Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.06.2016, 21:11:57
GMihai's Avatar
GMihai GMihai is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.02.2015
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Igor_Paslusnik Vezi mesajul
Te rog frumos, Cătăline, eu am dovedit științific că evoluția nu există... :)
Deci, pe de o parte, ii avem pe Botos Remus Emilian, Catalin2 si Hovind, iar pe de cealalta parte pe cvasi-unanimitatea oamenilor de stiinta si a universitatilor de pe planeta.

Voi nu va deosebiti cu nimic de aceia care sustin ca pamantul este plat, ca avionul nu poate sa zboare etc.

Dar, nu va fie frica, dati inainte, ca rau propriu-zis nu faceti nimanui rau, decat voua insiva. Teoretic, ati putea sa le faceti rau si propriilor copii, indoctrinandu-i cu aceste aberatii, dar ceva imi spune ca niciunul dintre voi nu are copii si nici perspective serioase in acest sens. Pentru oamenii normali sunteti, in schimb, o buna sursa de amuzament.

Sincer, mie imi amintiti de doua dintre personajele cele mai indragite din copilaria mea: mosuletii aia doi simpatici care stateau la balcon, din Kermit and the Muppets Show.
"If you take the Christian Bible and put it out in the wind and the rain, soon the paper on which the words are printed will disintegrate and the words will be gone. Our bible IS the wind and the rain." Herbalist Carol McGrath as told to her by a Native-American woman.

"Laudato si, mi Signore, per frate Uento
et per aere et nubilo et sereno et onne tempo,
per lo quale, a le Tue creature dài sustentamento"
- Sfântul Francisc de Assisi

Last edited by GMihai; 07.06.2016 at 21:15:21.
Vechi 07.06.2016, 23:47:59
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Deci, pe de o parte, ii avem pe Botos Remus Emilian, Catalin2 si Hovind, iar pe de cealalta parte pe cvasi-unanimitatea oamenilor de stiinta si a universitatilor de pe planeta.
Voi nu va deosebiti cu nimic de aceia care sustin ca pamantul este plat, ca avionul nu poate sa zboare etc.
Aceeasi tactica a adevarului in functie de numar si de izolare fata de cei care mai sustin asta. E folosita de cei ce nu au argumente sau nu le pot furniza. Nu stiu daca tie sau altuiva i-am scris de curand cat de fara sens e argumentatia asta, aratand doar o gandire fixa, fara orizont. Pe timpul lui Copernic sau Galilei era exact acelasi lucru, ei erau vazuti absurzi, toti filozofii si oamenii de stiinta spuneau ca soarele se invarte in jurul pamantului. Ei ii contraziceau pe toti oamenii de stiinta. Asta se intampla daca iti fixezi reper intr-o teorie perena. Inainte de Darwin era teoria lui Lamark, toti o sustineau, iar Darwin i-a contrazis pe toti.
Tu nu ai inteles ca nu doar eu nu sustin teoria evolutionista, ci toti ortodocsii de pe forum? Deci sunteti tu cu Cezar, iar pe de cealalta parte toti ortodocsii de pe forum. Cum suna asta? Pe Teodor nu-l pun la socoteala, el e transconfesional, are idei diferite fata de ortodoxie.
Dar toti ortodocsii si toata ortodoxia nu sustine asa ceva si e impotriva teoriei evolutioniste. Cu 2-3 exceptii, care sunt majoritatea in tari care nu sunt majoritar ortodoxe si eu apropae toti conceptii moderniste (sau stiliste, in trecut). Deci tu si Cezar, impotriva ortodoxiei.
Citat:
În prealabil postat de GMihai Vezi mesajul
Dar, nu va fie frica, dati inainte, ca rau propriu-zis nu faceti nimanui rau, decat voua insiva. Teoretic, ati putea sa le faceti rau si propriilor copii, indoctrinandu-i cu aceste aberatii, dar ceva imi spune ca niciunul dintre voi nu are copii si nici perspective serioase in acest sens. Pentru oamenii normali sunteti, in schimb, o buna sursa de amuzament.
Aici e o forma de fanatism, in cea mai pura forma. Tu esti atat de indocrinat de aceasta teorie ca ai ajuns sa crezi ca totul graviteaza in jurul ei. Ce se intampla daca se va ajunge sa se recunoasca (inevitabil) ca e o teorie gresita. Iesi in strada sa faci demonstratii sa nu ti-o ia? Nu mai mananci ca nu stii cum daca nu e teoria evolutionista?
Mai ilar e ca ateii iluministi au inventat (de fapt au luat-o din mituri antice) aceasta teorie ca sa o opuna crestinismului si tu (si altii) ai ajuns cel putin la fel de inversunat ca ei in a crede aceasta filozofie, desi esti si credincios.
Vechi 07.06.2016, 23:51:50
Senior Member

