Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.07.2016, 09:47:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Copacel Vezi mesajul
Sa fim seriosi astea-s exemple de gradinita.Noi vorbim aici de pacate grele la ordinea zilei.
De exemplu sunt tare curios cum voi penticostalii va marturistiti unuia altuia pacatele facute
cu mintea la ordinea zil cum ar fi:
Gandul de curvie cu sotia celuilalt
Gandul de curvie cu mama celulilalt
Gandcul de curvie cu fata minora a celulilalt.

Pai eu nu-s penticostal, dar sa vina unul la mine sa se spovedeasca astfel mie, sa zicem:"Brea am ganduri de curvie
cu nevastata/fiita, etc" , pai saracul isi marturiseste pacatul dar isi ia spitalizare(daca mai apuca sa iasa din mainele mele...) intelegi ?
Intelegi de ce este un nevoie de o terta persoana(duhvnic) neutra ?
Nu mai stiu unde era o faza (si probabil ai furat de acolo) unde se incerca sa se faca misto de spovedania publica la modul ca uite, ce a iesit din asta, ca ala a fost luat la bataie de sotul inselat, pentru ca a dat si nume, nu doar pacatul.
Ei bine, nici la preot nu trebuie sa dai nume, in public cu atat mai putin.

Nici la preot nu trebuie sa marturisesti de ex. ca ai poftit taman la fiicasa.

Nici daca pagubesti pe cineva direct nu trebuie sa spui: "am furat calul lui Ion".
Ci "am furat" e de ajuns - preotul iti va spune sa-l despagubesti pe cel pagubit si e suficient ca lucrurile sa ramana la nivelul asta.

Ce e mai mult e prostie si sminteala inutila.

Daca preotul te intreba "dar de la cine anume ai furat?" deja e suspecta treaba.

E spovedanie, nu dosar la politie (sau Secu, ca au fost si probabil mai sunt si din astia)

Last edited by AlinB; 04.07.2016 at 10:02:15.
Reply With Quote

Thread Tools
Moduri de afișare