia lui Dumnezeu sau din Imparatia intunericului?
|
|||
|
|||
|
Ei au crezut ca o fac pentru o cauza buna.
Inselarile ratiunii..
|
|||
|
|||
|
tie nu iti prea place buddha bar, pare-mi-se :)
| Moduri de afișare | |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Citate preferate, cugetari, vorbe de duh | silverstar | Generalitati | 1175 | 03.08.2016 15:54:36 |
| Cugetari ORTODOXE ! | cristiboss56 | Pocainta | 80 | 02.07.2015 22:05:47 |
| Cugetari si Citate Ortodoxe | adorcrysti | Generalitati | 90 | 12.11.2014 22:55:18 |
| Cugetari despre Hristos | florin.oltean75 | Generalitati | 55 | 07.04.2012 11:13:01 |
| Cugetari de Craciun | florin.oltean75 | Generalitati | 5 | 25.12.2011 21:14:10 |
|
|