Implicit

Am uitat sa scriu ceva amuzant. Pterodactilul este o reptila cu aripi, motivul pentru care se pune problema ca principala dovada evolutionista, Archaeopteryx, sa fie scoasa din randul verigilor intre pasari si reptile si sa fie declarat doar o reptila cu aripi, la fel ca pterodactilii. Reptilele cu aripi au fost descoperite nu de mult timp in China.
Vechi 08.06.2016, 00:32:26
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Cataline, ia zi tu ce sa aleg:

a) sa iti zic cateva, asa ca intre baieti, fara perdea ca sa te multumesc la stima de sine?
b) sa te iau de manuta si sa revedem pasnic postarile de aici si apoi sa cugetam ce si cum?
c) sa iti explic usurel, ca la scoala, cum e cu evolutionismul si care e pozitia mea? A nu stiu cata oara....
d) sau sa te las in pace sa te manifesti, pana te linistesti.

Ia zi tu, cum ai vrea sa fac?
Vechi 08.06.2016, 00:47:10
ahilpterodactil
Guest

Implicit

Pana te hotarasti, uite un articol de-al lui Adrian Lemeni (ecumenist, nu?), furnizat chiar de CrestinOrtodox.ro.
http://www.crestinortodox.ro/sanatat...ism-72636.html
Ce zici de inovatia asta cu Cosmologia teonoma? Ecumenista, nu-i asa? Cam neoprotestanta, adve, sau cum o etichetezi si p'asta?
Vechi 08.06.2016, 01:21:14
Igor_Paslusnik's Avatar
Igor_Paslusnik Igor_Paslusnik is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.02.2015
Locație: Biserica. Creștin al Bisericii primare, cea fără erezie, numită politic după anul 1054: Ortodoxia
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Pana te hotarasti, uite un articol de-al lui Adrian Lemeni (ecumenist, nu?), furnizat chiar de CrestinOrtodox.ro.
http://www.crestinortodox.ro/sanatat...ism-72636.html
Ce zici de inovatia asta cu Cosmologia teonoma? Ecumenista, nu-i asa? Cam neoprotestanta, adve, sau cum o etichetezi si p'asta?
"creationismul (in sensul extrem al cuvantului) nu reprezinta decat niste conceptii unilaterale, cu tenta ideologica, ce depasesc atat stiinta propriu-zisa cat si teologia"...

Frate "ahilpterodactil", nu știu cine ești, dar dacă citești și crezi lucrurile astea, de mai sus, ești în pericol. Pericol real să-ți pierzi mântuirea, ori ăsta e cel mai groaznic și teribil lucru ce i se poate întâmpla unui om, să-și piardă mântuirea. Să trăiască în acea stare de iad, încă din această viață și apoi să-l moștenească veșnic.

Deci după citatul de mai sus, m-am oprit, n-am mai putut citi, sunt învățăturile întunericului.

Fratele lui Adrian Lemeni, adică Daniel Lemeni, mi-a fost profesor la facultate și da, e ecumenist, probabil și Adrian Lemeni e.

Adrian Lemeni a luat-o întro direcție arătată de demoni. Probabil e doar ispitit și nădăjduiesc că va ieși din acele stări, ale acelei credințe exprimate în acel articol, credințe ale întunericului.

Ce limitat sunt în cuvinte, nu pot exprima ce vreau să exprim cu adevărat, dar mă silesc la maxim.

Sfinții Părinți spun că teologia nu are sfârșit, e infinită, fiindcă provine din Infinit, din Dumnezeu. Teologia nu poate fi depășită de nimic și nimeni, de nicio creație, creatură, fie om sau duh, ea nu poate fi depășită cu sensul că nu devine inferioară, veche, nu are timp și spațiu, nu este o materie, nu se studiază, nu se înțelege, nu poate fi absolvită, nu este înțeleasă deplin niciodată, fiindcă este energia necreată a lui Dumnezeu. Ea doar se dăruiește, fiind parte a Duhului Sfânt, nedespărțită și neîmpărțită. Teologia se trăiește. Când o exprimi în cuvinte, ea nu mai este, nu mai poate fi Teologie, fiindcă cuvintele sunt un lucru creat, iar Teologia e izvorâtă din Dumnezeu, e necreată, ca Dumnezeu.

Dar totuși e nevoie să fie exprimată și limitată în cuvinte, ca să fie gândită, dorită și urmată, așa poate ajunge să fie trăită, experimentată. Așa s-a născut Noul Testament, care nu este cuvântul lui Dumnezeu, ci este cuvântul despre Dumnezeu, nu este Teologie în sine, ci este despre Teologie.

