Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.03.2016, 23:56:15
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
când cu o furie vehementă țăranii dau năvala asupra curților nobililor și execută 17 persoane din nobilimea de aici, printe cari 12 membri ai vechei familii Kristyori, de origine română, dar cu timpul catolicizați și maghiarizați. [/i]
Acum sa fim seriosi, care unguri au fost acum 1000 de ani "Unguri-Oiguli" originali cu jaca?

Ungurii-Oiguri cei veniti in anul 890 au murit in Germania pe campul de batalie langa Augsburg, si au murit aparand cu sabia ORTODOXIA UNGUREASCA cea adevarata. Stim ca nemtii nu au crutat nici un Ungur fie el ortodox sau care nu a apucat sa se boteze.

Dar cand au venit in Ardel, vesticii au impus ca doar "catolic si magiarizat" poti detine casa si pamant. "Ortodox" trebuia sa te duci la bordei, si sa devi roman.

Last edited by Ion Pop; 30.03.2016 at 23:37:29.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2016, 00:04:34
Valkorion Valkorion is offline
Banned

Data înregistrării: 24.03.2016
Locație: Eternal Throne, The Spire, Zakuul
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul
Acum sa fim seriosi, care unguri au fost acum 1000 de ani "Unguri-Oiguli" originali cu jaca?

Ungurii-Oiguri cei venit in anul 890 au murit in Germania pe campul de batalie langa Augsburg, si au murit aparand cu sabia ORTODOXIA UNGUREASCA cea adevarat. Stim ca nemtii nu au crutat nici un Ungur fie el ortodox sau care nu a apucat sa se boteze.

Dar cand au venit in Ardel, vesticii au impus ca doar "catolic si magiarizat" poti detine casa si pamant. "Ortodox" trebuia sa te duci la bordei, si sa devi roman.
Cred sinteti insasi fantezia intrupata. De ce nu scrieti romane istorice? Poate punem de o colaborare: eu scriu partea cu SF.
Hai sa va spun un secret, aflat la curtea de la Dromund Kaas: Ardealul a fost civilizat in primul rind de maghiari si, chiar inaintea lor cu un secol sau doua, de evreii ashkenazi, adica khazari. A propos, Salajul si parte din Bihor e pamint Ashkhenazi toata ziua: khazarii au fost acolo inaintea rominilor.
Hai ca va dadui material de combustie spontana, pardon, analiza. Ma rog, analiza cum o faceti dvs. Inca ceva: mincati piinea occidentalilor, in "tinuturile rinului", si ii porcaiti mai ceva ca o propaganda in vreme de razboi. Macar eu, cind eram la fel de isteric anti-Vest, nu ma deplasam un picometru dincolo de vama Bors.
Reply With Quote
Vechi 29.03.2016, 09:23:34
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Ion Pop Vezi mesajul

Ungurii-Oiguri cei venit in anul 890 au murit in Germania pe campul de batalie langa Augsburg, si au murit aparand cu sabia ORTODOXIA UNGUREASCA cea adevarat. Stim ca nemtii nu au crutat nici un Ungur fie el ortodox sau care nu a apucat sa se boteze.

Deci, conform istoriei așa cum o înțelegeți D-vs., maghiarii din Transilvania sunt de fapt nemți, iar românii din Transilvania sunt de fapt maghiari ortodocși cărora datorită religiei li s-a interzis să mai fie unguri.

Acuma, recunosc, s-ar putea să nu fi înțeles eu bine ce vreți să spuneți, ținând cont de româna D-vs. execrabilă. Dacă așa stau lucrurile, îmi cer scuze anticipat

P.S. "cei venit"; "cea adevărat": nu cumva sunteți ungur ?!
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 29.03.2016 at 09:25:44.
Reply With Quote
Vechi 30.03.2016, 23:38:45
Ion Pop Ion Pop is offline
Banned

Data înregistrării: 19.02.2011
Locație: Tinuturile Rinului, Germania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
nu cumva sunteți ungur ?!
Poate ca sunt?