![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Suna cam egoist ce-ti spun, pentru marea ta dragoste, nu? Dar oare, degeaba ne-au lasat scris atatia parinti pe cine putem sa trecem si pe cine nu, pe bilet?! Ei pot fi trecuti doar pe acatiste si pomeniti in rugaciunile personale! Ca sa intelegi mai bine, fiindca multi ani am zacut intr-o stare care nu-mi dadea voie sa fiu pomenita la Sf. Liturghie, desi am fost de nenumarate ori pomenita, iti spun ca nu asta m-a ridicat din groapa. Intr-o buna zi, m-a sunat o sora sa ma intrebe daca sunt bine pentru ca simte acut ca TREBUIE sa se roage pentru mine. Si ma intreba ce am patit. Nu stia ea ce era cu mine atunci dar, pentru ca mergea regulat la biserica si ducea o viata duhovniceasca, a simtit ca am nevoie de ajutor. Deci, chiar daca fusesem pomenita regulat la Sf. Liturghie, sora mea simtea ca am nevoie de rugaciune! N-o fi potrivit, dar imi vin in minte versetele de mai jos, deoarece se intampla de multe ori ca noi sa mergem la biserica, sa-i trecem pe toti pe lista, parintele sa se roage pentru toti iar noi sa gandim ca gata, ne-am facut treaba, ne-am achitat de datorie. Si nu ne mai rugam pentru cei pe care-i stim ca traiesc cu pacate grele. Dar stim ca am facut ceva pentru ei - i-am trecut pe bilet la Sf. Liturghie. Iar ei nu capata niciun folos. 11. Voi însă ziceți: Dacă un om va spune tatălui sau mamei: Corban! adică: Cu ce te-aș fi putut ajuta este dăruit lui Dumnezeu, 12. Nu-l mai lăsați să facă nimic pentru tatăl său sau pentru mama sa. 13. Și astfel desființați cuvântul lui Dumnezeu cu datina voastră pe care singuri ați dat-o. Și faceți multe asemănătoare cu acestea. Si nu mai vorbi de sfintenie, ca nu sfintii de noi suntem pomeniti la Sf. Liturghie ci bolnavii si pacatosii de noi - ce nu (mai) avem pacate mari, nemarturisite, care sa ne impiedice sa fim pomeniti la Sf. Liturghie. Last edited by crinrin; 04.03.2016 at 17:28:02. |
|