Un om e teolog, când a trecut prin curățire, a trecut prin luminare și a ajuns la îndumnezeire. Un om luminat nu e îndumnezeit. Doar cel îndumnezeit e teolog. Cei îndumnezeiți, sunt extrem de puțini. Ei sunt adevărata autoritate a Bisericii.

Iar acum să vă vorbesc despre fiecare: curățire, luminare, îndumnezeire, îmi vine foarte greu, fiind un subiect atât de greu, și vast, dar vă rog citiți pe Sfântul Fotie cel Mare, "Mistagogia Duhului Sfânt", Sfântul Grigorie Palama, Sfântul Simeon Noul Teolog, Sfântul Isaac Sirul și cât mai mult din Sfântul Ioan Gură de Aur.

Adrian Lemeni a citit foarte puțin, spre deloc, din acești Sfinți, fiindcă dacă ar fi citit, n-ar mai fi scris ce a scris...
Și prin iubire, smerenie și rugăciune, ar fi ajuns la luminare și atunci putea da și învățătura cea adevărată și mântuitoare, cea creștinească...
Un om luminat dă învățătura cea adevărată. Un om îndumnezeit, dă învățătura cea adevărată, dar și vindecă, ceea ce un om luminat nu poate vindeca.

Of, e atât de greu să exprimi lucrurile astea...

Cât timp nu ajungi la aceste stări, mai ales luminarea și îndumnezeirea, stări empirice, trăite, experimentate, ai șanse foarte mari să cazi în învățăturile demonilor, chiar dacă ești și preot sau episcop, sau patriarh.

Doamne câte capcane...
Noul Testament ortodox e manualul normalității. Să citim zilnic din el, din Patristică, Dogmatică, Sfintele Canoane, cărți de la Sfinți ortodocși, nu de alte culte, ptr. a avea viață sfântă. În erezii nu e Duhul Sfânt, Har, Taine, Mântuire.

Dorim unirea tuturor în Sfânta Biserică fără ereziile lor. Hristos/Biserica/Creștinismul este și va fi ecumenic nu eretic-ecumenist, deschis la dialog și vindecare ptr. orice boală până la Parusie. Iubim toată Creația. Sunt 9 Sf. Sinoade Ecumenice.
Biblia

Last edited by Igor_Paslusnik; 08.06.2016 at 01:46:57.
Vechi 08.06.2016, 01:46:12
Romowe
Guest

Implicit

OK, Igore, să presupunem că ai (!) dreptate. Totuși, vorbim de niște părinți-profesori. Nu crezi că singura critica validă a ceea ce fac, spun, scriu și gîndesc sfințiile lor nu poate veni decît din partea unor cel-puțin-egali ai lor? Ha? Ori, tu, și nimeni de pe forum nu este în așa o poziție. Așa că, vorba țăranului din Dromund Kaas: leț șat dă fac ap!
Vechi 08.06.2016, 18:18:11
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ahilpterodactil Vezi mesajul
Cataline, ia zi tu ce sa aleg:
a) sa iti zic cateva, asa ca intre baieti, fara perdea ca sa te multumesc la stima de sine?
b) sa te iau de manuta si sa revedem pasnic postarile de aici si apoi sa cugetam ce si cum?
c) sa iti explic usurel, ca la scoala, cum e cu evolutionismul si care e pozitia mea? A nu stiu cata oara....
d) sau sa te las in pace sa te manifesti, pana te linistesti.
Ia zi tu, cum ai vrea sa fac?
Trebuia sa alegi dinainte, nu acum, ceva ce ti-am spus de multe ori: nu te mai lega de mine, nu ma mai jigni si nu mai jigni nici pe altii. Pentru ca am reactionat la fel si cand altii au fost jigniti de tine sau de altii. De cand sunt pe forum eu aproape intotdeauna am avut o reactie cand cineva a fost jignit pe nedrept pe forum. Nu eu te pun sa ridici de fiecare data sabia. Pentru ca eu niciodata nu te-am atacat primul. Tu ai vrut ca eu sa fiu ca Igor sau Antonia si sa ma ataci si persiflezi de fiecare data cand ai o dorinta de distractie. In niciun caz nu fac asta, si pentru ca tu vrei sa ataci de fiecare data invatatura ortodoxa, de fiecare data de aceea m-ai atacat. Doua lucruri sunt care ma deranjeaza cel mai mult: nedreptatea si neadevarul (cel legat de invatatura dreapta). Mai mult decat pe mine, imi displace cand cineva este atacat si jignit pe nedrept. Nu agreez deloc persoanele care fac asta.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare