Citat:
În prealabil postat de CristianR
De dragul limbii române mi-am permis să te corectez; de fapt, să-Èi cer să te corectezi singur, dacă vrei.
Nu trebuie să fii prof. de gramatică, e de ajuns să mai arunci câte un ochi în gramatica de gimnaziu.
Exemplele pe care le-ai dat aici sunt corecte, cu precizarea că âsă le fiiâ nu e imperativ, ci conjunctiv, la fel ca în formularea ta din postarea asupra căreia Èi-am atras atenÈia. Imperativ s-ar scrie: âFii!â.
Cu un singur i se scrie la negativ (âNu fiâ).
Ètiu că nu eÈti om mândru Èi nu te superi, de-aia mi-am permis faÈă de tine; Èi pentru că eu sunt :)
|
Nu mă aburii că ți-e dragă limba romînă căci imperativ este și Fii!, și Să fii! și Să le fii!
Deci eu am învățat gramatica de gimnaziu bine și mai trag și cu ochii pe net, deci sfatul tău e penibil din moment ce este pe net orice vrei. Tu spui de gramatica din gimnaziu ca să mă umilești, neobservînd că încercînd să mă corectezi dai cu bățul în baltă și ne stropești pe toți cu analfabetismul tău... corector.
Deci Fii liniștit!.. căci altfel devi penibil! Deci nu-ți fă griji pentru că știu destulă gramatică! Dar nu am pretenții să mă iei de lingvist sau de profesor de română așa cum ai vrea tu. Nu sunt profesor ci am fost cîndva un elev bun... inclusiv la gramatică.