![]() |
![]() |
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Am sa-mi permit sa dau si eu o reteta de pasca, care iese tot timpul delicioasa..:)
Pasca cu aluat fraged Ingrediente Aluat: 25 gr unt 1 galbenus de ou 2 linguri smantana 1 lingura zahar 1 praf de copt 1 lingurita zahar pudra vanilat faina Umplutura: 650 gr branza de vaci mai cremoasa 2 linguri mascarpone 3 oua + 1 ou pentru uns 2 albusuri de ou 1 praf de sare 1 cana zahar coaja rasa de lamaie 1 lingura esenta rom 50 gr stafide 2 lingurite zahar pudra vanilat 1-2 linguri gris (sau faina alba) Mod de preparare Aluatul: Intr-un bol amestecam untul, smantana, zaharul si galbenusul. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, apoi faina treptat pana obtinem un aluat omogen si nelipicios. Formam o bila din el, il invelim in folie alimentara si il dam 20-30 de minute la frigider. Umplutura: Branza o rupem bucatele cu mana si o punem in robot. Ouale le mixam impreuna cu albusurile, un praf de sare si le punem peste branza. Adaugam zaharul si dam totul prin robot pana consistenta devine cremoasa si o rasturnam intr-un bol. Incorporam cu o lingura mascarponele, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie, stafidele (oprim cateva pentru decor) si la final putin gris. Scoatem aluatul din frigider, presaram faina pe masa de lucru si intindem o foaie potrivit de groasa. Ungem o tava de tarta cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam foaia de aluat acoperind si marginile tavei. O intepam cu furculita, punem umplutura si o nivelam. Batem un ou spuma, cu un pensonas ungem pasca, iar deasupra din stafidele oprite facem o cruce. Introducem tava in cuptorul incins pentru 50-60 de minute, pana pasca este bine coapta iar deasupra are o culoare rumena frumoasa. O scoatem cand este gata si o lasam sa se raceasca. Sper ca nu v-am facut prea pofta! :)
Pentru un om cu picioarele goale, fericirea e o pereche de pantofi.Pentru un om care poarta pantofi vechi,fericirea este o pereche de pantofi noi,iar pentru omul care nu are picioare,fericirea este sa mearga descult. Masoara fericirea cu ceea ce ai,nu cu ceea ce-ti lipseste! |
|
|