![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Vino Lumină Adevărată –
Rugăciune către Preasfântul Duh a Sfântului Simeon Noul Teolog „Vino , Lumină Adevărată , Vino , Viată Vesnică , Vino , Taină Nerostită , Comoară fără de nume , Chip dincolo de orice intelegere , Bucurie fără de sfârsit , Vino , Lumină neînserată , Asteptare neînselătoare a celor ce vor aduce Mântuirea ! Vino , Ridicare a celor căzuti , Vino , Inviere a celor morti , Vino , Atotputernice , Care pe Toate Le-ai Făcut și pe Toate le Prefaci numai cu Voia Ta ! Vino , Cel Ce nu poti fi văzut , nici atins , Cel pururea nemiscat , dar Care Te misti pentru a Te Pogorî la noi , cei ce vietuim în iad ! Vino , Nume mult Dorit si îndelung Slăvit , Vino , Bucurie Vesnică , Vino , Cunună Nevestejită ! Vino , Tu , pe Care atât Te-a dorit si Te doreste mult chinuitul meu suflet , Tu , Care m-ai despărtit de toate cele ale Lumii și Care m-ai învrednicit să Te doresc pururea ! Vino , suflarea si Viata mea , Vino , Mângâiere a sărmanului meu suflet , Vino , Bucuria , slava si Nesfârsita mea Dulceată !“ Amin !
|
||||
|
||||
![]()
Tropar la Praznicul Cincizecimii
Glasul al 8-lea Binecuvântat Esti , Hristoase , Dumnezeul nostru , Cela ce Preaîntelepti pe pescari ai arătat , Trimitându-Le Lor Duhul Sfânt si printr-Inșii Lumea ai vânat , Iubitorule de oameni , Mărire Tie . Condac la Praznicul Cincizecimii Glasul al 8-lea Când Cel Preaînalt , Coborându-Se , A Amestecat limbile , atunci a despărțit neamurile ; iar când A Impărtit limbile cele de foc , atunci A Chemat pe toti la O Unire ; si cu toti , ca într-un glas , Slăvim pe Duhul cel Preasfânt . Amin !
|
||||
|
||||
![]()
Rugăciune către Sfânta Treime a Părintelui Sofronie de la Essex
Sfânta Treime, Tată, Fiule, și Duhule; Preaînalte Dumnezeule, Împărate și Făcătorule a toată veșnicia, Care ne-ai cinstit pe noi cu chipul Tău, și ai scris împrejur în chipul văzut al firii noastre asemănarea Ființei Tale nevăzute, fă-ne să aflăm milă și har în ochii Tăi ca să Te putem slăvi în ziua cea neînserată a Împărăției Tale, împreună cu toți sfinții care din veac au bineplăcut Ție. Amin !
|
||||
|
||||
![]()
Doamne, Cel ce ești prea curat, neîntinat, fără de început, nevăzut, necuprins, de nepătruns cu mintea, neschimbat, neîntrecut, nemăsurat și fără de răutate; Care singur ai nemurire, locuind în lumina cea neapropiată; Cel ce ai făcut cerul și pământul și marea și toate cele zidite în ele; Care plinești cererile, mai înainte de cerere; Ție ne rugăm și pe Tine Te chemăm, Stăpâne, Iubitorule de oameni, Părintele Domnului și Dumnezeului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos, Care pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire S-a pogorât din ceruri și S-a întrupat de la Duhul Sfânt și din pururea Fecioara Maria, Preaslăvita Născătoare de Dumnezeu; Care, mai întâi în cuvinte învățând, iar mai pe urmă și cu fapta arătând, când a răbdat patima Sa cea mântuitoare, ne-a dat pildă nouă, smeriților și păcătoșilor și nevrednicilor robilor Tăi, să-Ți aducem Ție rugăciuni, cu capetele și cu genunchii plecați, pentru păcatele noastre și pentru greșealele cele din neștiință ale credincioșilor.
