Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.12.2010, 20:07:04
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Religia: Ortodox
Implicit Dumnezeu E etern

Dumnezeu a fost este si va ramane etern ,este un termen pe care nu l intelegem ,mergem pe faptul ca orice are un inceput ,Dumnezeu nu are nici inceput nici sfarsit ori cat de mult am dezbate aceasta discutie.Chiar nu puteti intelege asta?
Vechi 02.12.2010, 22:37:20
Rearbottoms Rearbottoms is offline
Banned

Data înregistrării: 30.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de costel Vezi mesajul
Cine l-a creat pe Dumnezeu, este o intrebare proprie celui ce nu vede dincolo de lumea creata. Este intrebarea omului cazut in pacat. Omul care s-a ridicat din pacat nu mai cauta raspuns la astfel de intrebari, ci la intrebari de genul: cum sa devin mai placut lui Dumnezeu.
Nu.
Este intrebarea omului care nu e multumit sa stea toata ziua sa manance seminte. E intrebarea omului inteligent care incepe sa-si puna anumite intrebari existentiale. Aici se vede diferenta dintre om si animal, noi avem o activitate cerebrala intensa, noi gandim. E in natura noastra sa cercetam, suntem niste fiinte inteligente (o spun iar).
Daca lumea ar fi ca tine (nu vreau sa te jignesc), astazi nu ai fi scris pe forum, pentru ca forumul nu exista. Defapt, nu ar fi existat nici internet sau PC-uri, circuite integrate sau sisteme de calcul in general. Oamenii care ti-au pus la dispozitie toate aceste facilitati sunt oamenii de stiinta care si-au pus anumite intrebari la care au cautat raspuns.
Inca din cele mai vechi timpuri, omul a actionat asa. Intai, oamenii locuiau in pesteri intunecate si reci, pana cand un curios a descoperit focul; si-au confectionat unelte, si-au construit adaposturi etc. Cum? studiind, punandu-si intrebari, cautand si gasind raspunsuri, nemultumiti de necunoastere. Ce se intampla in ziua de azi e fix acelasi lucru, dar intrebarile pe care ni le punem, raspunsurile pe care le cautam sunt de o cu totul alta magnitudine (dovada a evolutiei).

Daca omul se multumea cu informatii fara demonstratii aferente, astazi habar nu aveam de ce exista ciclul zi-noapte, spre exemplu. Spuneam ca: "asa a vrut Domnul". Bine bine, asa o fi vrut, dar mai concret? [atentie, nu iau pe nimeni la misto, sunt cat se poate de serios]

In concluzie,
"Crede si nu cerceta e o mare minciuna / Am pierdut secole incercand sa luam luna-n mana" - desi Parazitii in general nu spun lucruri prea inteligente - aici au cam nimerit-o.

Last edited by Rearbottoms; 02.12.2010 at 23:23:51.
Reply With Quote
Vechi 28.03.2013, 22:30:35
zetuioan1979 zetuioan1979 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 28.03.2013
Implicit Dumnezeu

Crede cineva ca dumnezeu e creierul uman?????
Reply With Quote
Vechi 28.03.2013, 23:28:54
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de rafella Vezi mesajul
Cred ca cu toti ne-am pus intrebarea asta macar o data in viata.

Cine la creat pe dumnezeu?
Eu care mi-am pus o sumedenie de intrebari, si Doamne muuuulte au fost proaste, la o asemenea intrebare proasta nu am putut ajunge.
Mi-as si pus cu siguranta alta intrebare: Ce sau Cine este Dumnezeu? Cum in majoritatea religiilor (cel putin cele monoteiste) Dumnezeu este atotputernic si vesnic (practic stiind asta nu s-ar mai fi nascut intrebarea asta stupida) nu putea fi creat. Si (lucru pe care l-au spus si altii si cu siguranta l-au gandit mult mai multi) cum sa iti pui intrebarea cine la creat pe Dumnezeu daca El e Dumnezeu? Daca Dumnezeu a fost creat, pentru ca ar fi avut nevoie de asta, cel care L-a creat nu ar fi avut aceeasi nevoie?
Intrebarea in sine este in nonsens.
Vechi 28.03.2013, 23:29:29
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de zetuioan1979 Vezi mesajul
Crede cineva ca dumnezeu e creierul uman?????
In cazul asta, creierul uman cine l-a creat?
Vechi 28.03.2013, 23:31:16
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Rearbottoms Vezi mesajul
Nu.
Este intrebarea omului care nu e multumit sa stea toata ziua sa manance seminte. E intrebarea omului inteligent care incepe sa-si puna anumite intrebari existentiale. Aici se vede diferenta dintre om si animal, noi avem o activitate cerebrala intensa, noi gandim. E in natura noastra sa cercetam, suntem niste fiinte inteligente (o spun iar).
Daca lumea ar fi ca tine (nu vreau sa te jignesc), astazi nu ai fi scris pe forum, pentru ca forumul nu exista. Defapt, nu ar fi existat nici internet sau PC-uri, circuite integrate sau sisteme de calcul in general. Oamenii care ti-au pus la dispozitie toate aceste facilitati sunt oamenii de stiinta care si-au pus anumite intrebari la care au cautat raspuns.
Inca din cele mai vechi timpuri, omul a actionat asa. Intai, oamenii locuiau in pesteri intunecate si reci, pana cand un curios a descoperit focul; si-au confectionat unelte, si-au construit adaposturi etc. Cum? studiind, punandu-si intrebari, cautand si gasind raspunsuri, nemultumiti de necunoastere. Ce se intampla in ziua de azi e fix acelasi lucru, dar intrebarile pe care ni le punem, raspunsurile pe care le cautam sunt de o cu totul alta magnitudine (dovada a evolutiei).

Daca omul se multumea cu informatii fara demonstratii aferente, astazi habar nu aveam de ce exista ciclul zi-noapte, spre exemplu. Spuneam ca: "asa a vrut Domnul". Bine bine, asa o fi vrut, dar mai concret? [atentie, nu iau pe nimeni la misto, sunt cat se poate de serios]

In concluzie,
"Crede si nu cerceta e o mare minciuna / Am pierdut secole incercand sa luam luna-n mana" - desi Parazitii in general nu spun lucruri prea inteligente - aici au cam nimerit-o.
Cu siguranta cine se intreaba asta nu e in stare sa inventeze PC-ul si nici internetul. Dar asa unii, doar pentru ca nu cred si se bazeaza pe dovezi (desi nu inteleg prea mult) se cred superiori celor care nu au nevoie de dovezi palpabile pentru a crede.
Vechi 29.04.2016, 19:27:43
BrianaTiba BrianaTiba is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.04.2016
Smile De unde a aparut dumnezeu??!

Dumnezeu a aparut dintr-o lumina intr-un intuneric imens. Dupa a creat universul, iar apoi ne-a creat pe noi si lumea noastra.
Reply With Quote
Vechi 29.04.2016, 20:38:10
antoniap
Guest

Implicit

N-ar fi mai bine sa ne intrebam de unde a aparut pacatul si sa luptam impotriva lui?
Dar noi insine de unde si cum am aparut? Fara indoiala si Dumnezeu era de fata cand am fost conceputi. El ne-a dat suflet, El ne-a ocrotit ca sa nu ni se intample ceva si, mai ales, sa nu fim avortati. Apoi, ne-a sfintit sufletul prin botez. Apoi, cu acest trup si cu acest suflet ne lasa sa alegem ce e mai potrivit pentru mantuirea noastra...
Pe Dumnezeu il cunoastem atat cat ne permite El. Il putem cunoaste prin iubire, nu prin calitatile noastre cu care tot El ne-a inzestrat.
Reply With Quote
Vechi 30.04.2016, 07:23:14
Copacel Copacel is offline
Banned

Data înregistrării: 02.08.2015
Implicit

Citat:
În prealabil postat de BrianaTiba Vezi mesajul
Dumnezeu a aparut dintr-o lumina intr-un intuneric imens. Dupa a creat universul, iar apoi ne-a creat pe noi si lumea noastra.
Dumneze nu a aparut.El exista.Este vorba despre energiile necreate ale Duhului Sfant.
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
De ce ne-a creat Dumnezeu? Templier Knight Generalitati 6 17.03.2011 17:56:39
De ce Dumnezeu ne a creat? KittyNou Generalitati 186 13.09.2010 21:47:09
Cine a fost creat primul oul sau gaina?! T-Bone Generalitati 13 25.08.2007 19:36:20