![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sunt foarte dezamagit de "dedesubturile" tale, Delia. Un nou nascut este pur sufleteste si inainte de botez, iar botezul este raspunsul omului la chemarea lui Dumnezeu pentru mantuirea sa, un angajament. Botezul asupra trupului nu are niciun efect, nici daca botezatul moare imediat dupa botez, fiindca metehnele trupesti pe care sufletul este destinat sa le indure pe parcursul vietii, nu se curata. Pacatul "stramosesc", fara de care nimeni nu se poate naste(decat Mantuitorul), este contactul sexual(instinctual, animalic, trupesc...). 6. Că iată întru fărădelegi m-am zămislit și în păcate m-a născut maica mea. (Psalmi50,6) Casatoria se bazeaza pe atractia trupesca a mirilor si asta nu e in favoarea mantuirii. Orice casatorie incepe de la o privire placuta; exceptie, orbii. Trupul nu este un rau in sine, dar trebuie smerit mereu. 11. Iubiților, vă îndemn ca pe niște străini ce sunteți și călători aici pe pământ, să vă feriți de poftele cele trupești care se războiesc împotriva sufletului. (1Petru2,11) Daca sufletul se razboieste cu poftele trupesti(si in cadrul cununiei) sufletul se cuvine sa fie protejat.