Însuți, mult-Milostive și Iubitorule de oameni, auzi-ne pe noi în orice zi Te vom chema, dar mai ales în ziua aceasta a Cincizecimii, în care Domnul nostru Iisus Hristos, după ce S-a înălțat la ceruri și a șezut de-a dreapta Ta, Dumnezeule și Părinte, a trimis pe Duhul Sfânt peste Sfinții Săi Ucenici și Apostoli, Care a șezut peste fiecare dintr-înșii, și s-au umplut toți de harul Lui cel neîmpuținat, și au grăit într-alte limbi mărețiile Tale și au proorocit. Deci, auzi-ne pe noi, care acum ne rugăm Ție, și adu-Ți aminte de noi, smeriții și osândiții, și alungă robia sufletelor noastre, Cel ce cu milostivirea Ta mijlocești pentru noi. Primește-ne pe noi, care cădem înaintea Ta și grăim: Greșit-am! Înaintea Ta suntem puși din pântecele maicii noastre; Tu ești Dumnezeul nostru. Dar, pentru că s-au scurs în zădărnicie zilele noastre, am pierdut ajutorul Tău, și ne aflăm lipsiți de toată apărarea. Totuși, nădăjduind în îndurările Tale, grăim către Tine: Păcatele tinereților noastre și ale neștiinței nu le pomeni, și de cele ascunse ale noastre, curățește-ne pe noi. Nu ne lepăda pe noi în vremea bătrâneților; când slăbește tăria noastră, nu ne părăsi pe noi. Mai înainte de a ne întoarce în pământ, învrednicește-ne să ne întoarcem la Tine și caută spre noi cu bună-voință și cu har. Cumpănește fărădelegile noastre cu îndurările Tale; pune adâncul îndurărilor Tale împotriva mulțimii păcatelor noastre. Caută din înălțimea Ta cea sfântă, Doamne, spre poporul Tău, care stă înainte și așteaptă de la Tine multă milă. Cercetează-ne pe noi cu bunătatea Ta. Izbăvește-ne pe noi de tirania diavolului. Întărește viața noastră cu poruncile Tale cele sfinte și sfințitoare. Înger credincios păzitor pune poporului Tău și pe toți ne adună în împărăția Ta. Dă iertare celor ce nădăjduiesc în Tine. Iartă-le lor și nouă păcatele. Curățește-ne cu lucrarea Sfântului Tău Duh. Strică meșteșugirile vrăjmașului cele împotriva noastră.Amin!!! “Nazuinta duhului spre Dumnezeu este rugaciunea. Asadar lucrarea rugaciunii in noi este rodul Duhului Dumnezeiesc. Este rugaciune, este si Duhul lui Dumnezeu. Nu este rugaciune, nu este nici Duhul lui Dumnezeu. “( Sfantul Teofan Zavoratul) Rog pe Bunul Dumnezeu,să vă dăruiască multa sănătate, zile luminoase, să trăiți permanent bucuria acestei zile luminoase și să vă ocrotească cu harul și cu a sa iubire de oameni.
|
||||
|
||||
![]()
O,creste-mi ravna Doamne!
O, crește-mi râvna Doamne și setea de-a lucra mai vrednică de Tine să-mi fie slujba mea. Pe semeni cu blândețe să-i înțeleg pe toți cu milă socotindu-i de-aceeași soartă soți. Iubirea lor unind-o cu dragostea de frați cu rod mai copt să-mi fie toți anii încărcați. Nelingușind pe nimeni, Cuvântul să-l vestesc învrednicit de cinstea că-l cred și că-l trăiesc. Tu care-mi știi cărarea și-mi numeri pașii mei fă-mi și mai demni de Tine oricare dintre ei. Tu care-mi dărui pacea și nimeni n-o mai ia fă-mi vrednică viața să-mi locuiești în ea. Traian Dorz
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu ! + ( rugaciuni ce au miscat sufletul nostru ) | cristiboss56 | Rugaciuni | 592 | 14.11.2022 14:08:21 |
O problema cu un prieten . | Templier Knight | Generalitati | 3 | 12.03.2012 14:01:38 |
sa ma rog sa-i dea Doamne-Doamne cuiva credinta? | giovaninnaa | Rugaciuni | 14 | 23.09.2011 16:18:24 |
Alta minune a bunului dumnezeu | ionut12 | Generalitati | 3 | 25.10.2010 15:48:34 |
Dumnezeu cel ascuns in cate un vers... | inorog | Arta bisericeasca in general | 4 | 31.01.2010 22:49:41 |
|