![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Astăzi e cu vegetale. Fă așa, combină-l cu rugăciune și fapte bune și te vei mîntui. Excepțiile le știe fiecare împreună cu duhovnicul lui.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Postul nou, pentru omul modern sa fie nepost. Ceva peste inecat in smantana. Macar.
|
|||
|
|||
![]()
E adevarat ca postul era negru sau cu paine si apa. Dar tot ce a stabilit Biserica in timp este bun, probabil din cauza slabiciunii credinciosilor a fost stabilit un post care sa fie accesibil oricui. Oricum, chiar si in Posturile mari, sambata si duminica nu se poate tine post negru sau numai cu paine. Iar cei bolnavi si slabiti nu pot tine post negru, poate unii nu stiu ca sunt bolnavi si o sa se simta si mai rau. Postul nu este pentru imbolnavirea credinciosului, de aceea a fost stabilit un post ca sa nu fie nimeni afectat.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
ispiteste pe om niciodata.A crede ca Dumnezeu iti cere sa duci un post peste masura ta este o ispita, dar nu de la Dumnezeu. Insa poti sa ajungi la postul desavarsit, adica postul negru cu mult exercitiu duhovnicesc si multa credinta si rugaciune. Ilarion Argatu spunea ca sintagma de "post-negru" vin din popor insa in dogma exista doar notiunea de ajunare. Deci ajunarea(fara apa si fara mancare) este postul negru. Acum nu as recomanda nimanui fie ca-i sanatos sau bolnav sa faca post negru pe canicula(ca tot a venit vara). Apoi daca esti bolnav ,sa duci postul pe masura bolii tale.De obicei daca boala te impiedica sa postesti pe ramura alimentatiei, atunci incearca sa tii un post mai ambitios pe alta ramura: judecarea aproapelui, mai multa milostenie(fie baneasca fie duhovniceasca), mai multa rugaciune, etc Adica daca nu poti tine post pe un anumit domeniu de activitate , incearca sa compensezi cu post mai ambitios pe alte domenii de activitate. Last edited by Copacel; 12.05.2016 at 21:29:36. |
|
|||
|
|||
![]()
Postul in Biserica se face numai impreuna cu rugaciunea, altfel e regim. Pe de alta parte exista tratamente cu ajutorul alimentatiei, chiar si doctorii le folosesc. In SUA am citit despre un doctor care vindeca aproape orice boala doar prin alimentatie (inclusiv produse animale). Chiar si peritonita o descria tratata asa, sau cancerul.
Stiu de mult povestea cu un preot venit din Rep. Moldova, care la 65 de ani a aflat ca trebuie sa ii fie amputate ambele picioare din cauza tromboflebitei. A citit intr-o carte despre beneficiile curei cu cruditati si seminte si a tinut-o pana a murit, la 100 de ani. Pe langa faptul ca s-a vindecat de tromboflebita, dupa cativa ani i s-a innegrit parul si a fost in vigoare pana la 100 de ani. Un alt tratament este cura bazata in principal pe fructe, dar pe o perioada determinata, pentru ca e posibil ca zaharurile sa afecteze pancreasul. Steve Jobs era adeptul postului negru si a dietei cu fructe (numele Apple vine de aici), a facut cancer la pancreas (nu stiu daca are vreo legatura cu dieta lui), deci trebuie intrbat mai intai medicul si facute analize. |
|
|||
|
|||
![]()
Dar pe bolnavul de cancer care face radioterapie l-ai intrebat cum se simte ?
|
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cine mai tine post negru?! | Daniel_7 | Generalitati | 55 | 09.02.2018 17:29:45 |
post negru | tigruta25 | Generalitati | 20 | 14.09.2014 01:38:17 |
Postul negru | bogdanc | Sfintele Pasti - Invierea Domnului | 20 | 04.05.2013 15:39:27 |
post negru | cristina mioara | Generalitati | 28 | 29.07.2011 13:40:19 |
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? | mihailt | Generalitati | 21 | 10.09.2010 10:24:12 |
|